Mit tegyek, hogy eszrevegye, hogy zavar az elhanyagolt fogsora?
Fel eve egyutt vagyunk,de mostmar kimondottan zavar az elhanyagolt fogsora,ugylehet max.15 ep foga van ,a tobbi vagy lyukas,vagy letorott vagy hianyzik.Raadasul nem is zavartassa magat,tarsasagban is gond nelkul vigyorog.Mar nem jon,hogy megcsokoljam sem ,de ha eloallnek azzal,hogy menjen fogaszatra,biztosan megsertodne.
Valami mas megoldas?
n/25
Máshogy nem nagyon lehetne mondani neki.
Esetleg: Menj el Te fogorvoshoz, kísértesd el magad, ott kérdezd meg, hogy nem akar-e esetleg ő is bemenni utánad.
Nincs jobb ötletem.
Első vagyok.
Nekem is ez az ötlet jutott eszembe, de átgondoltam, és aztán le sem írtam, mert ha egy ilyen hanyagolt fogsorú ember éveken keresztül így el tud lenni, akkor gondolod, ha elkíséri a barátnőjét a fogorvoshoz, megtörik a jég?
jajj, de hülye vagyok!
Nem a te fogadra, a barátodéra, ne haragudj, csak közben dolgozom, nem figyeltem, ne haragudj!
Előre mondom, nem akarom megsérteni a barátod, de meggyőződésem, hogy intelligens ember nem jár ilyen fogsorral! Ez nem csak esztétikai probléma, bár annak sem csekély, hanem egészségügyi.
Mondd meg neki egyszerűen és világosan, hogy legyen kedves rendbeszedetni a fogait, mert így gusztustalan a megjelenése, és a lehellete.
Neked pedig -szintén ne sértődj meg-forgatnod kellene a helyesítási szótárt. Nem "zavartassa" , hanem zavartatja magát..
Jaj ne is mondd.. Én is ismerek egy ilyen srácot, 30-35 körüli, elég helyes gyerek - addig, amíg ki nem nyitja a száját, és ugye most nem arra gondolok, hogy hülyeségeket beszélne...
De ez valóban pénzkérdés is.
Ha már nagyon elhanyagolt, azt nem fogják neki ingyen, TB-vel rendbehozni. Nekem egy rohadt gyökértömést nem csinált meg az állami fogorvos, ki akarta húzni a fogam...
De az az igazság, "joggal" mondhatja a srác, hogy amikor összejöttél vele, akkor is láthattad, hogy néz ki... Talán amikor még szó volt arról, hogy összejöjjetek-e, akkor kellett volna kerek-perec megmondani, hogy tetszik, csak a fogai állapota zavar, mert akkor, ha Te vagy a tét, hátha megígérte volna, hogy megcsináltatja, ha más nem, apránként. Így, hogy már "megvagy" neki, nem tudom, mit lehet tenni...
Talán szólj neki, és mondd azt, hogy eddig azért nem szóltál, mert számítottál rá, hogy magától is rájön, hogy ez probléma, és tesz ellene... CSinálhatod úgy, hogy azt mondod, valamelyik ismerősötök megjegyzést tett a fogaira.
De az sem rossz ötlet, hogy megkéred, kísérjen el a fogorvoshoz, és mivel fél évente ellenőrzésre kell járni, menjen be ő is. Mondd meg neki, hogy a rossz fogak különböző szervi bajokat is okozhatnak (!!!), Te csak az egészségével törődsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!