T i engednéte k, hogy oda adják szereteitek szerveit ha ne adj Isten meghalnának?
Ha nem írsz lemondó nyilatkozatot arról,hogy a szerveidet nem használhatják fel akkor ha egészséges donor lennél mindenképpen felhasználják a szerveidet.Vagyis Magyarországon nem kell engedély hogy donor akarsz lenni, az vagy..
Én biztos,hogy nem fogok lemondó nyilatkozatot írni,hogy nem használhatják fel a szerveimet..Ha jó donor lennék,akkor örülnék is annak ha valakin segíthetek..Ha csak 1 emberi életet megmentek a szerveimmel már megérte..
Szia!
Én megengedném, de azzal az indokkal, hogy első sorban olyan embereknek adják akik nem az alkohol miatt szorulnak rá. Nem azt mondom, hogy egy ember ne igyon, de tudja, hogy hol a határ.
Ja.Ahogy írta az egyik válaszoló.MO-gon simán kiveszik engedély nélkül is.
Közjegyzőnél kell kitölteni egy papírt,hogy természetes halál esetén ne vagdossák a testem.
És én nem engedném.
Az egyikük mondta már, hogy tőle vihetik az összesen, tehát tiszteletben tartanám, és engedném. Más kérdés, hogy a kora miatt (közel a 60-hoz) úgysem kellenének a szervei senkinek.
Egyébként viszont nem engedném. Úgy érezném, kirabolnák a testüket. Valamint nem tudnék megnyugodni, úgy érezném, a lelke nem halt meg ezáltal, hogy a testének egy kis darabkája valakiben tovább él. Úgy érezném, mintha tönkretenném ezáltal a lelkét, hogy ilyen felemás helyzetet teremtek, azáltal, hogy odadobom egy másik testbe, mintha nem tisztelném, hanem csak egy tárgynak tekintettem volna őt magát.
Szia!
Én megengedném, de azzal az indokkal, hogy első sorban olyan embereknek adják akik nem az alkohol miatt szorulnak rá. Nem azt mondom, hogy egy ember ne igyon, de tudja, hogy hol a határ.
Az a helyzet, hogy te erről nem rendelkezhetsz. Én is szívesen odaadnám pl egy szegény kisgyermeknek vagy akármi, de nem tudhatom, hogy ki kapja, lehet hogy egy olyan aki egész életében tudatosan mérgezte magár akármilyen szerrel.
Ettől függetlenül odaadnám, mert az ilyen emberek ugye sorban állnak és ha az enyémet nem is jó ember kapja, de a jó ember közelebb kerül ahhoz, hogy ő is kapjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!