Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátnőmnek hetente jönnek...

A barátnőmnek hetente jönnek a bírósági felszólítások, hogy viszik a kocsiját, elzárják a csapját, kinyomják a szemét, stb. az adósságai miatt. Három kamaszt nevel, azok is szívják a vérét. Hogyan lehetne neki segíteni?

Figyelt kérdés
Egyik gyereke se akar hallani a problémákról, mindegyik tanul és kimenekülnek a szobából, ha a témát felhozza nekik. Egyáltalán nem érdekli őket, hogy az anyjuk bele zavarodik a helyzetbe és alig mer kilépni az utcára.
2009. márc. 27. 22:14
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
83%
Úgy tudsz a barátnődnek segíteni, ha felhívod a figyelmét az ellentmondásos viselkedésére, cselekedeteire. Ha tele van adóssággal, fenyegeti a bíróság a tartozásai miatt, stb, stb, akkor abban semmi logika nincs, hogy a gyerekeit kocsival hordja randikra, ha minden olyat megad nekik, amire gyakorlatilag nem telik. Ne csodálkozzon, hogy a bár felnőtt, de cseppet sem önálló gyerekei nem értik meg, ha nem a valós képet mutatja nekik. Az anyuka ellentmondásos viselkedése az oka annak, hogy a fiatalok nem veszik komolyan az anyagi gondokat. Ha Ő még mindig hajlandó a helyzethez képest luxus szolgáltatásokat nyújtani, akkor hiába várja el, hogy megértsék a problémáit. Ha még ő sem hajlandó evidenciaként kezelni, hogy nem telik benzinre a kocsiba, nem telik a felnőtt családtagjai megélhetésen felüli kiadásaira, akkor a többiek sem fogják elhinni, hogy ez így van. Tanácsold neki, hogy álljon a sarkára és ne veszekedve, idegesen, hanem teljesen higgadtan, tényként, szép csöndesen közölje a családdal, "csődeljárást" indított maga ellen és ezért innentől kénytelen életmódot váltani. Járjon jó példával elől és mutassa meg, hogy ő is takarékosan él. Ne vegye meg, csak a létszükségleti dolgokat, ne költsön olyan szolgáltatásokra, amire nem telik. Ha kitör otthon a hiszti (ki fog), tegye le az asztalra a csekkeket, törlesztőrészlet befizetések, de nem vádlón, nem büntetésből, csak tényként. Ez van, ezt kell elfogadni, vagy lehet változtatni a dolgokon, de nekik és nem az anyukának. Mondd meg neki, hogy álljon végre a sarkára és legyen erős. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz neki és sajnálom is őt érte, de nincs más választása, ha nem akar teljesen összeomlani idegileg és anyagilag.
2009. márc. 29. 10:44
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kíváncsi lennék, miért lettem lepontozva. (Előző vagyok.)
2009. márc. 29. 21:10
 23/28 anonim ***** válasza:
21:10 - Engem is lepontoztak. Biztos azért, mert nem sajnáltuk agyon az anyukát... Tudod, nehéz elismerni a gyengeséget.
2009. márc. 29. 21:14
 24/28 anonim ***** válasza:
Én nagyon sajnálom az anyukát, a helyzetét is maximálisan megértem, de azért írtam, hogy álljon a sarkára és legyen végre határozott, mert már nagyon nagy a baj, össze fognak omlani minden téren, ha jönnek a végrehajtók.
2009. márc. 29. 22:04
 25/28 A kérdező kommentje:
Aki lepontozottnak érzi magát, sajnálom, Tényleg. Tudom, hogy nagyon nehéz teljesen használható tanácsot adni, bár mindenki erre törekszik.Magam is ezt tenném, teszem. Az anya már összeomlott, de még dolgozik. A kocsiját 10-én viszik. A gyerekeit továbbra sem érdeklik sem a csekkek, sem az anyjuk tragikus összetörtsége. Amit még nem írtam. Ezt az asszonyt a válásáig úgy tartotta a férje, hogy még 2 forint felett sem dönthetett. Mikor elvált, végig kellett vinni az életen, mint egy 20 évre bezárt és szabadult rabot a külvilágban. Minden új volt neki, mint egy újszülöttnek. Hivatalos szervektől segítséget nem kap, volt férje sem segít még a gyerekeken se. /van másik.../ Egyszer már megúszta a csap csöpögőre állítását, ami azt jelentette volna, hogy napi 50 litert kap csepegve. A gyerekek ezen is csak viccelődtek... Különben szeretném én látni, hogy az általam vett számítógépet a gyerekem előlem lekódolja! Én a legnagyobb lányt simán lezavarnám lakni a szomszédban lakó fiújához, aki már négy éve "csipegeti", de a 18 évest is, aki a szomszéd faluban aluszkál a sajátjánál. Akkor már csak a 17 éves fiú maradna... egy darabig!
2009. márc. 29. 22:32
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős helyzet. Sajnos több ilyen családot is ismerek, de sajnos ebben is a nők a hibásak. Nem lett volna szabad végig tűrni a megalázott, kiszolgáltatott szerepet a férjük mellett és főleg nem lett volna szabad hagyni, hogy a gyerekeik a fejükre nőjenek. Igen, először az anyukának kell ilyen helyzetben felnőni, kilépni az "aranyketrecből", amibe a volt férje (és saját maga )által került. Valóban szörnyű, de egyben kényelmes helyzet is, hogy ezek a nők hagyták, mindenről a férj döntsön. Ez a világ már nem arról szól, hogy "apa megteremti a család anyagi biztonságát, anya meg otthon süt főz, takarít, ellátja a családot". Manapság a házasságok több, mint a fele felbomlik és apukák/anyukák felelősségre vonás nélkül, büntetlenül elmenekülhetnek a nem működő házasságból a gyerekeiket hátrahagyva. Igen, szörnyű, hogy így van, de ettől még ezek tények, épp ezért nem szabad burában élni. Időzített bombán ülnek azok az emberek, akik elfogadják az alárendelt szerepet egy kapcsolatban. A barátnőd nem volt képes szembenézni azzal, hogy önállónak, erősnek, határozottnak kell lennie, a helyzet viszont rákényszeríti most. A legrosszabb még hátra van. A gyerekei végképp őt fogják hibáztatni a jelenlegi helyzet miatt és sajnos abban van igazság, hogy egyedül ő tudta volna ezt a helyzetet elkerülni, ha már a lejtő elején gátat szab a luxus kiadásoknak. Nem népszerű dolog, ha valaki szigorú, ha nem teljesít olyan kéréseket, amit nem tud másképp teljesíteni, csak kölcsönök, adósság halmozása árán, de már nagyon régen meg kellett volna tanulnia nemet mondani.

"Apukát" nem minősítem, mert azzal, hogy leírom, milyen embernek tartom, még nem lesz könnyebb a barátnődnek és semmiféle megoldáshoz nem mutat.

2009. márc. 30. 05:23
 27/28 A kérdező kommentje:
Elvitték a gyerekek feneke alól a kocsit! 10-ére ígérték, de már 9-én elvitték. Most talán mehetne az önkormányzathoz segítségért...És most jön a többi... Az anya teljesen összetört, segítsége nincs!
2009. ápr. 12. 17:00
 28/28 anonim ***** válasza:
ezek a gyerekek élősködők,de az élet majd pofán veri őket nyugodj meg kedves kérdező.
2010. júl. 10. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!