T i engednéte k, hogy oda adják szereteitek szerveit ha ne adj Isten meghalnának?
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:54
Szia!
Tegnap 22:52-es vagyok. Ez sajnos igaz, de remélem, hogy mire eljön az ideje annak, hogy meg halok addigra erről is lehet majd nyilatkozni.
Érdekes, hogy akik odaadnák, azok 100%-ra vannak értékelve, az aki odaadná, de nem alkoholistának az 88, aki nem adná, az meg 0.
Emberek! Erre van hasznos válasz? Hasznos válasz az lenne, ha azt kérdezte volna meg, hogy hogyan kell erről rendelkezni, és te tudnád. Erre nincs hasznos válasz, csak olyan ami erkölcsileg elfogadott és/vagy nem elfogadott. Ha másnak ezt nem engedi az erkölcse, akkor ne adja oda, ti meg adjátok.
Hogy ne totális off legyen: odaadnám. Neki már úgyse kell (elhasználta), én meg nem vagyok szervkereskedő és nem tudom eladni, akkor miért ne?
Halló!
Én külföldön élek (Nyugaton) és itt erröl egészen más a vélemény.
Mindenesetre meglep ez az általánosan érezhetö jóindulat, jóakarás, önzetlenség, ami ezekböl a hozzászólásokból kiderül. Hiába, a magyar nép egy nagyon érzelmes (mondhatnám tényleg nagyon RENDES!!) fajta.
A probléma az, hogy ezeket a szerveket még egy "élö" emberböl kell kivenni...
Miután nagy kereslet van az átültetendö szervekre, ezért a halál pillanatát, beálltát sajnos kicsit manipulálják, hogy (legálisan) hozzájuthassanak a szervekhez...
Ha pld. valaki kómában van, az még visszajöhet az életbe. (Gyakran elöfordúl.)
De ha a szerveit közben kivették, akkor ugye már nem!
Tehát itt nagy visszaélési lehetöségek vannak, amiröl -úgy látom - otthon még nemigen van öszinte felvilágosítás!!
Amikor a "halottnak" kinyilvánított személyböl elveszik a szervet, akkor gyakran megtörténik, hogy a "halott" még nagyon is életszerü reflexeket csinál, (pld. felegyenesedik a mütöasztalon) stb., tehát a feltételezés, hogy itt a háttérben más érdekek is meghúzódnak, és nem csak a merö humanizmus, az sajnos "meglehetösen" valószínü...
Ezen okoknál fogva itt Nyugaton, már maga az egyház (!) is figyelmezetet és alapos meggondolásra int.
Én -azt hiszem -nem akarom megengedni ezt, sem a magam, sem a szeretteim részéröl!
Na megjött már a nagy nyugati magyar magyarázni, még szerencse, hogy vannak akik el tudják magyarázni a világ működését a hazaiaknak, mire mennénk nélkülük -.-
Egyébként én sem szeretném, ha odaadnák a szerveim, honnan tudjátok olyan biztosan, hogy még nem lesz szükség rájuk? :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!