Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam? Ne mondjam?

Elmondjam? Ne mondjam?

Figyelt kérdés

Egyik közeli rokonom sokat hazudik a párjának,akivel amúgy mi tök jóban vagyok.Én viszont tudom az igazat.Elmondjam,vagy ne?Sajnálom szegény haverom,hogy át van verve.Emiatt lelkiismeret furdalásom is van:(

barát vs. rokon...

2011. júl. 9. 00:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
te ne szólj bele, lehet, hogy akarja majd rendezni valahogy, de semmiképp nem így, ebből botrány lesz. aztán a végén lehet kibékülnek és majd haragszanak rád mindketten. szerintem nem magyar mentalitás nem beleszólni, mindenki a saját életéért felelős, mindennek oka van, amire te lehet nem látsz rá 100%-osan.
2011. júl. 9. 03:50
 12/19 anonim ***** válasza:
Azért a sogórnőddel mindenképp beszélni kéne.
2011. júl. 9. 03:53
 13/19 anonim ***** válasza:
nem tudom,honnan vettem,hogy a sógornőd...inkább lefekszek aludni... :)
2011. júl. 9. 03:57
 14/19 anonim ***** válasza:

Az ilyesmibe beleszólni tényleg kényes dolog. Mert előfordulhat, hogy olyan lavinát indítasz el amit nem tudsz megállítani. Mivel te voltál az aki elindítottad, te leszel a sz.@.r, meg a gonosz nemcsak az ő szemükben, hanem a család szemében is! Nagyon sok ember nem látja, be hogy a másiknak esetleg igaza is lehet, mert egy illúzióban élnek, amit sokszor már mindenki lát, csak ép azok nem akik benne vannak. Vagy egyszerűen önző érdekek vezérlik őket. Felkészültél erre is, tudod vállalni az ezzel járó felelősséget? Még néhány kérdés ezzel kapcsolatban: Mióta tudsz erről? A rokonod mondta el, vagy rajtakaptad? Mert pl. ha ő mondta el neked azt jelenti bízik benned, tehát elárulod őt. Miért érzed úgy, hogy hazudsz a barátodnak? Szóba kerül a téma és te falazol a rokonnak? (Áááá az nem úgy van.Vannak (kicsi) gyerekek?

PS.: Ha meg a haverod szereti a rokonodat, akkor nem biztos, hogy hinni is fog neked. (Vagy mint azt korábban írtam egyszerűen nem fogadja el ezt a tényt. Ez egy elég komplex dolog, tipikusan nem az a fekete-fehér. Ha tényleg a te dolgod, és fel akarod göngyölíteni, akkor egy darabig legyél csendes megfigyelő, estleg gyűjts egyértelmű bizonyítékot és vizsgáld meg a dolgot több aspektusból is.

2011. júl. 9. 06:14
 15/19 anonim ***** válasza:
Én személy szerint örülnék, ha a barátom vagy barátnőm megtudná, hogy a párom megcsal, elmondja nekem. Ha kitudódna a dolog, ráadásul, hogy a haver is tudott róla, az jobban fájna, mintha elmondaná a dolgot. De, valóban járj utána a dolgoknak, mielőtt kitálalsz. Te ismered a a barátodat. Nem mindegy "hogyan adod elő".
2011. júl. 9. 06:29
 16/19 anonim ***** válasza:

Lehet hogy mar haverod tudja is.

Nem magyar mentalitas a beleszolas, vagy nem. Altalaban a vegen a harmadik, aki veleszol, a rossz.

Nem tudod mi van a zart ajtok mogott, hogy elnek, igy ne szolj bele. Ha rakerdeznek, akkor mondd az igazat.

2011. júl. 9. 06:39
 17/19 anonim ***** válasza:

1. Én először leülnék beszélgetni a rokonnal, aki sáros, és elmondanám, hogy segíteni szeretnék, de ezt nem nézem tovább. Vagy ő mondja el, vagy én, de ha kell, segítek abban, hogy a párja megbocsásson és tudjanak újat kezdeni.

2. Egyetértek az előzőekkel abban, hogy nem jó részese lenni a hazugságnak (vétkesek közt cinkos, aki néma). Ha később emiatt szétmennek, egy életre lelkiismeretfurdalásod lesz, hogy megmenthetted volna a kapcsolatot. Ha meg így mennek szét, mert elmondtad, akkor nem te vagy a hibás, hanem az, aki a saját házasságát tönkretette.

+1: azért arra vigyázz, hogy ne a pletyi lelkületével közelíts, hanem segítőszándékkal!

2011. júl. 9. 07:25
 18/19 A kérdező kommentje:

Na igen. "vétkesek közt cinkos, aki néma"

Pont így érzem.

Ők még nem házasok,gyerek nincs.

A haver sok mindenről tud,nem az első eset,hogy megcsalták.Hinne is nekem,tudom.De most állítólag a másik fél azt mondta neki,hogy szereti.Na ezt kétlem,ha másnak mondja.Meg szokott neki hazudni dolgokat,amiről 100 %an tudom,hogy nem úgy van.

Semmiképpen nem szeretnék sz@r alak lenni,és nem akarom egyiket se elveszteni.

2011. júl. 9. 15:55
 19/19 anonim ***** válasza:
Akkor hallgass. Majd elintzik ok. MInt ahogy irtam, pasas tudja a no mit csinal.
2011. júl. 9. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!