Szerintetek melyik a legfontosabb tulajdonság?
Egy párkapcsolatban illetve egy barátságban?
Én úgy gondolom, hogy talán az egyik legfontosabb emberi tulajdonság az az alázat, szóval a párkapcsolatban is talán ez a legfontosabb, bár kétségtelen, hogy a bizalom, szeretet és a tisztelet is fontos...
Teljesen egyetértek Veled.
Azt vallom, egy igazi szerelemben legalább rengeteg alázatnak, bizalomnak, türelemnek, szeretetnek, tiszteletnek, és figyelemnek kell lenni ahhoz, hogy minél több boldog, meghitt pillanatot éljen meg. Egy párkapcsolatban nem az "én"-nek kell dominálni, hanem a "mi"-nek, ez persze nem azt jelenti, hogy a másik boldogsága mellett a magunké felett szemet kell hunyni.
22L
22L
A tisztelet szó a legátfogóbb, mert ha tisztelem a párom, akkor figyelmet is adok neki, nyilván nem csalom és alázom meg, ergó húséges is vagyok, stb,stb.
Tehát tisztelet és szeretet. A többi pedig ezekből következik.
Szerintem a szeretet szó mindent magába foglal. Ha feltétel nélkül szereted, nem csalod meg, nem akarsz ártani neki, nem, elfogadod, és tiszteled.
Az alázat szó nekem nem szimpatikus, ha kapcsolatról van szó. Inkább használnám az elfogadást, szerintem az nem jó, ha bármelyik fél úgy érzi, hogy alázatosnak kell lennie... az már alá-fölé rendelt viszont jelent, nekem legalábbis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!