Reális-e a szüleim elvárása?
Anyáméknak két házuk van egy telken, az egyikben mi lakunk a másikban ők, rendesen fizetjük a rezsit, van egy testvérem aki még tanul, aminek a havi költsége 70. 000 forint. Anyám folyamatosan fenyegetőzik, hogy költözzünk el mert nem fizetünk lakbért, vagy cserébe segítsek, a segítés abból áll, hogy apám beszeszel én meg szenvedek mellette egész nap.
Egyébként mindaddig segítettem amíg meg nem elégeltem a helyzetet, mert előfordult az is mikor még fiatalabb voltam, hogy csak azért mehettem el nyaralni 1 napra mert haverjaim segítettek annyit, hogy 1 nappal előrébb voltunk.
Igazából bűntudatot nem érzek, szerintem reálisabban látom a helyzetet mint szüleim. Nekem legalább is gyomrom nem lenne ahhoz hogy a gyerekemtől lakbért kérjek, főleg úgy hogy egy fizetésből élünk hárman. Testvéremet sem irigylem tudom tanul, de miért engem akarnak sarokba szorítani és ellehetetleníteni.
Mi az, hogy fenyeget az anyád hogy kilakoltat, vagy mi?? Hát milyen szülő az ilyen?!
Egyébként hány évesek vagytok?
Nézd, az tény, hogy ha kiadnák a házat, abból lenne plusz bevételük, akár 70 ezer is. Ti pedig szívességből laktok ott.
Innentől viszont az van, hogy sajnos igenis lehetnek ilyen elvárásai. És mondhatja azt, hogy ha nem tetszik, akkor költözzetek el.
Akinek szívességet tesznek, annak bizony sokszor nyelni kell egy kicsit.
Szerintem a szülő dolga a gyerek segítése, nem pedig fordítva.
Szemen köpném magam, ha lakbért fizettetnék a saját lányommal.
A helyedben pedig már csak azért sem nekik fizetnék, csinálja, ahogyan akarja, tőlem egy fillért nem látna, ez 100.
nem reális...sztem legalábbis nálunk ez vhogy így van:
anyu eltart 3 gyereket egyedül, mindent meg akar nekünk adni, bár sajnos az anyagi helyzetünk miatt ez nem mindig lehetséges....nem vagyunk már kicsik(14,17,21 évesek) és mindig ő ad pénzt....ráadásul az ő anyuja(a nagymamám) is mindig segít nekünk ha nem jövünk ki, bár ő se egy milliomos...
szerintem egy szülőnek szeretnie kell a gyerekét,mert az akkor is a gyereke marad,ha már felnőtt...szerintem ez így lenne normális....
17:39 nek
Az oké hogy kitudná adni a házat, de mifelénk annyi példa van hogy beköltöznek az albérlők, lelaknak mindent. A lakbért meg a villanyt cseszik fizetni. csak ígérgetnek. Kapásból 4 példát tudok a környezetemből. A tulaj meg fizesse a villanyt ha nem akarja hogy kikössék. Kitenni meg nem tudja.
Maradjunk annyiban, hogy aki már gyerek, az elmehet dolgozni.
Mindazonáltal az erőszakosság nem túl jó módszer az anyagi gondokra. Pláne nem a saját gyerekemmel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!