Reális-e a szüleim elvárása?
Anyáméknak két házuk van egy telken, az egyikben mi lakunk a másikban ők, rendesen fizetjük a rezsit, van egy testvérem aki még tanul, aminek a havi költsége 70. 000 forint. Anyám folyamatosan fenyegetőzik, hogy költözzünk el mert nem fizetünk lakbért, vagy cserébe segítsek, a segítés abból áll, hogy apám beszeszel én meg szenvedek mellette egész nap.
Egyébként mindaddig segítettem amíg meg nem elégeltem a helyzetet, mert előfordult az is mikor még fiatalabb voltam, hogy csak azért mehettem el nyaralni 1 napra mert haverjaim segítettek annyit, hogy 1 nappal előrébb voltunk.
Igazából bűntudatot nem érzek, szerintem reálisabban látom a helyzetet mint szüleim. Nekem legalább is gyomrom nem lenne ahhoz hogy a gyerekemtől lakbért kérjek, főleg úgy hogy egy fizetésből élünk hárman. Testvéremet sem irigylem tudom tanul, de miért engem akarnak sarokba szorítani és ellehetetleníteni.
"meg a gyereküket nem köteles a szülő eltartani. Tehát jófej, hogy engedi, hogy ott lakjanak. "
igen, végülis tök logikus, hogy nem hagyja őket csövesként megrohadni. hatalmas jófejség ez tőle...
nem feltétlenül talál mindenki azonnal munkát. meg albérletet sem. (kaució stb. miatt)
De most itt szó nincs arról, hogy van-e a gyereknek munkája.
A szülő NEM KÖTELES a felnőtt gyerekének lakást biztosítania. Nem értem, tényleg nem érted a különbséget?
Akkor addig nem kell gyereket vállalni, meg családot alapítani, amíg nem tudnak a saját lábukra állni!Így könnyű lenne mindenkinek, hogy van kinek a nyakán héderezni.És mielőtt jönnek az oltások, mi 18 évesen mentünk külön, albérletbe, 20 évesen már szülők voltunk, pedig mi is lakhattunk volna valamelyikünk szüleinél, de nem raktuk ezt a terhet a nyakukba.
És igenis, jó fejek a szülők, hogy egyáltalán helyet adnak.Ennyi.Merthogy nem kötelező!
Egyáltalán nem csövesen hagyná a szüleit, de a szülő nem csak 18 évig szülő. Ha gyereket vállalok, akkor rám egy életen keresztül számíthat és amiben tudok, abban segítek. Viszont ha én lennék a gyerek és engem pénzforrásnak néznének, akkor jó eséllyel a büdös életben sem mennék a tájukra.
Segíteni a szülőkön és lakbért fizetni nekik azért rohadtul nem ugyanaz a kategória.
"költözzünk el mert nem fizetünk lakbért, vagy cserébe segítsek"
Az anyuka nem lehúzni akarja a gyerekét. Megelégedne azzal, ha a gyerek segítene.
Itt aki a másikon élősködik, az egyértelműen a gyerek, aki se fizetni, se segíteni nem hajlandó. Azt ellenben elvárja, hogy anyuka lakást biztosítson neki.
Ha segítene az anyjának, hogy az ne omoljon össze, akkor nem lenne semmi gond. Ráadásul egyikük nem is dolgozik, hiszen egy keresetből élnek. A másiknak lenne ideje segíteni, csak inkább az anyjára hagyja a nehéz munkát. Erről van itt szó.
Alkoholistát kellene pesztrálgatnia.
Bocs, de nem ő választotta férjéül, pesztrálja, aki vállalta.
Utolso,
Igen, errol van szo.
Tudod, sajnos sokszor ugy van, hogy egy anya fel tud nevelni ka kell 5 gyereket is, de az otbol egysem hajlando segiteni az anyanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!