T i engednéte k, hogy oda adják szereteitek szerveit ha ne adj Isten meghalnának?
simán odaadnám. kettővel előző: az a gyerek nem azért hal meg, hogy a másiknak legyen donorja, de ezzel a hozzáállassa adott esetben meghal mind a két gyerek.
egyébként mindenkinek szíve joga, nyilván, de tőlem nagyon messze áll az a látásmód, hogy : "persze, haljon meg valaki, aki meg is menekülhetne, csak mert én furcsa lennék szétvágva". Kíváncsi volnék mennyire változna a véleménye, ha a saját gyereke, édesanyja, szerettei várnának donorra.... de nem lenne szerv, mert egy "halott" úgy döntene, hogy neki jól mutat a veséje a koporsóban....
Igen, mert vigasztalna a tudat, hogy valakinek segített ezzel.
Így könnyebben feldolgoznám a halálát.
11:37
Nagyon igazad van! Már írtam a 2. oldalon, hogy nem engedném a hozzátartozóim szerveit odaadni.
Én magam pedig többek között ezért sem lennék szervdonor, amit írtál. Van egy olyan érzésem, hogy adott esetben nem is küzdenének értem, az életemért annyira, ha tegyük fel, az orvos rokonának, jó barátjának szüksége lenne egy szervre. Azt gondolnák magukban, itt ez a fiatal, sportos nő, biztosan erős a szíve, minden szerve okés, nem kell ide még egyszer az az "elektrosokk" (bocs, nem tudom a pontos nevét), ami lehet, hogy beindítaná a szívemet, elég volt ennyi próbálkozás, mentsük inkább a máját stb.
Tehát fogok is magamnál hordani egy ilyen papírt, hogy nem ajánlom fel a szerveimet, lehet, az életemet fogja megmenteni.
12:35-nek ...
Igen nekem ez a látásmódom ...és nem azt mondtam hogy haljon meg mind2 csak milyen már h" remélem lesz donor " magyarra lefordítva haljon meg vagy legalábbis szenvedjen balesetet valaki aztán meneküljön az én gyerekem...
és igen nem adnám oda...és ha meg családtaggal történik akkor se rohangálnék a kórházba hogy kiből lehetne "kiszedni".
Aki odaakarja adni adja,aki nem nem.És senkit nem kényszeríthetnek hogy adja oda,mert saját döntése.Énsem fogom mert igen teljes egy darabba temessenek ! Ne úgy h mikor meghalok már 4 család ugrik rám h enyém a mája enyém a veséje stb.
""remélem lesz donor" magyarra lefordítva haljon meg vagy legalábbis szenvedjen balesetet valaki aztán meneküljön az én gyerekem..."
Dehogyis! Inkább "ha lesz olyan gyerek, aki meghal (és sajnos amúgy is meghalna), remélem, a családja felajánlja a szerveit, hogy a gyerekem megmenekülhessen"
Egy másik felhasználó pedig arról írt, hogy "szeretné mindenét érezni, amikor feltámad". Nem hiszek a feltámadásban, de jó, tegyük fel, feltámadsz. Szerinted mi marad a sírodban mondjuk 5 év múlva? Elárulom, por és csontok. Akkor már a szerveidnek jobb felhasználása is van, mint elporlasztani/megetetni a kukacokkal őket! És mi van azokkal, akik tűzvészben, brutális autóbalesetben halnak meg? Ők feltámadnak? Ők akkor meg lesznek különböztetve? El tudod ezt képzelni, ha vallásos vagy, el tudod képzelni, hogy Isten (akiben én egyébként nem hiszek) ezt tenné velük? Azért kérdezem, mert még a saját hited szerint sem vagy logikus.
Én igen, beszéltünk is erről a családdal. (Én is vizuális típus vagyok, de mi amúgy is a hamvasztás mellett vagyunk)
Alkoholistáknak pedig nem adnak májat -legalábbis az esetek 95%-ban-, csak ha kifejezetten neki ajánlod fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!