Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családomban "divat" a...

A családomban "divat" a kapott bonbonokat másnak elajándékozni. Miért?

Figyelt kérdés

Nem csak a szüleim, hanem a mamámék, és a rokonok is ezt csinálják, hogy pl. a mama kap egy bonbont a keresztanyámtól, ő továbbadja anyu születésnapjára, anyu esetleg a testvére névnapjára...

és a bonbonok így körbe mennek, és ha egyszercsak v.ki úgy dönt, hogy megenné, és kibontja, jobb esetben tiszta fehéres már a csoki, rosszabb esetben romlott is a konyakmeggy, v. ami benne van. :D

nem bosszant, mulattat a dolog, de nem tudom megérteni :D miért nem lenne egyszerűbb, ha mindenki elfogyasztaná, amit kap, és venne helyette másikat (tellne rá, nem ez a baj) :D

csak már évek óta ezt csinálják...

20/L

2011. júl. 4. 19:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Mi az itallal vagyunk így:)!

A barátnőmék már mosolyogva mondták múltkor,hogy legközelebb megjelölik,hogy másikat adjunk:)!

Mi nem iszunk,mégis kapunk italt is,így az a legegyszerűbb,ha továbbadjuk!

2011. júl. 4. 19:20
 12/27 anonim ***** válasza:
87%
Na igen, az meg a másik, hogy ha az ember tudja, hogy akinek egyszer bonbont vett, az nem szereti, akkor minek vesz neki legközelebb is azt? Azért mi mindig figyelmet fordítunk arra, hogy olyan ajándékot kapjon az ünnepelt, aminek örülni fog.
2011. júl. 4. 19:21
 13/27 anonim ***** válasza:
71%

ééééérdekes!!! Manapság tényleg divat bonbonokkal meglepni a rokonságot, pedig vannak, akik nem szeretik, mert túl édes. Vannak olyanok, amik nem elég ismert márkájúak, azoknak nem valami jó ízük van. Én gyerekkoromban szerettem a különböző ízű bonbonokat, de mára megváltozott az ízlésem. Csak a konyakos meggyeset szeretem.

És mint említettem, hogy nagyon édes, mi nem falnánk be egy nap alatt, hanem mindennap (vagy néhanapján) bekapunk egy falatot.

2011. júl. 4. 19:22
 14/27 anonim ***** válasza:
54%

Ilyen buggyant bonbont már mi is kaptunk régen rokonoktól. Akkor most már értem honnan van :D

Én megeszem, hacsak nem valami ehetetlen fajta. De akkor sem adom tovább, mert csak úgy jövök rá, hogy ehetetlen-e, hogy felbontom.

Bár van a polcomon egy kámaszútra bonbon, pár éve már lejárhatott :D

2011. júl. 4. 19:40
 15/27 anonim ***** válasza:
31%

Én úgy tudom, az az illendő, ha a kapott bobbont felbontják akkor,amikor kapják, és illik megkínálni belőle azt, aki hozta.

Amúgy, ha "fehér" a csoki, az nem minőségi hiba, csak a kakaóvaj csapódott ki. Ilyenbe simán belefuthatsz akkor is, ha boltban veszed meg. Amúgy a konyakmeggy sem tud megromlani. :) Bár valóban ciki, ha körbeér egy banbon. :)

2011. júl. 4. 19:41
 16/27 anonim ***** válasza:
58%

Én is 20 évesen kezdtem el átnevelni a családomat ilyen téren, röpke 6 év alatt odáig jutottam, hogy minden ünnep dupla ünnep, mert mindenki örül annak, amit kap..xD

Tehát hajrá! Fiatal vagy, tele energiával, használd jóra! Hozd el az örömet a családodba..:D

2011. júl. 4. 20:26
 17/27 anonim ***** válasza:
Hat igen, ez eleg gaz...volt itt egy kerdes meg regebben, amiben a ferj mondta, hogy mennyire egonek tartja, hogy a felesege csaladon belul vissza ajandekozza a naszajandekba kapott dolgokat. Az is milyen mar, ennyire olcsonak lenni. :S En ugy vagyok vele, hogy alapbol nem veszek meg olyat/nem adok oda olyat valakinek, amit en magam nem szeretnek. Inkabb ne vegyen semmit, csak koszontse fel az illetot, mert milyen rossz lehet, hogy olyat kap, amit nem szeret meg lejart, csak ugy ratuszkoljak a nemkivant bonbont.
2011. júl. 4. 22:03
 18/27 Vree ***** válasza:
Szerintem ez tök jó :D Senki nem hízik tőle, és a csokiajándékozási hagyomány is meg van oldva. Csak akkor kínos ha olyasvalaki kezében landol a csomag aki nincs "beavatva".
2011. júl. 4. 22:12
 19/27 anonim ***** válasza:
64%
A bátyám kapott 2 éve tőlem egy parfümöt, amit idén sikerült a páromnak visszakapnia. Nevetve mondtam a sógornőmnek, hogy legalább jegyezzék meg kitől kapták-kinek adják, erre zavarodottan azt mondta, hogy mástól is kaptak pont ugyanolyat, persze nem volt igaz.
2011. júl. 4. 22:31
 20/27 anonim ***** válasza:
80%

Egyik ismerősöm megjárta ezt a bonbon témát.

A srác meg akarta kérni a csaj kezét. De valami frappáns dolgot akart kitalálni nem egyszerű leszel a feleségem dumát stb.

Vett egy szívecske alakú bonbont(amit a csaj szeretett) a közepéből kivette az egy darabot és a helyére tette a gyűrűt és szépen visszaragasztotta a szalagot.

Oda adta a csajnak az szépen megköszönte és elrakta. Gondolta a srác,hogy 1-2nap és úgyis előkerül e finom édesség és akkor lesz öröm. Ott volt a probléma, hogy a csaj tovább ajándékozta.

Volt az ismerősnél nagy meglepetés mikor meglátta a gyűrűt amit nem neki szántak:)

Így lebukott a lány is, a srác meg tanult a dologból, hogy néha az egyszerű "hagyományos" megoldásokkal többre megy, mint ilyen akciókkal:)

(amúgy jó ötlet volt, csak nem úgy sült el ahogyan szerették volna).

2011. júl. 4. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!