Az normális, hogy senkinek semmit nem mondok el?
Figyelt kérdés
Én is úgy érzem, hogy néha jobban esne, ha kijönnének belőlem a dolgok, de nem akarom, hogy azt gondolják rólam az emberek, hogy vannak gondjaim. Nem akarok sebezhetőnek tűnni. De még a barátokkal is így vagyok. Annyiszor megtörtént már, hogy visszaéltek vele.:/ Plusz úgy vagyok vele, hogy minek mondjam el, úgy is mindenkit a saját maga baja érdekel.2011. júl. 12. 08:08
1/15 anonim válasza:
" minek mondjam el, úgy is mindenkit a saját maga baja érdekel."
és bizony ez így is van
2/15 anonim válasza:
Az igazi barátok nem élnek vissza vele. Akkor sajnos nem volt igazi barátod az, aki bármivel is visszaélt. Családban valaki? Senki sem akarja/szereti, ha sebezhetőnek tűnik, de szerintem az, hogy elszigeteled magad mindenkitől, az nem megoldás.
3/15 anonim válasza:
Persze, hogy mindenkit a saját baja érdekel leginkább, de a barátok azért vannak, hogy meghallgassanak, tanácsot adjanak, ha tudnak segítsenek. De ez oda-vissza működik.
4/15 anonim válasza:
Nem kell mindenkinek mindent kibeszélni. Viszont csak van egy olyan igaz barátod,akinek el lehet mondani bármit,nem? Ha van az éppen elég,máris sokkal könnyebb lesz neked is!
5/15 anonim válasza:
Húha, magamra ismertem. Én se szeretek a problémáimról beszélni, mert tudom, hogy úgyis nekem kell megoldanom, a másik pedig hogy nem szeretném ha gyengének látnának.
Viszont amikor meg elmeséltem valakinek, akkor meg végig se hallgattak, inkább nézelődtek, sőt aki irigykedett rám az szinte kivirult, hogy nekem milyen rossz.
Úgyhogy ezért se mondom el, inkább kiírom magamból.
6/15 anonim válasza:
Hát nem gondolom, hogy normális, bár én is ilyen vagyok. Néha kiszaladnak dolgok. elmondom valakinek. Megkönnyebbülést érzek. Viszont, amikor jönnek a "jó tanácsok", na akkor tudok falra mászni. És akkor már szidom magam, hogy minek járt el a szám. Egyedül sokkal inkább megoldottam volna. A másik pedig amikor naponta megkérdezik, hogy van-e az ügyben előre lépés. Ez általában a lehető legrosszabb pillanatban teszik meg. Amikor sikerült elfelejteni a dolgot, akkor juttatják eszembe. Mindezek alapján inkább én is hallgatok. Egyébként se nagyon bízok senkiben, hogy nem mondja tovább egy harmadik félnek.
7/15 anonim válasza:
Én sem osztok meg semmit másokkal. Mármint élményeket, gondolatokat, eseményeket nem.
8/15 A kérdező kommentje:
Én még olyan emberrel nem találkoztam, aki ne beszélt volna másról. És itt nem arra gondolok, hogy simán csak szóba kerül valaki, hanem kibeszélésről. Valahogy mindig másnál kötöttek ki a dolgaim. Ahogy itt írták, egy harmadik félnél. Onnantól kezdve meg még kitudja mennyinél. De én egyszerűen csak a gyengeségről beszélek. Nem tudom honnan jön ez nálam, de nem akarom, hogy egy picit is gyengének, sebezhetőnek tűnjek.
2011. júl. 12. 09:02
9/15 A kérdező kommentje:
Viszont az a normális, hogy kibeszéljük. Én is néha már szét durranok, most van is miért...:/ De egyszerűen nem jön ki belőlem 1-2 dolog, amit úgy érzem meg kell osztanom valakivel.
2011. júl. 12. 09:04
10/15 anonim válasza:
Mindneki beszél a másikról, de tudod az igazi barátok rólad nem beszélnek. Elég nagy gond, hogy senkinek nem tudod elmondani a problémáid. Hiána játszod az eszed, mindnekinek vannak bajai és MINDENKI sebezhető, akármit próbálsz beűllatíni magadról. Ha elfojtod ezeket aproblémákat, csak felgyűlnek benned és nagyon rossz következményei lehetnek. Tudnám ajánlani, hogy javíts az emberi kapcsolataidon és a hozzáállásodon, mert így csak az anonim sírás marad, de semmi nem fog megoldódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!