Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viselkedhet így egy anya?

Hogy viselkedhet így egy anya?

Figyelt kérdés
Én vagyok a nagyobb gyerek, mindig is jobb tanuló voltam, mint a húgom, egyetemre járok, és most, hogy itt a nyári szünet, szinte mindent megcsinálok itthon a házban, anyámnak alig van dolga (holott nem dolgozik). Sajnos diákmunkát nem találtam, így gondoltam, akkor itthon segítek. De nem is itt a gond. A szüleimnek van pénze, nem vagyunk dúsgazdagok, de azért bőven van félretett pénzük, és jól is élünk. A húgom 2 hónapja volt Angliában egy egyhetes kiránduláson, szó nélkül befizették, bennvolt kb 200ezer Ft-ban. Hozzáteszem, én tavaly nyáron 2 napra akartam a Balatonra menni barátnőimmel, anyám 2 hónapig ezért cseszegetett, hogy hogy van pofám az ő pénzén menni nyaralgatni. Ja, nyaralni sem voltunk már 5-6 éve, sehol nem voltam már, mert apám vállalkozó, és hát ott nincs szabadság. De szó nélkül tűrtem, én csak azt szerettem volna, ha 2 napra elmehetek barátnőimmel, kb 20 ezerben lett volna benn. De még ezt is eltűrtem, amikor viszont a húgom ment Angliába, kinyílt a bicska a zsebemben. Gondoltam, nem ülök itthon egész nyáron, csak mert ők sajnálják tőlem. Holnap készülök elmenni a szomszéd országba vásárolni egyet, a barátom visz el. Kérni akartam anyámtól némi eurót, erre elhordott mindennek, hogy ő nem fog nekem adni, felejtsem őt el, és hogy képzelem, hogy az ő pénzén megyek vásárolgatni, hogy oldjam meg, ahogy akarom. Csak némi ruhát és kaját akarok venni, mert speciális diétát kell tartanom egy betegség miatt, és ott olyan élelmiszerek is vannak, amiket itthon sehol sem lehet megvenni. De még kajára sem adott, még 10eurót sem. Kicsit úgy érzem, egyrészt igazságtalanság, a húgomnak bármit megvesznek, ő bárhova mehet, bármit megvehet, kifizetik az 1 hetes útját, semmit nem sajnálnak tőle, holott rosszul tanul, semmit sem segít itthon és nagyon bunkó a szüleimmel. Én jól tanulok, egyetemre mentem, ahogy elvárták, egész nap itthon segítek, mosok, takarítok, mosogatok, mindent... soha sehova nem megyek, 5-6 éve nem voltam nyaralni, erre egyszer akarok elmenni a nyáron vásárolni 80km-rel arrébb, hogy legalább valami kis jó legyen a nyaramban, és egy fillérrel nem segít, sőt még le is oszt, hogy hogy képzelem, hogy merek kérni egy kis pénzt (nem 100 eurókról volt szó, max 50euró lett volna, amit elfogadnék, azon kívül a saját félretett pénzemből vásárolok). Szerintetek nem igazságtalan és nem szemétség ez? Hogy viszonyulnátok egy ilyen helyzetben a szüleitekhez?
2011. júl. 1. 18:20
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:
Ohh, ha én merek visszaszólni, egyből hadonásznak, hogy szájon fognak vágni, meg egyből lehordanak mindennek! :( Tesómtól meg már megszokták ás hagyják neki. De nekem nem.
2011. júl. 1. 20:16
 32/47 anonim ***** válasza:
Milyen a kapcsolatod a testvéreddel?
2011. júl. 1. 20:21
 33/47 A kérdező kommentje:
Viszonylag jó, bár elég gyerekes még, és a szüleink mindig teljesen ellentétessé neveltek minket, de ahhoz képest jól megvagyunk. Gyakran össze szoktunk fogni a szüleink ellen a veszekedések stb során, és gyarkan megérti a progblémáimat.
2011. júl. 1. 20:25
 34/47 anonim ***** válasza:
Azt tanácsolom, hogy kérdd meg. hogy minden ilyen esetben védjen meg, szóljon az érdekedben.
2011. júl. 1. 20:27
 35/47 A kérdező kommentje:
Sokszor megvéd engem, segít általában, de a szüleim borzasztóan fafejűek, és rá sem hallgatnak ilyen téren, mindent elengednek a fülük mellett. :S
2011. júl. 1. 20:34
 36/47 anonim ***** válasza:
Hát... nem tudom... még mindig csak azt tudom tanácsolni hogy keress munkát (tudom, keresel) és költözz. Ha kellek akármilyen okból, privátban elérsz, ide nem hinném hogy sűrűn felnézek.
2011. júl. 1. 20:38
 37/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2011. júl. 1. 20:45
 38/47 anonim ***** válasza:
53%

Mikor elolvastam a kérdésedet, és a hozzá való történetet, szívből sajnáltalak, az első, és második hozzászólásod után még talán, annál is jobban mint eleinte. Aztán a következő hozzászólásod kicsit közömbössé tette számomra a helyzeted, később pedig elkezdtél idegesíteni, még így is, hogy a végére, már tényleg rohadtul felhúztál, próbálom tűrhetővé fogalmazni - az elmúlt percekben igen csak változó - véleményemet.

Csak rosszat mondasz a szüleidről, ha ezeket a dolgokat mondogatod, akkor csak meggyűlölöd Őket - ha eddig még nem tetted - és ez a gyűlölet mostantól életed végéig, csak erősödni fog, egész addig amíg elemészt. Ha írsz egyetlen egy olyan mondatot, tíz nem olyan közé, amiben nem szidod a szüleid, akkor is zárójelben biztos oda teszel valami negatívat. 'Segíts magadon, Isten is megsegít', mondják sokan, erre kéne gondolnod, amíg otthon vagy, és Édesanyádtól kérsz, megadod neki azt az élvezetet - hiszen az elmúlt 5-6 év alatt Számodra is világossá válhatott volna, hogy ez Neki élvezet - hogy visszautasíthat, addig megérdemled a sorsod. Az, hogy miért nem vagy már fontos a szüleidnek, vagy miért bánnak - vagy miért nem bánnak - így Veled a szüleid, az rejtély, de ne azzal törődj, hogy ezt megfejtsd. Ha fáradt vagy, pihend ki magad. Ha éhes vagy, egyél akkor is ha nincs rá pénz. Ha nem tudsz dolgozni egyetem mellett, hagyd ott az egyetemet. Ne hagyd, hogy a fájdalmaid csak egyre nagyobb túlzásokba sodorjanak, mert évek múlva majd azon kapod magad, hogy olyan dolgokért is neheztelsz Édesapádékra, amiket nem követtek el. Később majd, mikor családod lesz, gyönyörű házad, hatalmas kertel, és virágzó gyümölcs fákkal, majd boldogan mutathatod meg Édesanyádnak, hogy mit sikerült elérned, nélküle, és bármennyi örömöt is okoztak neki azok a bosszúságok amik Téged értek, ezzel az összeset elveszed majd Tőle. 'Mert a boldogság is csak egy állapot, akár a fájdalom. Ha elmúlik, elmúlik. Nyomtalanul.' De attól, hogy sajnálkozol, utálkozol, és tördeled a kezed, sosem lesz jobb. A legelső dolog amit most tenned kell: hinni.

2011. júl. 1. 21:49
 39/47 A kérdező kommentje:
Igazad van, kedves utolsó. Csak sajnos nem tudok nem utálni olyan embereket, akik engem is utálnak és ahelyett, hogy szeretnének és segítenének nekem, állandóan csak keresztbe tesznek és azt élvezik, hogy én meg rájuk vagyok szorulva, és sorozatosan kihasználhatják ezt! Hogy ne utáljam őket ezért, hogy tanuljak meg nem neheztelni rájuk? Hogy tanuljam meg, hogy amikor elmondanak mindenféle sz*r, mocskos kölyöknek, a világ legrosszabb emberének, akkor se nehezteljek rájuk?
2011. júl. 1. 22:44
 40/47 anonim ***** válasza:
36%
Nekem is hosonló optimista ,cukormázban élő ember mondta hogy ne nehezteljek apámra (vert ,polyásként falhoz vágott,stb,nem volt gyerekkorom,12 évesen már főztem ) Lépjél túl,könnyű kimondani,de nehéz,de én túlléptem,de neheztelek rá mai napig,az ilyen éljen át iyleneket utána beszéljen a fene nagy bocsássunk meg mindent és higgyjünk maszlagról. Hiszek igen,de nem vagyok hülye.
2011. júl. 1. 23:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!