Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek hogyan lehetne a...

Szerintetek hogyan lehetne a következő szituációt igazságosan megoldani?

Figyelt kérdés

Már a megismerkedésünkkor felmerült bennem a dolog, de mindig halogattam a megoldáskeresést. Férjem és én gyökeresen különböző neveltetésben vettünk részt. Két felnőtt ember esetében nem gondolom, hogy nagy baj lenne. Ő is alkalmazkodik amiben kell én is. Ha anyóséknál vagyunk, az ő szabályaik érvényesülnek, ha az én szüleimnél az enyémek. A közös életünk során meg innen onnan átvéve dolgokat próbálunk élni. Ez a kis kitérő arra kellet, hogy elmondjam nem akarunk egymáson uralkodni. Nem akarjuk egymás akaratát ráerőltetni a másikra.

Egyetlen kérdésben, azonban nem nagyon jutunk humánusan dűlőre.

Nem olyan rég, külön lakásba költöztünk. Férjem apró gyermekkora óta az állatok szeretetében nőtt fel. Mindig voltak a lakásban állataik (kutya, macska, madarak stb). Engem viszont úgy neveltek, hogy állatot soha nem bántunk, de ő akkor is állat. Neki nincs helye a lakásban. Egyetlen szoba cicám volt gyerekkoromban, nagyon szerettem, de soha többet nincs szükségem benti állatra.

Nem bántok én senkit, aki bent tartja őket a lakásban, szívesen megyek anyósékhoz is ennek ellenére, de saját lakásomban nem akarok velük élni. Párom viszont igen. Neki hiányoznak az állatok. Megértem. De nekem nem. Bevállalt már takarítástól, egyéb ellátáson át mindent, de akkor se akaródzok belemenni, hogy egy fedél alatt éljünk egy állattal. Minden szempontból felelősségnek, gondnak tartom lehet, félek a kényelmes élet feladásától, de én akkor is ellene vagyok.

Időről időre egyikünk enged a másiknak, de akkor a másik fúj visszavonulót, hogy "de te nem szeretnéd, csak miattam tennéd meg".

Akik voltak hasonló helyzetben, hogyan oldották meg a szitut? Aki nem volt még, annak van azért kívülállóként valami jó tanácsa?

2011. júl. 4. 10:24
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Igen képzeld az ÉN és a PÁROM szempontjából az én szüleimnél az ÉN szabályaim érvényesülnek. nem vagyok beképzelt és elkényeztetett. A másik dolog, hogy egy gyerek nevelését ne hasonlítsuk már össze semmilyen szempontból egy háziállat ellátásával. Nálatok se lennék vagy lettem volna gyerek, ha szerinted ez így normális. Cseppet sem vagyok lusta senki nem tart annak, csak bocsássa meg a világ, ha nem az állat az első számomra. Mindezek ellenére próbálok valamim megoldást keresni a dolgokra, mert a férjem ugyanúgy fizeti a lakáshitelt mint én, neki ugyanolyan jogai vannak otthon mint nekem.

Na kidurrogtam magam, a menetrendszerűen érkező kötekedőkön.

A többieknek köszönöm a válaszokat. Azt hiszem ez a ház egyes részeibe való beengedéses megoldás megfelelő lehet. Megpróbálom megbeszélni este otthon. :)

2011. júl. 6. 15:05
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha nálunk lettél volna gyerek szeretnéd az állatokat, Én inkább élek egy macskával,kutyával,mint a hozzád hasonló emberekkel.Ja és nálam a férjem a család minden tagja,és a kutyák macskák is családtagok.Engem a szüleim erre neveltek,hogy az állatot szeretni kell mert néha több jót adnak,mint az kedves emberek.
2011. júl. 6. 15:10
 13/13 A kérdező kommentje:

Szeretem az állatokat. Én is velük nőttem fel (kutya, macska, madarak, nyuszi), de állatnak tekintem őket. Egyetlen cica kivételével egy sem járt a házban. Szerettem, imádtam őt, de bármennyire takarítod a házat a sötét ruhán mindig akadt szőrszál stb. Igen, mint leírtam lusta vagyok pfújj, de szokott kaja maradni az asztalon, amit egy állat társaságában nem lehet megtenni.

Ha elolvasod a kérdést, nem azt írtam, hogy hogyan szabadulhatnék meg a párom által kiszemelt állattól, hanem hogyan juthatnánk kompromisszumra.

De nem is vitatkozok tovább veled

2011. júl. 6. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!