Mindenhol a kisebb testvér a favorit?
Elég kettősség van bennem. Már felnőtt nő vagyok, 27 éves, és volt alkalmam sokat gondolkozni. Arra jutottam, hogy soha nem fogok tudni a szüleimnek megfelelni, és a húgom túlszárnyalni. Mindig bennem volt a versengés, minket így neveltek. És bármilyen furcsán hangzik, ez vitt előre. Lediplomáztam, most jó állásom van, a házunk jövőre felépül a férjemmel. A húgom még mindig otthon lakik, és se végzettsége, se munkája. Nekem olyan rossz ezt elfogadni, hogy mégis ő az, akivel nekem versenyre kell kelnem, mert mintha ez lenne az elvárás, még mindig. Holott úgy érzem, felesleges, és nem is érdekel az egész, csak frusztrál, hogy így van. És az is frusztrál, hogy ennyi idősen még mindig ennyire függök érzelmileg a szüleimtől.
Fiatalabbak, kortársak, és idősebbek véleményét, saját tapasztalatát szívesen olvasnám!
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Itt már leírtam, épp ma válaszoltam. A két 78%-os válasz az enyém ennél a kérdésnél (a vége felé)... Mindig a húgom volt a szent nálunk, bármit is tett. Én meg hajthatok akárhogyan, nekem semmi nem jár, ha mégis követelni merem, amit a húgom is megkap, akkor "követelőző dög" vagyok. :(
19/L
Én 15 vagyok (lány), nővérem 18.
Velem engedékenyebbek, mint testvéremmel voltak ilyen korban, de tesómat jobban szereti az apukám.
Amúgy meg szerintem légy magadra büszke! Nem mindenkinek van meg az ami neked. :)
Kiábrándításként- nálunk a bátyám a kis isten. Mert fiú. Én is küzdöttem egy darabig, aztán belefáradtam és mára már feladtam és nem érdekel. Érdekesek ezek a dolgok. Mondjuk túlszárnyalni soha nem próbáltam meg. Annyira megy még a mai napig a megkülönböztetés, hogy még a párjainak is bevonták ebbe a "játékba". Az én párom segít itthon ha kell valamiben pedig keveset van nálunk. Éppen a szüleim miatt. De olyanok, hogy együtt főzünk, ő mosogat én törölgetek, ő felseper én felmosok - ergo megosszuk az ilyen dolgokat. Na tesom nője szinte itt lakik. 1 hónapból 3 hetet itt van nálunk. És több mint 1 év alatt kb 5-ször ha elmosogatott. Mégis ő a kis kedvenc! az az ők a kis kedvencek! vagy ha csak teso sztori érdekel. Tesom megbukott gimibe (10.osztály) 2 tantárgy haza jött és semmi különösebb reakció nem volt. Én is megbuktam 10. be németből - ad 1 utálom a németet, ad 2 a tanárt, ad 3 9. be is húztak belőle - haza jöttem és nekem estek hogy mekkora sz@r vagyok, egész nyáron itthon kellett ülnöm és tanulni. És még rengeteg ehhez hasonló dolog történt.
Uh sztem nem fogod tudni túlszárnyalni a húgocskádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!