Elméletileg ma (vagy a héten valamikor) fogok először telefonon beszélni a leendő (remélem) családommal (au pair), miket kellene megkérdeznem?
Előző vagyok.
Tőlem azt kérdezte a host mum, hogy miért akarok kimenni, mennyire szeretem a gyerekeket (van-e tapasztalatom), mennyire vagyok türelmes, mennyit engedek egy hisztis gyereknek. Az étkezésre is rákérdezett. Ja meg arra, hogy tudok-e síelni, mert a síszünetben vinnének magukkal.
Igen. Ha ő nem ajánlaná fel (angol családoknál ritka, hogy íratnak ilyet, kivéve ha közvetítővel mész) akkor kérdezz rá, hogy van-e lehetőség egy szerződés megírására amiben a napirendet és főbb pontokat rögzítitek.
Mi két nyelven írtuk meg (ez érthető, mert anyuka magyar) németül és magyarul, de ha teljesen brit családhoz mész elég az angol változat, lényeg, hogy legyen benne minden fontos dolog (suli, kiutazás, kötelességek, fizu)
A svájci vagyok: én csak angolul beszélek, egész jól. Beszéltem brit hostokkal is, megértettem őket, bár nagyon figyelnem kellett mert hadartak. :D Ahova megyek németül beszélnek, én úgy nem tudok, ezért megyek nyelvsuliba. Az anyuka és a gyerekek tudnak magyarul, szóval így könnyebb.
Ne félj, hogy nem tudod kifejezni magad. :) Épp azért mész, hog tanulj. Én keveredtem vicces szituba, annyira koncentráltam, hogy amikor rákérdeztek az étkezési szokásaimra, közöltem anyukával, hogy nem vagyok disznó (a nem eszek disznó hús helyett). Szóval ne félj. Vagy írd ki a kérdéséket angolul amiket fel szeretnél tenni és akkor nem fogsz hibázni.
Szuper!
Írj hha kiderült, hogy mit döntöttek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!