Rosszul esne, ha a testvéred nem téged kérne fel keresztszülőnek, hanem a barátnőjét?
Szerintem ez annyira megalázó helyzet. Én gondolkodás nélkül a húgomat kérném fel, meg se fordulna a fejemben a legjobb barátnőmet választani helyette.
Hiszen a keresztszülő olyan, mint egy 2. anyuka (kis túlzással). Vigyáz a gyerekre ha kell, tanítja, neveli, támogatja, bátorítja...
Kicsit furán néznék, ha kiderülne, hogy az öcsém barátja lány :D...
viccet félretéve, egyrészt nekünk nem olyan hű, de jó a viszonyunk. Másrészt, ha jó is lenne, nem sértődnék meg, mert a barátja valszeg azért a barátja, mert tényleg mindenben egy húron pendülnek, és különben is, a gyereknek általában csak jó, ha a keresztanya nem a családból van... több ember foglalkozik vele, több ajándékot kap, többen raknak neki félre az életkezdéshez, többen vannak, akik tényleg tudnak rá vigyázni (vagyis hát egy keresztanyától ezt elvárják :))... van, akihez oda tud menni, ha a rokonságával kapcs (mondjuk vmi családi balhéval kapcs) vmi kérdése van, aki kicsit kívülállóbként látja a dolgokaz...
én is barátnőmet fogom felkérni, már mondtam is neki. Tesómnak nem tetszik, de nem érdekel, megbízhatatlan a drága párjával együtt. Arról meg nem is beszélve, hogy a párjával még felügyelet mellett sem hagyom a gyerekemet.
A következő gyerekemnek sem ő lesz a keresztapja, hanem majd öcsém.Mert ő hiába egy fiatal kis tinifiú, de sokkal több felelősség van benne mint a legtöbb felnőt emberben.
Nálam is problémát okoz majd a keresztszülő kérdés de én idő előtt megoldottam!Nálunk senki sem lesz keresztszülő és viszont látás!
Nem tudom nálatok mi az oka de nálunk tuti nem a párom tesója lesz a keresztszülő mert egy .... (na ezt nem részletezem)én szerencsére egyke vagyok!A barátnőim közül vagy nem bíznám egyikre se,vagy ők nem igénylik ezt a posztot,a keresztapa szerep szintén ugyan ez!Így,úgy vagyok vele hogy majd jön aki kíváncsi lesz rá,meg majd pesztrálja aki akarja!Manapság sajnos a keresztszülők előszeretettel felejtik el a szerepüket betölteni így ugyan mindegy hogy ki van e nevezve vagy sem!Egyébként nekem van Keresztanyám és nem túlzás hogy a második anyám!Nagyon jó a kapcsolatunk,imádom,és kívánni se kívánhatnék jobbat!De pl párom ezt már nem mondhatja el a keresztszüleiről,3 évente találkoznak és ez kicsi korában sem volt másképp!Ülj le tesóddal és kérdezd meg hogy miért döntött így!
A tesóm(féltesóm) és felesége engem kértek fel, hogy legyek keresztanyukája a lányuknak, nagyon örültem. 5 éve volt, most jön nekik a második baba, annak már én nem lehetek :(( Pedig szives örömest lennék neki is a keresztanyukája :)))
Én a helyedben valahogy szóvá tenném a testvérednek, hogy azért örültél volna, ha téged választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!