Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam vagy ne mondjam el...

Elmondjam vagy ne mondjam el a rokonaimnak, hogy meleg az egyik családtagunk?

Figyelt kérdés
Elég bonyolult a dolog, de megpróbálom elmagyarázni. A párom testvére meleg és együtt él egy másik férfivel. Én teljes mértékben boldog vagyok, mert látom, hogy ők is azok, szóval én örülök, hogy boldogok, de az én családom nem tud erről, mert messze lakik a párom testvére és még sosem találkoztak, de úgy néz ki, hogy nemsokára fognak. Néha kérdezik, hogy nincs barátnője, nem nős stb, de csak annyit szoktam mondani, hogy egyedülálló. Nem kellene elmondanom az igazat? Tudom, hogy ez nem ciki meg ilyesmi, de mégis olyan furcsán érzem magam, hogy nekem kellene ezt közölnöm, mikor ez magánügy, de mikor meg kérdezik, hogy nem nős-e, úgy érzem, hogy hazudok, eltitkolom az igazat. Elég kellemetlenül érzem magam. Legszívesebben elmondanám, hisz nincs ebben semmi, mégsem tudom velük közölni. Mivel nem ismerik személyesen egymást és nem beszélik egymás nyelvét, ezért vagyok én a két család között úgymond a "közvetítő". Ti elmondanátok? Ha igen, hogyan?
2009. jún. 27. 17:12
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

ha mar biztos hogytalalkozni fognak akkor elmondanam, nehogy "meglepetes" erje oket... viszont talald fel, hogy Te ezt elfogadod, Teged nem zavar es, hogy ez "normalis" (marmint bizonyos kereteken belul) es o igy boldog, kesz pont.

viszont ha az en csaladomnak kene elmondjam en nem mondanam el, mert nalunk minden rokon napellenzos...

szerintem csak akkor mondd el, ha nem veszik rossz neven, es eltudjak fogadni, vagy ha csak nagyon muszaj.

2009. jún. 27. 17:19
 2/27 anonim ***** válasza:
89%
Semmiképpen nem mondanám el. Nem a te tiszted. Csak akkor tedd ezt, ha megkérnek rá. Ez még akkor is kényes feladat lenne és nagy körültekintést igényelne.
2009. jún. 27. 17:19
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a dolgot beszéled meg a párod testvérével. Eléggé intim dolog. Az engedélye nélkül nem lenne tisztességes elmondanod a családodnak.
2009. jún. 27. 17:22
 4/27 A kérdező kommentje:
De mi van, ha találkoznak és akkor derül ki? Akkor meg úgy fogják érezni, hogy hazudtam, mert eltitkoltam, nem? Rosszul érzem így magam, mert nem tudom elmondani, de úgy érzem, hogy el kellene. Végülis ez nem tudom, hogy kinek a tiszte, kire tartozik, kire nem. Szerintem ha egy család vagyunk, akkor a családtagok mégis csak tudhatnak erről, ahogy azt is tudják, hogy nekem pl. férjem van, neki meg akkor barátja. Ezt meg más nem tudja elmondani, mert nem beszéli a nyelvet...szóval csak rám hárulna, nem?
2009. jún. 27. 17:23
 5/27 A kérdező kommentje:
Na ez meg a másik! Ez a téma sosem jött fel köztünk a sógorommal. Igazából ő sosem mondta nekem, hogy meleg, nekem a férjem mondta el, aztán mikor találkoztunk, akkor bemutatta a barátját, de így konkrétan a téma sosem jött fel. Így nem tudom, hogy erről hogy tudnék vele beszélni. Nem állunk olyan nagyon közel, mert ritkán találkozunk a nagy távolság miatt.
2009. jún. 27. 17:25
 6/27 anonim ***** válasza:
84%
Miért és kinek kellene tudnia a családban, hogy te tudsz erről a szexuális másságról? Vedd úgy, hogy te sem tudsz róla, így nem is kell előhoznod. Ha meg egyszer kiderülne, hogy ez a rokon netán biszex is, akkor meg ezt kellene közölnöd? Nemár! Minek kelle erről egyáltalán beszélni? Ez ma már nem téma és nem is érdekesség. Majd az illető eldönti, hogy kinek, mikor és egyáltalán akar-e erről beszélni.
2009. jún. 27. 17:33
 7/27 A kérdező kommentje:
Arról van szó, hogyha találkoznak és elhozza a barátját, akkor nem gondolod, hogy nagyon meglepődne mindenki, hogy erről nem tudott? Szerintem nagyon rossz titkolódzni. Akárhányszor kérdeznek róla, mindig hazudnom kell, mert nem tudnak erről. Most magamnak is hazudjak, hogy nem tudom? Ne már! Azért ez mégis érinti a családtagokat, hisz az ő élettársa is a család része, erről meg nem tudhat senki? Ha jönnek hozzánk látogatóba, ő nem is jöhet?
2009. jún. 27. 17:40
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben eddig se mondtam volna amikor kérdezték, hogy van-e barátnője, hogy egyedülálló, hanem megmondtam volna, hogy barátnője nincs, barátja van. Pont.

Ennyi rájuk tartozik (ugyanúgy mint ahogy megmondanád azt is ha van barátnője) több nem. A többiről majd kérdezzék őt.

2009. jún. 27. 18:31
 9/27 A kérdező kommentje:
Nem mertem mondani, mert nem tudtam eldönteni, hogy el kellene-e mondani.
2009. jún. 27. 18:34
 10/27 anonim ***** válasza:

én 18.31.

Azt elmondtad volna, hogy ha barátnője van? Ez ugyanaz a helyzet. Ha természetesnek vesszük, hogy ő a fiúkat szereti, akkor ez nem titok, ennyit nyugodtan elmondhatsz.

A barátnőt is elmondanád.

2009. jún. 27. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!