Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lenne a legjobb megoldás?...

Mi lenne a legjobb megoldás? Intézet, vagy öngyilkosság?

Figyelt kérdés

Külföldön nyaraltunk,és elkaptam kint valamit,mert lázas voltam, köhögök,minden bajom van, senki nem hitt nekem hogy beteg vagyok,és kértem a szüleimet hogy hozzanak be nekem vizet és gyógyszert,senki nem hozott,pedig felkelni nem tudtam,nagyon gyenge voltam, hányingerem volt ha felkeltem, magyarán senki nem törődött velem, a szüleim kibeszélnek, ha kell valamire pénz,akkor vagy nem adnak,vagy csak nagyon nehezen,hosszas könyörgés után,a hugom 13 éves,discoba jár,ha neki kell pénz nem kérdezik hogy mire,hanem adnak neki,nekem meg 10 forintot nem adnak, vagy csak akkor ha egész nap takarítok és pattogok,de akkor is nagyon nehezen, hülyeségeket vágnak a fejemhez, a tesómnak mindent elnéznek, őt hűű de szeretik mert nyalizik nekik. Magyarán az a bajom,hogy senki nem törődik velem,és már próbáltam a szüleimmel beszélni, és a tesóm meg húzza anyám agyát,anyám is minden k*rvának elhord, már az öngyilkosságon gondolkozok,mert nem bírom hogy minden nap csak azt hallgatom,hogy mekkora k*rva vagyok,egy utolsó r*banc,minek születtem meg,stb... Addig jó vagyok amíg meg kell valamit csinálni, cd-t kell írni,vagy valami,addig jajj kislányom így szeretlek meg stb.. De tudom hogy nem szeretnek,mert nem érzem,ha szeretnének akkor engednének ide-oda,és nem egy utolsó r*banc lennék. :| Már azt is mondták hogy intézetbe adnak. De a barátaiknak is midennek elhordanak,nincs értelme élni,csak szenvedek,minden vagyok, csak boldog nem.

Bocsi hogy hosszú,de már nem bírom. :'(

17L

2011. júl. 13. 11:17
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

legalább barátaid vannak? van kivel megoszd a problémáid?

ha szeretnél beszélgetni írj privit :)

16/L

2011. júl. 13. 11:48
 22/33 anonim ***** válasza:

Én is anyuka vagyok és nem tudom elképzelni hogy egy szülő ilyeneket mondjon a saját gyerekének.Ilyen nincs.

De ennél durvább is van,engem plédául apám csecsemőként is bántalmazott.Szerencésre elváltak,de a láthatáson is kaptam párszor,persze azóta kezelték őt pszichiátrián,én meg bántalmazottakkal foglalkozom(vajon miért).Kérdező,tanulj,tanulj,ne vegyél magadra semmit ne ülj fel a provokálásuknak,17 vagy szépen keress valami diák melót,és albérletre lassan összejön a pénz.Öngyilkosság nem megoldás a problémákra.

2011. júl. 13. 11:51
 23/33 anonim ***** válasza:

Minden családban a legkisebb a kedvenc. Nálunk is így volt. A legkisebb húgom a mai napig mindent megkap, mindenhova elmehet. Amikor én voltam annyi, mint ő nem tehettem meg sok mindent, amit ő megenged magának.

Kitartás!

De az intézet sem jobb, mint otthon. Bár egy ismerősöm az intézetet választotta, nagyon jó nevelőszülőkhöz került utána, ő akkor csak 14 volt.

2011. júl. 13. 11:51
 24/33 anonim ***** válasza:

Az öngyilkosság nem megoldás semmire. Szörnyű, és szinte el sem akarja hinni az ember, de sajnos sok ilyen "donor" van (szülőnek nem nevezném az ilyet).

Sok dolgot tudsz tenni, de előre szólok, hogy nagyon nehéz lesz. A legelső lépés, hogy minél hamarabb kikerülj ebből a környezetből. Intézet nem túl jó megoldás, ha van rokon aki befogadna, akkor az lenne a legjobb, és a legegyszerűbb. Ha nincs, akkor érdemes megérdeklődni az arra illetékeseknél (gyermekjólétisek, családsegítők,...), hogy egyáltalán mik a lehetőségeid, esetleg kaphatnál támogatást kollégiumi elhelyezésre, vagy vmi hasonló. "Otthon" mindenesetre ne maradj, mert tönkre fogsz menni bele.

A második lépés, hogy keress magadnak egy pszichológust, aki segít feldolgozni ezt a helyzetet, mert azzal még nincs megoldva, hogy elmentél tőlük.

A harmadik lépés pedig az, hogy biztos távolságból a családsegítőkkel szépen lassan megpróbálod az otthoniakat rádöbbenteni arra, hogy mit művelnek veled. Ez nagyon lassú, és nyögve nyelős folyamat lesz, és messze nem biztos, hogy egyáltalán sikerül bennük vmit megmozdítani, de már a saját lelki békéd érdekében fontos, hogy megpróbáld.

Végül pedig, húgodra ne légy dühös, ő még gyerek, ráadásul ilyen nevelés mellett nincs is min csodálkozni. A későbbiekben még ha a szüleid nem is, ő még lehet jó családod.

Kitartást, és nagyon sok szerencsét!

2011. júl. 13. 11:57
 25/33 A kérdező kommentje:
Érdekes hogy a hugomnak nem szólnak hogy 20 éves pasival randizik. :O :| Cigizik is,anyám csak ennyit szól rá,hogy nem baj. De ha én cigiznék,velem visszafelé szívatná el a cigit. Egész nap a gépnél ül,hajnalban mászik el onnan,és senki nem szól rá,ha én ide ülök,azzal jönnek hogy jajj egész nap itt ülsz kapcsold ki.
2011. júl. 13. 12:09
 26/33 anonim ***** válasza:

Köszönjük bejelentésed. Moderátoraink amint tudják, ellenőrzik ezt a kérdést.

Az utolsó kommentedből kivettem hogy csak hazudsz.:)

2011. júl. 13. 13:00
 27/33 anonim ***** válasza:

Vagy csak rossz példát hoz fel, inkább ez a gond.

Ha segítséget kérsz, azt a r.bancozásra/k.rvázásra/"minek születtél meg?"-ekre alapozd, ne arra, h a húgod miért dohányozhat/éjszakázhat, ha te nem. Különben nem fog senki komolyan venni, mint az előző hozzászóló sem.

2011. júl. 13. 13:19
 28/33 anonim ***** válasza:
én sosem értettem meg, hogy miért kell ilyenek miatt öngyilkosságon gondolkodni. és nem szemétségből mondom. én is ugyanezt hallgattam, csak én apámtól, engem meg is vert nem is egyszer, csak mert a névnapomon elmentünk meginni egy kólát!!!!, vagy mert a tőlünk 50m-re lévő osztálytársamhoz átmentem fél órára, vagy mert a linóleum és a fal találkozásánál felmosás után ott maradt a kosz. kenőkést adott a kezembe, hogy azzal szedjem ki, vagy mert az ellenőrzőmben az ő által leigazolt hiányzás volt (temetés), de mivel nem emlékezett rá, ellenőrzővel vágott pofán, vagy mert hármast kaptunk... soroljam még? akkor most én is legyek öngyilkos? el kezdtem dolgozni, két évvel később elköltöztem, jövőre férjhez megyek, 3 és fél éve lakok külön. azóta javult a viszonyunk, de nem a régi. én azt javaslom, engedj el ilyeneket a füled mellett én is azt tettem, másképp én is befordultam volna. Kitartást!
2011. júl. 13. 13:21
 29/33 anonim ***** válasza:
Drága kérdező! Mélységesen megértelek. A teljes helyzet ismerős. De még 17 éves vagy, ami ebben az ügyben segítségedre is lehet, szerintem menj el a családsegítőhöz, és szorítok neked, hogy olyasvalakire lelj, aki segítőkészen áll hozzád. Az intézetben sem *ig tejfel az élet és a nevelőszülők közt sem. Én is végigjártam az útvesztőit ennek. Ha ez nem sikerülne, azt ajánlom keress egy pszichológust, bármi is legyen a véleményed róluk. Nekem sokat segítettek túlélni és feldolgozni. Nem fogok jönni itt az "előtted az élet dumával" mert én is olyan öngyilkossági hajlammal rendelkezem, hogy juj, annyi viszont bizonyos, hogy csupán azért mert otthon k*nak állítanak be, vagy értelmetlennek néznek, Azért még nem vagy az! És az élet ezt be fogja neked bizonyítani! Megnevettettél már valakit, segítettél már valakin? Szerintem 1000%! Nem vagy hiába!!! Barátom szerint az öngyilkosság gyilkosság, ahol nem az fogja a fegyvert aki öl, hanem akit öl. Ezzel azt akarom mondani, hogy ne engedd, hogy a családod megöljön! L/22
2011. júl. 13. 13:39
 30/33 A kérdező kommentje:

13:00 Nem hazudok!

A tesóm ma kinyögte hogy találkozik egy 20 éves pasival,erre anyám csak annyit mondott hogy oké,de vigyázz magadra.

2011. júl. 13. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!