Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az normális, hogy senkinek...

Az normális, hogy senkinek semmit nem mondok el?

Figyelt kérdés
Én is úgy érzem, hogy néha jobban esne, ha kijönnének belőlem a dolgok, de nem akarom, hogy azt gondolják rólam az emberek, hogy vannak gondjaim. Nem akarok sebezhetőnek tűnni. De még a barátokkal is így vagyok. Annyiszor megtörtént már, hogy visszaéltek vele.:/ Plusz úgy vagyok vele, hogy minek mondjam el, úgy is mindenkit a saját maga baja érdekel.
2011. júl. 12. 08:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ez hülyeség, hogy az igazi barátok nem beszélnek a másikról, max nem Kibeszélik. És én így értettem. Az, hogy: Xy-al elmentem vásárolgatni ez nem kibeszélés. Én azt mondom kibeszélésnek, amikor rosszindulatúan elmondjuk valakinek a titkát, amit ránk bízott. Mondjuk, hogy az kibeszélésnek számít-e, hogy valakiről rosszat mondunk... Azt nem tudom. Szerintetek? Amúgy én csak nem akarok gyengének tűnni. Nem tudom elmagyarázni, hogy ez miért van így. Vagy attól még, hogy elmondom a gondjaimat nem tűnök annak? Félek, hogy kinevetnek, hogy: "Nézd már, összeveszett a barátjával!" vagy valami.:S Vagy talán félek, hogy kevesebbnek fognak tartani. Kis szerencsétlennek. Vagy nem tudom.
2011. júl. 12. 11:17
 12/15 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok. Én nem szeretek a problémáimról senkinek se beszélni. Mást viszont mindig nagyon szívesen meghallgatok, és szeretem is ha kiöntik nekem barátaim a szívüket. Valahogy én úgy vagyok vele, hogy addig sem a saját dolgaimon agyalok.
2011. júl. 12. 11:45
 13/15 ffanny válasza:

Én is ilyen vagyok. De én úgy érzem többnyire megtalálom azt a kevés embert, akivel megbeszélhetem legtöbb problémáimat. Persze így is rengeteg dolog marad, amit magamban tartok, és hasonló okok miatt, mint te, nem osztok meg mással. Ilyenkor az segít, ha leírom. Azt javaslom, próbáld ki te is a naplóírást. Eleinte úgy fogod érezni, hogy semmi értelme, de ha megfigyeled, szerintem neked is jót tesz majd, ha összeszeded a gondolataid, és kiadod magadból a gondokat. Ezzel persze nem oldódnak meg a problémák, de talán jobban átlátod őket, és képes leszel "objektívabban" nézni a saját helyzeted.

Remélem segítettem!

2011. júl. 15. 22:12
 14/15 anonim ***** válasza:
figyelj, én 3 éve nyitottam egy blogot. oda leírok mindent, a problémáimat, örömeimet, terveimet. levédettem a blogot, így senki nem tudja elolvasni. jó dolog, próbáld ki:)
2011. júl. 16. 00:00
 15/15 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Szerintem jól gondolkozol, nem is szabad kiadni a "titkokat", főleg akárkinek. A legjobb az, ha az ember tudja legbelül raktározni és kezelni ezeket- csúnyán mondva, "nem szorul rá" arra, hogy mások meghallgassák.

Legalább 1 nagyon jó barát kell, akinek elmondhatsz bármit és soha nem adja tovább. Ezt a személyt meg kell találnod, el tudod dönteni ki méltó a bizalmadra.

Rengeteg magyar ember rosszindulatú. Mindenki tele van problémákkal, komplexusokkal, gondokkal. Nekem is van 1000, de attól nem furkáltam sunyin senkit és nem bántottam v. beszéltem ki kedvtelésből. Sosem fogom megérteni az ilyen szemétkedéseket..

A legjobb, ha nincsenek "hátsó szándékaid", amit másnak elmondasz és esetleg kitudódhat. Az sem rossz, ha "nincsenek nagy titkaid", "rosszindulatú megjegyzéseid".

Mindenkinek magával kéne foglalkoznia és nem a másik életében turkálni, mert ez gusztustalan.

Magyarok imádnak panaszkodni, de sajnos van is okuk..

És az ember nagyon kíváncsi.... (én még ez sem..)

Általában nem jóindulat vezérlése végett..

2011. júl. 16. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!