Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szabadulhatnék meg egy...

Hogyan szabadulhatnék meg egy kicsit?

Figyelt kérdés
A szüleim nem engednek sehova. Túlságosan féltenek, ezt meg is értem, mert milyen világ van már, de akkor is!!! Nem zárhatnak be egy rózsaszín buborékba!!!! Nem vagyok már csecsemő, még a barátnőimmel sem engednek nagyon sehova. Egymásnál alvásról szó sem lehet! :( Ráadásul 8. után kollégiumba akarok menni, de erről ők hallani sem akarnak. Ja és mindenhová magukkal visznek, ami szintén idegesít, mert még a 80 éves vén nyanyákhoz is magukkal visznek látogatóba akikről azt sem tudom, hogy kicsodák. Értelmes, megértő válaszokra vagyok kíváncsi.
2011. júl. 11. 01:00
 1/8 anonim ***** válasza:
először írd le hány éves vagy
2011. júl. 11. 01:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem 13-14.
2011. júl. 11. 01:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Hány éves vagy?

Mondjuk azt megbeszélhetnéd szüleiddel, hogy néha aludhass a barátnőidnél. Ha ez nem tetszik nekik, akkor mondd, hogy elkéred az adott barátnődtől a szülei számát, és nyugodtan felhívhatja, hogy nekik nem baj, nem lesz semmi gond. Ugyanúgy fognak rád is figyelni, mint a saját lányukra, ha nem jobban, mert te ugye vendég leszel, feltéve ha megengedik. A barátnőiddel való csavargást is beszéld meg velük. Kössetek egy üzletet, hogy mondjuk 6körül elmentek valahova, de 10kor otthon vagy. Ha pár hónapig ezt betartod, akkor tudni fogja hogy bízhat benned, és később tovább is el fognak engedni. Sok szerencsét!

2011. júl. 11. 01:23
 4/8 anonim ***** válasza:

13 körülinek tippellek. Kamaszodsz, érthető, hogy szabadulni akarsz. Viszont ez az az időszak, amikor meg kell tanulnod viselkedni, és kontrollálni ezeket a kitöréseid. A leírásod egy gyerekes hisztinek tűnik. Még a fenekeden a tojáshéj, jó, hogy nem engednek el éjszakára, gondolkodnod kéne! A gimis kollégium kötve hiszem, hogy neked való lenne: négyen bezsúfolva egy szobába 2 polccal és 2 szekrénnyel, meg jobb esetben egy asztallal, a legtöbben nagyon rossz körülmények vannak.

Akikhez elrángatnak, neked talán semmit nem jelentenek, a szüleidnek annál inkább, különben nem vinnének. Meg kell tanulnod kompromisszumot kötni, mert az életben közel sem lesz minden úgy, ahogy te akarod, és a szüleid sem fognak mindig megvédeni.

2011. júl. 11. 01:24
 5/8 anonim ***** válasza:

Én 17 éves vagyok... Engem sem engednek sehova... És szerintem az én esetem kicsit durvább, mint a tiéd, már csak a kor miatt is.

Csak azt tudom mondani, hogy kitartást!

2011. júl. 11. 06:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Nyugi engem 16 éves korom-ig nem engedtek sehova, max suli buliba, ami este 8-ig tartott. 18 éves koromig, csak sötétedésig vagy nagyon ritkán évente kb. 1-2 alkalommal hajnalig.Idővel rá kell jönniük, hogy felnőttél és jogod van a saját életedet élni és meg kell érteniük, hogy ha nem próbálod meg az életet akkor nem is fogod tudni magad megvédeni. Gondolom azért tisztában vagy a fiúkkal, bulikkal, hogy mire kell figyelni, hogy ne legyen baj.Ha elmagyarázod nekik, akkor biztos rájönnek h. sokkal rosszabb ha burokban tartanak, mert akkor sose leszel önálló.
2011. júl. 11. 06:51
 7/8 anonim válasza:

Szerintem meg tökre nem normális, ha valakit ennyire féltene. Bár, a mai világban ki tudja?!...

Én 31 éves vagyok, 12 évesen már utazgathattam (apu is utazgat(tat)ós munkát végzett és az utazás a véremben volt már akkor. 12 évesen oda mentem (50 km-es körzetben, kivéve Budapest) ahová csak akartam. A "lámpagyújtásig" történő kimaradás 9-10 éves koromig tartott. 18 évesen már egyedül mentem külföldre, első utam Párizsba vitt az Orient Expresszel - természetesen ezt is egyedül.

Bár azt hozzá kell tennem, hogy az én időmben mások voltak az emberek. Mi még kaphattunk pofont a tanártól, mert az rendben volt. Mi nem csak a jogainkat tudtuk a mai fiatalokkal ellenben, hanem a kötelességeinket, és be is tartottuk eme játékszabályokat. A mi időnkben a tanárnak, a rendőrnek, a katonának, a vasutasnak, az orvosnak tisztelete volt, senki nem merte őket sem becsmérelni, sem lenézni, de ők anno szolgáltak, illetve szolgáltak és védtek is bennünket. Anno nem volt olyan, hogy két gyerek szarrá verte volna egymást, esetleg késelés lett volna, vagy hogy csak egyszerűen heccből a "svéd cserediákok" (asszem tudjátok, melyik kisebbségi csoportról beszélek) gyilkolgattak volna.

Tehát minden szempontból sokkal biztonságosabb volt a közbiztonság a 80-as 90-es években, mint ma. Akkoriban igazi rendőrök vigyázták a rendet, nem pedig bohócok, mint ma. Ha valami bajod történt, mindenki önzetlenül odasietett segíteni. Viszont ma... ha valaki összeesik az utcán és meghal, vagy megkéseli egy előbb említett kisebbségi egyed, vagy más, a legtöbben még a fejüket is elfordítják, a fővárost már nem is említve, ahol ez az egész már félelmetesen katasztrofális méreteket ölt.

Tehát ne lepődj meg, hogy ennyire féltenek a szüleid. Lehet itt ódákat szülni, hogy kinek és miért nem tetszik ez a dolog, de a nemtetszés ellenére logikusan végig kell gondolni az egészet. Magyarországon közbiztonság már gyakorlatilag nincs! A rendőrök már csak dísznek vannak, nem rendfenntartani és védeni. Ez a valóság!

2011. júl. 11. 07:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, de ez egyáltalán nem hisztinek szántam. És nem is akarok maradni sehol este 10-ig meg semmi, csak azt akarom, hogy engedjenek el egy kicsit a barátnőimmel. Tiszteletben tartom, hogy anyáéknak azok a nénik sokat jelentenek, és el is megyel én is hozzájuk! Tehát kompromisszumot kötök! Akkor úgy gondolom, ez történjen már visszafelé is, nem? És továbbra is úgy gondolom, hogy ez nem hiszti. Csak a közeli parkba szeretnék elmenni és nem Pestre egy barétnőmmel!!!!!! KÖnyörgöm!
2011. júl. 11. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!