Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám 9 éve halt meg és még...

Anyukám 9 éve halt meg és még mindig nem tudom túltenni magam rajta, sikerül valaha is?

Figyelt kérdés
2009. márc. 30. 11:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

szia

nekem az a tapasztalatom ,hogy az édes anya elvesztését nem potolja semmi se .. nekem se potolta .. de vannak olyan kapcsolatok ,feleség ,gyerek ,akik elterelik a gyásszérzését . Idővel talán könnyebb lesz .

2009. márc. 30. 11:51
 2/14 anonim ***** válasza:
67%
Soha. Neked nem lesz többé felhőtlen az életed. Lesznek boldog pillanataid, gyerekkel családdal, de ez mindig ott lesz a gondolataidban. De szerintem ez normális, nem is biztos, hogy másképp kellene lennie.
2009. márc. 30. 11:54
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

előzőhöz:

szerintem meg nem normális, hogy valakinek az anyja halála az egész életét besötétíti. a halál természetes dolog, ha korán történik, az sajnálatos, szomorú. de meg kell próbálni túltenni magad rajta. ha ennyi ideig nem sikerült - bár nem tudom hány éves vagy - akkor annak egyéb pszichés okai lehetnek.

2009. márc. 30. 12:18
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

Az előző hozzászólónak nyilván még élnek a szülei. Az én apám 3 éve halt meg, de minden nap, többször eszembe jut, és nem tudom magam túltenni rajta. (Mondjuk az én apám váratlanul halt meg, nem volt időnk felkészülni, ráadásul végig is kellett néznem a haláltusáját, plusz néhány nappal később akartam neki elmondani, hogy újra nagypapa lesz)

Szóval, nem tudom. Talán meg kell tanulni együtt élni ezzel az érzéssel.

2009. márc. 30. 12:53
 5/14 anonim ***** válasza:
75%
A körülmények, és az elvesztés időpontja biztosan nagyon sokat számít, de (persze nem nagyon fiatalon) ez az élet rendje. Az élet megy tovább. El kell engedni az eltávozottat, és az élőkkel kell foglalkozni. Addig amíg élnek! Ha a következőt is elveszíted, hiába siratod megint a távozót, ha az élőkkel nem törődsz eleget, amíg lehet. Az élők dolga az emlékezés, de nem a búskomorságba való visszavonulás.
2009. márc. 30. 13:00
 6/14 A kérdező kommentje:
40 éves vagyok,még azt sem lehet mondani hogy nagyon fiatal,anyukám 53volt és hírtelen halt meg én akkor voltam terhes rá 2hónapra szültem.És sajnos mai napig azt várom hogy bejön az ajtón pedig tudom hogy lehetetlen,havonta 4-5 alkalom van hogy sírás jön rám csak úgy hírtelen és nem tudok ellene tenni.Nagyon szerettem az anyut és tisztában vagyok vele hogy el kellene engednem de nem tudom.Gyerekeimnek nagyon sokat mesélek rólla mert ők sajnos már nem ismerhették meg.
2009. márc. 30. 13:59
 7/14 anonim ***** válasza:
78%
Sajonos ötletem nincs, h mivel lehetne könnyíteni ezen, de annyit azért hozzátennék, h szerintem egy normális "gyerek" a szülő halálát nem tudja vállrándítással elintézni, meg azt mondani, h ez az élet rendje! Akik ilyet írnak, azokban egy csepp empátia sincs.
2009. márc. 30. 14:18
 8/14 anonim ***** válasza:
65%

Sziasztok

Nekem nagymamám,dédmamám halt meg.Nehezen viseltem,a,dédmamámat haláláig én ápoltam.31,és 12 éve volt.nagyon nehéz volt,pszichológiára is kellett járnom,de állítom,hogy a fájdalom idővel szűnik,persze az embernek nap mint nap eszébe jutnak,de már nem úgy mint az első években.Szerintem kérjél orvosi segítséget,azért hogy megnyugodjál,és teljes életet élhess.

2009. márc. 30. 14:34
 9/14 anonim ***** válasza:
70%
Én sem tudom túltenni magamat rajta... 38 évesen halt meg, én akkor voltam 18. Szerintem be is diliztem akkoriaban, mert sokmindenre nem is emlékszem, és rengeteg nyugtatót is szedtem. Az idő nagy úr... azóta családot alapítottam, a kisfiam tegnap volt 1 éves. De sokszor engem is fojtogat a sírás, hogy miért nem lehet velünk Anyu? Okos volt, fiatal, szép... és mégis ez történt.
2009. márc. 30. 16:11
 10/14 anonim ***** válasza:
70%

Nekem él az anyukám. Nekem nagymamám halt meg tavaly januárban (86 éves volt, én 22 voltam akkor). Nagyon szerettem, ő volt a párom mellett a másik mindenem! Most is nagyon nehéz. Naponta több alkalommal is eszembe jut. Nagyon sokat sírok én is. Tudom még nem telt el olyan sok idő. De eddig még nem lett jobb.

Nagypapám 15 éve halt meg (8éves voltam), nagybátyám rá egy évre. Azóta minden egyes nap eszembe jutnak! Szószerint mindennap, ez idővel valamelyest könnyebb lett, de nem múlt el. Azon hogy könnyebb lett, azt értem, hogy kevesebbet sírok. Már nem jutnak eszembe annyi mindenről.

Remélem idővel neked is kevesebb dologról jutnak eszembe, és tudok teljesen élni. Mert szeretnék boldogan, sirásmentesen élni.

(Viszont a fényképüket a mai napig nem tudom megnézni, azt hiszem nagyon sokáig még nem is fogom)

2009. márc. 30. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!