Elméletileg ma (vagy a héten valamikor) fogok először telefonon beszélni a leendő (remélem) családommal (au pair), miket kellene megkérdeznem?
Kérdezz rá arra, hogy kell-e főznöd a gyerekekre,ha igen, akkor van-e köztük ételallergiás.
Hol van, milyen messze az orvosi rendelő, suli, óvoda, napközi, gyógyszertár stb. Használhatsz-e kocsit, vagy tömegközlekedés. Adnak-e bérletet, vagy neked kell venned.
Áthívhatsz-e szabadnapon/idődben hozzátok/hozzájuk saját vendéget.
Ja, és mindenképpen (ha lehet) informáld le őket.
Én a helyedben olyanokat kérdeznék tőlük, hogy a gyerekek mit szeretnek csinálni a szabadidejükben (nem tudom, mekkorák, nyilván ha babáról van szó, akkor a szabadidő elég viccesen hangzik). Szeretnek-e sétálni, gyurmázni, mesét nézni (és miket), szeretnek-e olvasni vagy könyvet nézegetni, stb.
Ha én vennék fel valakit au-pairnek,akkor olyasmit kérdeznék (azon kívül, ami nyilván már a levélváltásból kiderült), hogy pl. mennyire tudja kezelni, ha egy gyerek hisztizik, mennyire jön ki könnyen a sodrából, van-e valami krónikus betegsége/allergiája, mit szeret csinálni szabadidejében, mit szeret enni, és mi az, amit egyáltalán nem szeret enni, stb.
Mi a host mummal írtunk szerződést, amiben benne van, hogy mi az én dolgom: gyerekek iskolába vitele, hazahozása, könnyű ebéd mindennap, alap takarítás: portörlés, konyha rendbe rakása, fürdőszoba, felmosás-porszívózás, illetve ő ezért mit nyújt: fizetés (+koszt és külön szoba és fürdőszoba), a kiutat és hazautat ő fizti, a gyerekek szüneteinek idejét (ami nekem szabad), hogy a kantoni szabadnapok nekem is szabadok, az eü biztosítás felét ő állja a másik felét én, a sulit ő fizeti.
Ezt a családnak kell elkészítenie és hozzád eljuttatni. Azért jó ha van, mert ha a nyakadba akarnak valami melót varrni, akkor hivatkozhatsz rá, hogy erről nem volt szó (mint a nyuszis hozzászólónál). Pl: a szerződéseben nincs benne, hogy vasalnom kell, ezt anyuka fogja csinálni. Persze besegíthetek, de nem kötelezhet rá.
A legjobb ha felajánlod a családnak (ha ők nem tennék), hogy készítsetek szerződést, hogy védve legyenek ők is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!