Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam vagy ne mondjam el...

Elmondjam vagy ne mondjam el a rokonaimnak, hogy meleg az egyik családtagunk?

Figyelt kérdés
Elég bonyolult a dolog, de megpróbálom elmagyarázni. A párom testvére meleg és együtt él egy másik férfivel. Én teljes mértékben boldog vagyok, mert látom, hogy ők is azok, szóval én örülök, hogy boldogok, de az én családom nem tud erről, mert messze lakik a párom testvére és még sosem találkoztak, de úgy néz ki, hogy nemsokára fognak. Néha kérdezik, hogy nincs barátnője, nem nős stb, de csak annyit szoktam mondani, hogy egyedülálló. Nem kellene elmondanom az igazat? Tudom, hogy ez nem ciki meg ilyesmi, de mégis olyan furcsán érzem magam, hogy nekem kellene ezt közölnöm, mikor ez magánügy, de mikor meg kérdezik, hogy nem nős-e, úgy érzem, hogy hazudok, eltitkolom az igazat. Elég kellemetlenül érzem magam. Legszívesebben elmondanám, hisz nincs ebben semmi, mégsem tudom velük közölni. Mivel nem ismerik személyesen egymást és nem beszélik egymás nyelvét, ezért vagyok én a két család között úgymond a "közvetítő". Ti elmondanátok? Ha igen, hogyan?
2009. jún. 27. 17:12
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Igen, csak nem tudom, hogy van-e jogom elmondani. A másik meg az, hogy akármennyire is természetes ez, én mégis hülyén éreztem magam adott szituációban és nem jött a számra. Csak hallgattam. Szerintem ezzel a dologgal még annak is meg kell barátkoznia, akit érint, nem hogy nekem, aki csak belecsöppentem.
2009. jún. 27. 18:56
 12/27 anonim ***** válasza:

A barátnőt elmondanád?

Gondolj erre.

Ők teljesen nyiltan élnek együtt, nem titkolják, te mondtad, hogy lehet, hogy a barátját is elhozza, akkor mit kéne titkolni?

Ismétlem, ha természetesen kezeled a dolgot, akkor ugyanúgy megmondhatod, hogy barátja van, mintha azt mondanád, hogy barátnője.

2009. jún. 27. 19:00
 13/27 A kérdező kommentje:
Azért valljuk be, ez nem ilyen egyszerű meg ez nem azon múlik, hogy én ezt természetesnek veszem, hanem azon, hogy a család hogy veszi. Egyébként nem teljesen nyíltan megy a dolog, mert a család másik részéhez sosem viheti a barátját, mert az apja nem örülne neki és bizonyos rokonainak is mindig hazudnia kell. Ki vannak róla téve képek lányokkal, bár sosem járt velük, csak barátok, de ha valaki olyan megy hozzájuk, akkor azt mondják, hogy jártak. Szóval ha ő sem vállalja fel mindenki előtt, akkor nehéz...de én meg nem bírom nézni, hogy szegény barátja ki van rekesztve a családból. Biztos, hogy nehéz lehet nekik így élni és rosszul esik, hogy nem tudhatja szinte senki az igazat. Én meg utálok hazudni.
2009. jún. 27. 19:07
 14/27 anonim ***** válasza:

A baratod mit mond hogy add elo a dolgot?

A szuleidnek ugy mond meg, hogy ugy tudod, hogy egy ffi-val el egyutt a baratod testvere. Nem szoktatok erdeklodni, ez az o maganugye!

Ez nem hazugsag amit csinalsz, ez olyan kegyes hazugsag csak inkabb.

Feleslegesen csinalsz belole ugyet. Ha tudod, hogy a szuleid nem fogadjak el, ledobbenenek, akkor ne sokkold oket! Felesleges.

Ha modernebbek a szulok akkor add be nekik. Ez van, ez az elet, ha tetszik, ha nem. Megmondod hogy ugy tudod hogy egy fiuval el egyutt. Ha tovabb erdeklodnek mondd meg hogy nem tudod. Kesz.

2009. jún. 27. 19:17
 15/27 anonim ***** válasza:

Bocs, most latom hogy nem is baratod, hanem mar ferjed.

De figyelj, ha te is ezt a "titkot" csak most tudtad meg, akkor miert kellene errol a te csaladodnak tudnia.

Amugy meg tenyleg csak attol fugg a dolog, hogy a te szuleid mennyire nyitottak, modernek.

2009. jún. 27. 19:20
 16/27 anonim ***** válasza:

19,17-es szerintem jót írt,valahogy így kellene elmondanod.Én fiatal vagyok,ráadásul eü dolgozó,de magam sem tudom őket hová tenni nem tekintem a homoszexualitást normális természetes dolognak inkább betegségnek.Szerintem ez nem modern vagy nem modern gondolkodás mód kérdése.Már hogy lenne természetes 2 egynemű párkapcsolata?De persze nem ítélem el őket,hiszen senki nem tehet a bajáról.Azt viszont amikor ki akarnak tűnni a"másságukkal"azt nagyon de nagyon elítélem,undorítónak tartom.Én sem hirdetem sehol,hogy hetero vagyok.Én egyáltalán csak akkor jelennék meg velük bárhol,ha tudnak kulturáltan diszkréten viselkedni,és figyelembe veszik,hogy a társadalom nagy része nem fogadja el ezt a másságot.

Pl,hogy nyíltan puszilkodjanak mint egy szerelmespár,na attól felfordulna a gyomrom,és nem kívánnám,hogy a családomnak ezt kelljen nézegetnie.Tehát szerintem tőlük is nagyban függ a dolog,hogy milyenek hogyan viselkednek.

2009. jún. 27. 19:27
 17/27 A kérdező kommentje:
Ők nagyon diszkrétek. Úgy viselkednek, mint két jó barát, nem mint egy pár. Szóval a viselkedésük miatt nem aggódom cseppet sem. Mondjuk én nem tartom ezt betegségnek, de azért ez a legtöbb embernek nem olyan természetes dolog...
2009. jún. 27. 19:35
 18/27 anonim ***** válasza:
91%

Látom, végülis eldőlt, hogy nem mondtál semmit - szerintem jól tetted, hogy csöndben maradtál. Semmiképp nem a Te feladatod bárkit is felvilágosítani a sógorod magánéletéről, főleg úgy nem, hogy vannak, akik esetleg még nem tudják ezt az ő családjában sem.

Éppen azért, mert ez a kérdés nagyon megosztja az embereket, szerintem mindenkinek szíve joga saját magának eldöntenie, hogy kit enged belelátni az életébe. Az, hogy valaki egy azonos neművel él együtt, maximálisan magánügy, neked sincs hozzá semmi közöd, hogy a sógorod kit szeret. Annak fogja majd elmondani, akinek ő akarja, ebbe sem te, sem a párod nem avatkozhat bele, nagyon nagy hiba lenne.

Tapasztalatből beszélek, az egyik közeli barátom meleg, amivel nekem semmi gondom, a közös barátaink is jól tudják hogy mi a helyzet, de a srác szülei nagy botrányt csapnának, ha kiderülne, ezért aztán nem beszélünk róla és kész. Tiszteletben kell tartani a magánéletét, majd ő felvilágosítja azt, akit akar a szexuális hovatartozásáról.

Szerintem te is hagyd a sógorodra a döntést, hogy kinek és hogyan, és főleg mikor mondja el.

2009. jún. 27. 19:35
 19/27 anonim ***** válasza:
Csak akkor mondd el, ha nem bírják a melegeket és mindenképpen kiderülne a dolog. Sőt, akkor ne is vidd oda őt, találkozás ide vagy oda... oltári nagy balhé lenne.
2009. jún. 27. 20:50
 20/27 A kérdező kommentje:
19:35: én nem is szeretnék beleszólni, ez az ő dolga, de ha eljön a barátjával hozzánk, azért a szüleimnek csak kellene szólni előtte, nem? Ő meg nem úgy van, hogy bárkivel tud beszélni, mert ahogy említettem, a család két fele nem beszéli egymás nyelvét.
2009. jún. 27. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!