Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nevelőapát a nevén szólítja a...

Nevelőapát a nevén szólítja a gyermeketek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 10 év házasság után váltam el,egy 9 éves kislányom van,akire az igazi apja nem kíváncsi. Januárban megismerkedtem egy elvált férfivel,akinek nincs saját gyermeke.4 hónapja ismerik egymást.A kislányom a nevén szólítja,de a háta mögött mindenkinek új apukaként emlegeti,ill.így beszél róla. Nagymamától is megkérdezte,hogy kell a páromat szólítnia,aki viszont azt szeretné,ha a nevén szólítaná,mert nem ő az apja.Eddig azt hittem,teljesen elfogadták egymást,de ezen megrökönyödtem,hiszen összeköltözés előtt állunk és ebből úgy érzem,mégsem fogadta teljesen el.. van,volt valaki hasonló helyzetben? Egyébként sokat foglalkozik vele,figyel rá.
2011. júl. 10. 22:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes helyzet, mert én is 10 év után mentem szét az exszel, 4,5 és 9 éves lányaim vannak, 4 hónapja vagyok együtt mostani párommal, de már kb a 3 találkozástól a nagyobbik lányom apának szólítja. 1 hónapja költöztünk össze, már mindkét lányom önkéntelenül is apázza :) Az igazi apjuknak kb 2 havonta jutnak eszébe :S
2011. júl. 10. 22:05
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Engem a nevemen szólít (16 éves, 6 éve ismerjük egymást), és teljesen elfogadott. Jobban, mint a vér szerinti apját.

Nem azon múlik, hogy szólít. (Az apa a vér szerinti apa, és kész. Attól még lehet valaki sokkal jobb, közelebb álló hozzá, mint a vér szerinti apa.)

2011. júl. 10. 22:07
 3/19 anonim ***** válasza:

Nem kell apának szólítania.. Én is a keresztnevén szólítom anya új férjét. Van apukám, még ha nem is sokat keres...

Neked se esne jól ha az apukája új párját anyának szólítaná...

2011. júl. 10. 22:09
 4/19 anonim ***** válasza:
Az én tesóm (féltesó) is nevén szólítja a nevelőapját (az én apámat). Kisfiú volt még mikor anya és az ő apja elváltak, és 14 éves mikor megismerkedett anya az én apámmal. A nevén szólítja, sőt magázza, egyszerűen sosem tudta megszokni, hogy tegezze, pedig nagyon szereti. Igaz ő a saját apjával is nagyon jóban maradt, tehát eleve sosem szólította volna az én apámat apának. :) Szerintem a nevelőapát csak akkor szólítják apának a kicsik, ha nagyonkicsi korban ismerkednek össze, és szinte ő neveli fel... Amúgy nekem elég fura.
2011. júl. 10. 22:11
 5/19 anonim ***** válasza:
Nekem is nevelőapám van már 12 éve és X.Y bácsizom. Nem is tudnám máshogy hívni, pedig nem is ismertem a vér szerinti apámat.
2011. júl. 10. 22:12
 6/19 anonim ***** válasza:
szerintem ez ki fog alakulni majd ha összeköltöztetek, leeht nem fogja zavarni ha apázza, most még ennyi idő után lehet nem gondolja így, hogy ezt kéne. nyugi, nem megbántani akart, nagyon sok ismerősöm a nevelőapját a rendes nevén szólitja, pedig vannak olyanok is akik egész kicsiként ismerték meg a pasast. nem hiszem hogy ráfog szólni a kislányodra ha le apázza vagy valami:)
2011. júl. 10. 22:14
 7/19 anonim ***** válasza:

az első nevelőapámat apunak szólítottam, és legalább annyira szerettem, és jó volt vele a viszonyom, mintha az igazi apám lenne. az őseim nagyon hamar elváltak, ettől függetlenül ismerem apámat, és apának is szólítom. már ha összefutok vele véletlenül szökőévente 1x.

az mostani nevelőapámat (akivel tkp. sosem éltem együtt) a nevén szólítom, de amúgy bírom a csávót, csak már 14 voltam, mikor anyummal összejött, szóval felesleges volt ezen kattogni, h apuzzam-e vagy sem.

24L

2011. júl. 10. 22:19
 8/19 anonim válasza:
Szerintem sem kell apjának szólítania. Anyumék szintúgy elváltak, 2 éve van nevelőapám. Már összeházasodtak anyukámmal. Nagyon jól kijövünk egymással. A nevén szólítjuk a húgommal, és ez sosem volt baj. Mivel van apám, nyilván őt nem fogom annak szólítani. Szerintem és szerinte is rendben van így.
2011. júl. 10. 22:19
 9/19 anonim ***** válasza:
Engem 4 éves koromtól nevelt nevelőanya, apámék válása után, mégis mindig a nevén szólítottam. Nem is értem, miért kellett volna anyámnak szólítanom? Ha egyszer nem az...
2011. júl. 10. 22:22
 10/19 anonim ***** válasza:
Én apucinak hívom a nevelőapumat, akkor is ha már 18 vagyok. Az igazit meg apának:D Ennyi:D Bár mi már jó ideje ismerjük egymást. 4 éves voltam amikor a szüleim váltak, utána ismerték meg egymást. Szóval kb 14 éve van velünk. De állítólag én már az elején elfogadtam, nem emlékszem rá nagyon mert kicsi voltam, de mamámék meséltek dolgokat. Ő meg örült neki.:) Neki is van korábbi házasságból két fia, de az a két nyomorult retek (már bocsánat) nem volt kíváncsi rá sohasem, elküldték mindig a francba. Aztán valamikor meg beperelték, hogy fizessen csillagászati összegű gyerektartást nekik, mert hogy soha nem fizette (ami hazugság), meg nem látogatta őket (talán mert sohasem hagyták..). Ennyi, szóval most lényegében én vagyok a gyereke a vérszerinti fiai helyett.
2011. júl. 10. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!