Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Babánk született, de nem...

Babánk született, de nem érzem, hogy mi lennénk az elsők. Hogyan tudnám ráébreszteni, hogy neki az új családja kell, hogy a legfontosabb legyen?

Figyelt kérdés
Az idő nagy részében tűrhető a helyzet, de bizonyos esetekben nem a mi érdekeinket helyezi előtérbe-ha "otthon" kell a segítsége(más is megoldhatná helyette), rögtön ugrik, engem meg itt hagy a "pácban" a babával. Kéthetente mozdulok ki kb, de ezzel is problémája van. Nem akarom kritizálni a kapcsolatát a szüleivel, nem akarok megbántani senkit.
2009. márc. 29. 11:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek, ne válaszolj erre az előzőre, csak gondold át magadban!
2009. márc. 29. 14:18
 12/21 A kérdező kommentje:
Azért nem mentem vele, mert immáron hét hónapos babám nem tud elaludni, csak a saját ágyában. Az összes családi látogatásnak menekülés lett a vége, mert a babánk alvás hiányában csillapíthatatlan sírógörcsöt kapott, örülnék ha ellenne mással, máshol, de sajnos nem így van. Pár óra még megoldható, addig vállalom szívesen, hogy még az ebédhez sem tudok adott esetben leülni, mert valóban fontos, hogy kimozduljunk megismerje a rokonait. Nem én tehetek róla, hogy érzékeny baba, születése óta ilyen. Nem azt írtam, hogy a legtöbbször mi vagyunk az elsők, hanem azt, hogy a legtöbbször tűrhető a helyzet. Ez azt jelenti, hogy nagy türelemmel és visszafogottsággal átvészelhetőek a mindennapjaink. Nem kell, hogy anyja legyen helyettem, csak annyi kellene, hogy én is embernek érezhessem magam mellette. Minden az én vállamon nyugszik, szinte semmilyen feladatot nem képes segítség nélkül végrehajtani, talán a fűnyírás az egyetlen "önálló" feladta. Értsd ezalatt azt, hogy a szennyesét is én viszem ki, az edényeket is én pakolom el utána, tehát azokat a dolgokat is én csinálom amiket mindenkinek maga után kellene. 99%-ban szó nélkül, de nekem is kellene kikapcsolódás. Ami nincs. Semennyi, még közös sem.
2009. márc. 29. 14:20
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
De hát beszéld meg vele! Ne azt, hogy vigye ki, hát azt hiszi, szívesen viszed. Vagy jő neki benn. Beszéld meg, hogy hogy lehetsz mellette vidám. Hogy ebben segítsen. De ő meg sokat dolgozik, nem ? Ezt érted teszi.
2009. márc. 29. 14:24
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, de azt hiszem rosszul fejeztem ki magam, ha úgy tűnik segít, csak én vagyok elégedetlen. Nem így van...Ettől én még nagyon szeretem őt, igyekszem megérteni, a munkáját egyébként nagyon szereti, szóval nem gyötrelemként éli meg. Megbecsülik, anyagi és emberi értelemben is, gyakorlatilag barátai a munkatársai, minden nap azt éreztetik vele, hogy fontos, tehetséges, stb....Szerintem mindenki ilyen munkahelyet akar. Akkor megy be ha reggel kényelmesen felkelt, ha dolga akad napközben elintézheti, ebédel a kollégákkal, szóval túl nagy a kontraszt:én hónapok óta 10 percet szánhatok a mosakodásra, nem eszem rendesen, stb, nem akarok nagy dolgokat, de megbolondulni sem szeretnék itthon.
2009. márc. 29. 14:29
 15/21 A kérdező kommentje:
Kösz azoknak akik kicsit leteremtettek, összeszedem magam, megpróbálom nagyobb türelemmel kezelni a dolgot. Talán így nem veszünk össze ha hazaér, valamikor, nem tudom mikor....
2009. márc. 29. 14:37
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább hívd fel. Szerintem rossz passzban vagy. Csak ő tud téged megvigasztalni, mi nem. Hívd fel gyorsan!

És mondd meg így: Most vígasztaljon meg, derítsen fel! Rögtön!

Ha nem jó neked otthon, vállalhatsz egy négyórás állást. Abból tudnátok fogadni valakit a baba mellé, még maradna is. És lehet a fennmaradó időben jobban tudnál a picinek örülni, ha neked is lenne privát életed. Nincs az előírva, hogy neked otthon kell megőrülnöd. Mindenkinek más a jó. Lehet, neked az jobban bejönne. A baba meg észre se venné, mire kettőt pislog, már otthon is lennél.

Hamar megszokná. Olvastam, hogy érzékeny, de a saját otthonában, és választanátok mellé olyat, akivel kijön.

jó lesz minden, majd meglátod. Nevetni fogsz magadon, ha visszanézel.

2009. márc. 29. 14:40
 17/21 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi!

Valójában most is komikusnak érzem magam, mindenem megvan ami fontos és cirkuszolok. Elfáradtam.

2009. márc. 29. 15:40
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Olyan sokat írtam neked, de elszállt a gép, és most nem tudom újra beírni.De a lényeg: az érzésed, a fáradtság teljesen jogos, és érthető.

De a megoldás nálad ven! A férjed segíteni fog, de neked kell átszervezned a napodat. Vezess be lassan fél óra saját időt, tervezd be, pl. 14::-14:30.

És tartsd be. Nem baj, ha nincs kész a házimunka, vagy nyűgös a kicsi. Csalj ott, mert ez fontosabb! Bele fogtok jönni. Szerezz új barátnőt, kisgyerekes anyukát akörnyéken. Mozdulj ki a kicsivel, jön a jó idő, megszoptathatod útközben, visztek kaját

is.Sajnos a meggyőzést most nem tudom leírni, de fogadd el most.

Egyre könnyebb lesz. És nem a kisasszony/úrfi dirigál, vedd át az irányítást! Mamáék vegyenek egy ágyat és viszitek a takaróját, meg a macit. Majd esetleg 20 évesen eldöntheti, hol alszik, addig nem!

Nagyon aranyos vagy, hogy minden idődet a kicsire szenteled, de ha meg akarod újítani az energiáidat, akkor hogy jusson magadra is!

A férjed pánik esetén fog segíteni, de folyamatos megoldást csak magadtól várhatsz.

Egyre jobb lesz ám, ahogy nő, és ahogy jön a jó idő.

Nem kelll mindennek tökéletesnek lennie.Menjetek a kicsivel ketten kiállításra, vendégségbe, strandra!

Ez csak gyorssegély, és majd visszajövök, és rá is beszéllek :)

A hapsit meg hívd fel, és mond meg hogy úgy elfáradtál, és olyan rossz egyedül. De ne szemrehányás legyen, hanem kis női sóhaj, gyenge kis panasz, hadd mentsen meg! Ne veszekedés legyen belőle, hanem szerelmes súgás- búgás! Úgy mondd! :) Hajrá!

És el kell mondani neki, hogy fáradt vagy, nem kell nyelned.Az rossz vért szül. Csak ne veszekedés legyen, hanem, tárd fel a helyzeted, (vagyis magadról beszélj: szétfolyik az egész napom, úgy érzem, nem mehetk ki hajkat mosni, ha sír a baba, nem jut időm rendet rakni...ilyeneket mondj, ne őróla beszélj, hogy ő nem vitte a zokniját, ő nme volt itt,stb. Mert abból van a veszekedés. Mondd hogy egész nap egyedül voltál, és vártad, hogy rossz egyedül, hogy vártad a hétvégét, és sajnálod, hogy nem tudott veled lenni..és engedd hogy segítsen. Ahogy ő akar.

Meglátod, a negyedik után már a pólyást fogod a legegyszerűbb esetnek látni. Az legalább ottmarad, ahová teszed.

2009. márc. 29. 16:55
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Beszélgettünk tegnap, majd meglátjuk.
2009. márc. 30. 09:13
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Én még nem irtam neked. Van férjem , most várjuk az első pici babánkat ,tehát még nem vagyunk egy szokásos " nagy" család :), de szeretnék hozzászólni.

A férjemmel szinte kezdettől "demokráciában" élünk. Ez a 21. század. Nincs olyan , hogy férfi munka , meg női munka!!:)

Szerintem azért most ne Te kezdj bűnbánatba , hogy nem segit otthon vagy nem foglalkozik eleget a családjával úgymond! Egy férfi is képes mosogatásra , a mosógép bepakolására , szemetet kivinni , és igen... főzni is, ha kell :) Ez nem azt jelenti , hogy háztartási alkalmazottat kell belőle faragni , de azért jól esik egy nőnek , ha megfőzött például, a párja pedig szó nélkül elmosogat. Én nagyon hálás vagyok érte , hogy gondol erre is a férjem, hogy ott álltam 2 órát a konyhában , megterítettem , hát akkor ne kelljen már szegény párának még ezt is megcsinálnia:)

Egy nő anya, feleség , "robot" ? Nem hiszem. Nekünk is kell néha szusszani , töltödni :)

Ezt persze lehet támadni, támogatni, én igy látom. És a család mindig legyen első. Ne a szomszéd , ne a haver, az anyós , a kiskutya...Valahogy ez nálunk "természetes", és (leendő) anyának, feleségnek érzem magam mindezek mellett :)

2009. márc. 30. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!