Mi lenne a legjobb megoldás? Intézet, vagy öngyilkosság?
Külföldön nyaraltunk,és elkaptam kint valamit,mert lázas voltam, köhögök,minden bajom van, senki nem hitt nekem hogy beteg vagyok,és kértem a szüleimet hogy hozzanak be nekem vizet és gyógyszert,senki nem hozott,pedig felkelni nem tudtam,nagyon gyenge voltam, hányingerem volt ha felkeltem, magyarán senki nem törődött velem, a szüleim kibeszélnek, ha kell valamire pénz,akkor vagy nem adnak,vagy csak nagyon nehezen,hosszas könyörgés után,a hugom 13 éves,discoba jár,ha neki kell pénz nem kérdezik hogy mire,hanem adnak neki,nekem meg 10 forintot nem adnak, vagy csak akkor ha egész nap takarítok és pattogok,de akkor is nagyon nehezen, hülyeségeket vágnak a fejemhez, a tesómnak mindent elnéznek, őt hűű de szeretik mert nyalizik nekik. Magyarán az a bajom,hogy senki nem törődik velem,és már próbáltam a szüleimmel beszélni, és a tesóm meg húzza anyám agyát,anyám is minden k*rvának elhord, már az öngyilkosságon gondolkozok,mert nem bírom hogy minden nap csak azt hallgatom,hogy mekkora k*rva vagyok,egy utolsó r*banc,minek születtem meg,stb... Addig jó vagyok amíg meg kell valamit csinálni, cd-t kell írni,vagy valami,addig jajj kislányom így szeretlek meg stb.. De tudom hogy nem szeretnek,mert nem érzem,ha szeretnének akkor engednének ide-oda,és nem egy utolsó r*banc lennék. :| Már azt is mondták hogy intézetbe adnak. De a barátaiknak is midennek elhordanak,nincs értelme élni,csak szenvedek,minden vagyok, csak boldog nem.
Bocsi hogy hosszú,de már nem bírom. :'(
17L
legalább barátaid vannak? van kivel megoszd a problémáid?
ha szeretnél beszélgetni írj privit :)
16/L
Én is anyuka vagyok és nem tudom elképzelni hogy egy szülő ilyeneket mondjon a saját gyerekének.Ilyen nincs.
De ennél durvább is van,engem plédául apám csecsemőként is bántalmazott.Szerencésre elváltak,de a láthatáson is kaptam párszor,persze azóta kezelték őt pszichiátrián,én meg bántalmazottakkal foglalkozom(vajon miért).Kérdező,tanulj,tanulj,ne vegyél magadra semmit ne ülj fel a provokálásuknak,17 vagy szépen keress valami diák melót,és albérletre lassan összejön a pénz.Öngyilkosság nem megoldás a problémákra.
Minden családban a legkisebb a kedvenc. Nálunk is így volt. A legkisebb húgom a mai napig mindent megkap, mindenhova elmehet. Amikor én voltam annyi, mint ő nem tehettem meg sok mindent, amit ő megenged magának.
Kitartás!
De az intézet sem jobb, mint otthon. Bár egy ismerősöm az intézetet választotta, nagyon jó nevelőszülőkhöz került utána, ő akkor csak 14 volt.
Az öngyilkosság nem megoldás semmire. Szörnyű, és szinte el sem akarja hinni az ember, de sajnos sok ilyen "donor" van (szülőnek nem nevezném az ilyet).
Sok dolgot tudsz tenni, de előre szólok, hogy nagyon nehéz lesz. A legelső lépés, hogy minél hamarabb kikerülj ebből a környezetből. Intézet nem túl jó megoldás, ha van rokon aki befogadna, akkor az lenne a legjobb, és a legegyszerűbb. Ha nincs, akkor érdemes megérdeklődni az arra illetékeseknél (gyermekjólétisek, családsegítők,...), hogy egyáltalán mik a lehetőségeid, esetleg kaphatnál támogatást kollégiumi elhelyezésre, vagy vmi hasonló. "Otthon" mindenesetre ne maradj, mert tönkre fogsz menni bele.
A második lépés, hogy keress magadnak egy pszichológust, aki segít feldolgozni ezt a helyzetet, mert azzal még nincs megoldva, hogy elmentél tőlük.
A harmadik lépés pedig az, hogy biztos távolságból a családsegítőkkel szépen lassan megpróbálod az otthoniakat rádöbbenteni arra, hogy mit művelnek veled. Ez nagyon lassú, és nyögve nyelős folyamat lesz, és messze nem biztos, hogy egyáltalán sikerül bennük vmit megmozdítani, de már a saját lelki békéd érdekében fontos, hogy megpróbáld.
Végül pedig, húgodra ne légy dühös, ő még gyerek, ráadásul ilyen nevelés mellett nincs is min csodálkozni. A későbbiekben még ha a szüleid nem is, ő még lehet jó családod.
Kitartást, és nagyon sok szerencsét!
Köszönjük bejelentésed. Moderátoraink amint tudják, ellenőrzik ezt a kérdést.
Az utolsó kommentedből kivettem hogy csak hazudsz.:)
Vagy csak rossz példát hoz fel, inkább ez a gond.
Ha segítséget kérsz, azt a r.bancozásra/k.rvázásra/"minek születtél meg?"-ekre alapozd, ne arra, h a húgod miért dohányozhat/éjszakázhat, ha te nem. Különben nem fog senki komolyan venni, mint az előző hozzászóló sem.
13:00 Nem hazudok!
A tesóm ma kinyögte hogy találkozik egy 20 éves pasival,erre anyám csak annyit mondott hogy oké,de vigyázz magadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!