Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Reális-e a szüleim elvárása?

Reális-e a szüleim elvárása?

Figyelt kérdés

Anyáméknak két házuk van egy telken, az egyikben mi lakunk a másikban ők, rendesen fizetjük a rezsit, van egy testvérem aki még tanul, aminek a havi költsége 70. 000 forint. Anyám folyamatosan fenyegetőzik, hogy költözzünk el mert nem fizetünk lakbért, vagy cserébe segítsek, a segítés abból áll, hogy apám beszeszel én meg szenvedek mellette egész nap.

Egyébként mindaddig segítettem amíg meg nem elégeltem a helyzetet, mert előfordult az is mikor még fiatalabb voltam, hogy csak azért mehettem el nyaralni 1 napra mert haverjaim segítettek annyit, hogy 1 nappal előrébb voltunk.

Igazából bűntudatot nem érzek, szerintem reálisabban látom a helyzetet mint szüleim. Nekem legalább is gyomrom nem lenne ahhoz hogy a gyerekemtől lakbért kérjek, főleg úgy hogy egy fizetésből élünk hárman. Testvéremet sem irigylem tudom tanul, de miért engem akarnak sarokba szorítani és ellehetetleníteni.

2011. júl. 2. 17:29
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:

"A lakbért meg a villanyt cseszik fizetni. csak ígérgetnek. Kapásból 4 példát tudok a környezetemből. A tulaj meg fizesse a villanyt ha nem akarja hogy kikössék. Kitenni meg nem tudja."

Ez tévedés, úgy tudom, hogy csak télen nem lehet kirakni, azonkívül akármikor ki lehet penderíteni őket.

Persze ez tulajdonos és bérlőfüggő.

lehet, hogy nem jókedvükből nem fizetik a számlákat.

meg azért kíváncsi lennék, hogy a tulajdonos bejelentette-e őket arra a címre. Ja hogy akkor már adózni kell, azt meg ugye nem szeressük...

2011. júl. 2. 17:55
 12/54 anonim ***** válasza:

"hogy aki már gyerek, az elmehet dolgozni. "

aki már NEM kisgyerek!

2011. júl. 2. 17:56
 13/54 anonim ***** válasza:

17:45-nek

Nyilván van ilyen is, de az tény, hogy így most a szülőnek lehetősége sincs kiadni, ha akarná se.

Az árat ahhoz viszonyítottam, hogy nekünk egy másfél szobás panel havi 50 ezrünkbe fáj, de nyilván elhelyezkedéstől is függ.

De nem is ez itt a fő baj. A szülőnek kötelessége segíteni a gyerekét, de a gyereknek is kötelessége segíteni a szülőt! Ha valamelyik nem teszi meg, ráadásul ilyen pökhendi, az bizony indokolttá teheti, hogy a szülőnek elege legyen belőle.

Ha a szüleidtől kap az ember egy házat használatra, akkor szerintem az a minimum, hogy igenis segít. Ha nincs pénze, akkor házimunkával, vagy apuka pátyolgatásával. Vagy ha ezt nem teszi meg, akkor ne csodálkozzon, ha anyuka kirakja, mondván ő nem szeretne ilyen hálátlan gyereket a keblén melengetni.

2011. júl. 2. 18:11
 14/54 anonim ***** válasza:
alkoholistákat én sem szívesen pátyolgatnék. lehet, hogy ez most bunkóságnak vagy érzéketlenségnek hangzik,de legalább bevallom...
2011. júl. 2. 18:34
 15/54 anonim ***** válasza:
17%
Mi a fenétől pökhendi árulja már el valaki? Ha meg az anyjának nem elég, hogy neki egy fillérjébe sem kerül a gyerek, mert minden költséget fizetnek, ami az életükkel kapcsolatos, akkor sokkal jobban járnak, ha elköltöznek a f.szba és ott fizetnek albérletet, nem a hülye anyja szomszédjában, hogy mindenbe beleüsse az orrát, meg még lakbért is szedjen. Jó hogy nem már a saját rezsijét is vele fizetteti. Az meg senkinek eszébe sem jut, hogy lehet a halál f.szán laknak és egy hülye se lenne, aki "kiveszi a házat". Nekem is lesülne a bőr a képemről, a a gyerekemről próbálnám lehúzkodni az utolsó bőrt is, mikor annak már saját családja van.
2011. júl. 2. 18:42
 16/54 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó! Szívemből szóltál, örülök, hogy vannak még, akik hozzám hasonlóan gondolkoznak.

Én már azon sem lepődnék, ha valaki a gyerekkor költségeit nem kérné vissza.

2011. júl. 2. 18:44
 17/54 anonim ***** válasza:
28%
Igy van, menjenek harman albiba, majd meglatjak, hogy hova jutnak egy fizetesbol.
2011. júl. 2. 18:45
 18/54 anonim ***** válasza:
54%
Bocs Fromoz, de ha anyám bérleti díjat kérne tőlem, akkor én is inkább idegennek fizetnék, nem olyannak, akinek csak 18 évig voltam a gyereke, utána pedig az albérlője lettem.
2011. júl. 2. 18:47
 19/54 anonim ***** válasza:
19%
Azt hiszem kerdezo egy kicsit kiforgatja, vagy nem akarja, vagy nem veszi a lapot. Lehet anyja nem is lakbert var el, hanem egy kis segitseget,( nem feltetlenul anyagit,) emberseget, nem a kovetelozeseket es a p.fazast.
2011. júl. 2. 18:50
 20/54 anonim ***** válasza:

"Ha meg az anyjának nem elég, hogy neki egy fillérjébe sem kerül a gyerek, mert minden költséget fizetnek, ami az életükkel kapcsolatos, akkor sokkal jobban járnak, ha elköltöznek a f.szba"

A gyerek már elég felnőtt volt, hogy csináljon magának egy gyereket. Most az anyja nyakán él, mert amúgy fenntartani nem tudja magát meg a családját. Ez ugyanis a helyzet, valószínűleg nincs annyi jövedelmük, hogy fenntartsanak egy albérletet vagy lakást vegyenek.

Na most felnőtt gyereket, pláne a gyerek párját, aki vadidegen, meg a gyereküket nem köteles a szülő eltartani. Tehát jófej, hogy engedi, hogy ott lakjanak.

Tisztességes gyerek ezt szépen megköszöni. Nem pedig hőbörög.

Még annyi: pont ugyanannyira lehetséges az is, hogy ki tudják adni a házat, mint amennyire nem. Erről a kérdező nem írt semmit, ne spekulálj.

2011. júl. 2. 18:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!