Hogyan szoktathatnám kicsit rendre anyósomékat?
Elég kellemetlen lehet, de szerintem ha elkezded őket "nevelni", veszekedés lesz a vége.
Lehet nem tolerálnák, hogy Te beleszólsz az ő életvitelükbe, mialatt ők félévre otthont nyújtanak neked.
Inkább a férjedre koncentrálj, hogy ő ne menjen ebbe az irányba. Vond be a munkába őt is.
Fél év nem sok idő, utána már a magatok urai lesztek.
Csak tényleg az a félő, hogy nem vennék jó néven anyósodék, ha beleszólsz az ő életükbe. Max. ha Te megcsinálod utánuk, akkor hátha elszégyellik magukat, s kapcsolnak.
Sok sikert és boldogságot Neked. :)
Szia!
Tényleg így másabb a helyzet, én is azt értettem, hogy Ti költöztetek hozzájuk. Bocsi ezért.
Így még kellemetlenebb, mivel Ti tesztek nekik szívességet, s ezt nézniük kellene.
Itt azzal lehet a baj, hogy ők ezt szokták meg, s nekik ez a természetes. Gondolom fel sem tűnik nekik.
Férjed mivel próbálják ebbe az irányba terelni?
Az a baj, hogy kiderült, náluk nincs rend és nincs is igényük rá, takarítani akkor szoktak, ha valaki megy hozzájuk, de akkor is csak egy szobát, ahol a vendéget fogadják. Elég régen nem jártunk náluk (nem akarták, hogy menjünk), ők szoktak 1-1 napra felutazni unokázni.
A cicák közül 3 az övék, 2 a miénk én napi 2 alkalommal takarítom az almot mindkét csapat után, szerintük elég lenne hetente kétszer...
A férjemet elég nehezen vettem rá, hogy pl. a levetett ruháit a szennyeskosárig elvigye, vagy a cipő talpát megtörölje, sőt amíg én nem szóltam rá, simán befeküdt utcai ruhával az ágyba. Sokat nyüstöltem, hogy miért ilyen igénytelen, de most már látom, hogy egyszerűen csak ezt látta a szüleitől. Most, hogy megint van egy kényelmes követhető minta, megint visszatérnek ezek a rossz szokásai.
nem kell itt kertelni, megmondod nekik, hogy a macska almot napi kétszer takarítani kell, ha tetszik ha nem , mert az az 5 macska kib.szott büdöset tud csinálni
ha esznek akkor pakoljanak el maguk után az edényeket mossák el, a levetett ruháikat ne hagyják szét a házban hanem van szennyes tartó és abba dobják be
te szereted a rendet téged arra is neveltek így nem akarsz felfordulásban élni
Így van, ahogy írja az utolsó. Ha jó viszonyba vagytok, csak megértik. Meg a saját házadban csak te döntöd el, hogy mikor cseréled a macskaalmot, nem pedig ők.
Oké, hogy idősek, s tisztelni kell őket, de ők mentek oda, s nekik kell alkalmazkodni. Főleg, hogy nem is nagy dolgot kérnél tőlük.
Nehogy már ők vegyék át ott az irányítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!