Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nevelőapát a nevén szólítja a...

Nevelőapát a nevén szólítja a gyermeketek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 10 év házasság után váltam el,egy 9 éves kislányom van,akire az igazi apja nem kíváncsi. Januárban megismerkedtem egy elvált férfivel,akinek nincs saját gyermeke.4 hónapja ismerik egymást.A kislányom a nevén szólítja,de a háta mögött mindenkinek új apukaként emlegeti,ill.így beszél róla. Nagymamától is megkérdezte,hogy kell a páromat szólítnia,aki viszont azt szeretné,ha a nevén szólítaná,mert nem ő az apja.Eddig azt hittem,teljesen elfogadták egymást,de ezen megrökönyödtem,hiszen összeköltözés előtt állunk és ebből úgy érzem,mégsem fogadta teljesen el.. van,volt valaki hasonló helyzetben? Egyébként sokat foglalkozik vele,figyel rá.
2011. júl. 10. 22:01
1 2
 11/19 ava87 ***** válasza:

Nevén szólítja (4 éves lesz a csemete), de úgy emlegeti mindenkinek, hogy "az apukám" :) Nálunk ebből nem volt gond, olyanok, mint apa és fia. A vér szerinti apjával olyan régen találkozott utoljára, hogy nem is emlékszik rá.

A férjem meg úgy van vele, hogy mindegy, hogyan szólítja, ahogy a gyereknek tetszik. Ő a gyereket úgy emlegeti mindig, hogy "a fiam", maximum ha valaki rákérdez, akkor mondja, hogy a nevelt fia.

2011. júl. 10. 22:26
 12/19 anonim ***** válasza:

AZ fura. Nekem 8 évesen meghalt apám, igaz előtte sem akart, szóval előtte nem volt apám. Aztán később lett nevelőapám. És ő is, meg anyu is sokszor mondta, h szeretné, ha apának szólítanám. merthogy én a nevén szólítottam, és mostanáig így van. Volt, h még veszekedett is velem, h rosszul esik neki, h miért nem apának szólítom, miért a nevén. Egyszerűen nem ment.

Unokatesóméknál is a nevén szólítják a nevelőapát. de fura, h ő kifejezetten kéri, hogy a nevén szólítsa, mert nem az apja. Ez épp h fordítva szokott lenni.

20L

2011. júl. 10. 22:26
 13/19 A kérdező kommentje:
22:09-es válaszolónak : nem a kereset függvénye az apa "minősége".. a vér szerinti apa tavaly ősszel látta utoljára,és sokszor én álltam a láthatás költségeit és sokszor levittem ajtóig a kislányt,aki akkor még menni akart az apjához,ma már nem hajlandó,mert az ital fontosabb lett a gyermekénél.
2011. júl. 10. 22:31
 14/19 anonim ***** válasza:
én is nevén szolitom de háta mögött új apukának:P 18L
2011. júl. 10. 22:32
 15/19 anonim ***** válasza:

ma 22:26 vagyok. Belegondolva jobb ez, mintha ő akarná rátukmálni, hogy szólítsa apunak.

Én egyet értek azzal, hogy nem kell. Én se mondtam soha (pedig nálam szinte követelték).

2011. júl. 10. 22:32
 16/19 anonim ***** válasza:
Kislányom apukája meghalt, amikor ő 5 éves volt. Tavaly januárban jöttem összea férjemmel. A kislány kb. 2 hónap után elkezdte apázni, de akkor azt mondta neki, hogy ne így hívja, inkább a keresztnevén. Ezen meg is lepődtem, mert előtte pár héttel épp ő mondta, hogy szeretné majd, ha a kislány így hívná.(neki sem volt gyereke) Aztán pár hónap múlva megint elkezdte. Azóta a kistesó is megszületett, és semmi gond. Olvastam egyszer, hogy Szinetár Dóráéknál is így volt, a kisfia apázta le a Bereckzi Zoltánt, aki visszautasította. Aztán egy idő múlva ő kérte, hogy hívja így, és már nagyon szégyenli. Szerintem nálatok sincs gon, csak furcsa lehet a párodnak, hogy van egy kislány, akinek ezentúl neki is gondját kell viselni, és hogy még apázza is, az kicsit sok most. (nem rossz értelemben). Nálunk is így volt , mint nálatok, és minden oké lett, ahogy telt az idő. Szerintem türelem.
2011. júl. 11. 09:19
 17/19 anonim ***** válasza:
Egy saját példát írok le, csak kicsit más helyzetről. Én apuztam ( meg anyuztam ) a szüleimet. Mikor megszülettek az én gyerekeim nem akartam , hogy engem anyuzzanak mert nekem az a saját szüleimet jelenti ( remélem érthető) tehát én anya lettem a férjem meg apa ( előző házasságából a fiai apuzzák). Tehát szerintem elég, ha más szinonimát kerestek, próbáljátok meg.
2011. júl. 11. 10:07
 18/19 anonim ***** válasza:

Nekem anyumék 5-6 éves koromba váltak el..Rá 1 évre lett egy élettársa akit nagyon szeretek,de apának nem tudnám szólítani mert hát van egy vérszerinti apum..Aki igaz hogy ha 2 havonta felhív..Ha valaki megkérdezi hogy kivolt velem az a férfi..akkor azt mondom hogy nevelőapum...Apa mellett őt is ugyan úgy Apumnak tartom.Csak nem úgy hívom...Szerintem a szólításnak semmi köze a szeretethez...Megnálam van egy nevelőanya féleség is..Ő soha életbe nem tudnám anyának hívni..Anya az anya nálam...Nekem nagyszüleim is váltak..Mamámnak a voltférjét(apumkám apukáját) is ismerem meg a mostani férjét(apa nevelőapuja...van még két fia..)A mostani férjét hívom Papinak...Hiába nem az papám de teljesen úgy tekintek rá..Sokkal jobban szeretem mint a igazi papám mert a igazi papámat csak 9 éves koromba ismertem meg...Így hozzá nemkötődöm...A Papimnak(nem vérszerinti)a fiai pedig olyanok mintha tényleg a Nagybáttyáim lennének..Szóval itt viszont teljensen máshogy van..Ez szerintem attól is függ hogy mennyiidős a gyerek..Mert én beleszülettem abba hogy mamámnak ő a mostani férje..Szóval nekem már azt tanították hogy ő Papi..Apum és Nővére a nevén szólítja..De az unokák Papinak..Ez az összes unokatesómmal így van...

15/L

2011. júl. 11. 10:08
 19/19 anonim ***** válasza:
19 vagyok, 11 éve ismerjük egymást. Nekem sosem állt volna a számra az "apa" megszólítás, elejétől fogva a keresztnevén szólítom. Annak ellenére, hogy teljesen elfogadtam, és a "régi apámat" nem is tekintem igazi apának, hanem a mostohaapámat az "új apafigurának", de ettől függetlenül csakis a keresztnevén szólítom.
2011. júl. 11. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!