Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viselkedhet így egy anya?

Hogy viselkedhet így egy anya?

Figyelt kérdés
Én vagyok a nagyobb gyerek, mindig is jobb tanuló voltam, mint a húgom, egyetemre járok, és most, hogy itt a nyári szünet, szinte mindent megcsinálok itthon a házban, anyámnak alig van dolga (holott nem dolgozik). Sajnos diákmunkát nem találtam, így gondoltam, akkor itthon segítek. De nem is itt a gond. A szüleimnek van pénze, nem vagyunk dúsgazdagok, de azért bőven van félretett pénzük, és jól is élünk. A húgom 2 hónapja volt Angliában egy egyhetes kiránduláson, szó nélkül befizették, bennvolt kb 200ezer Ft-ban. Hozzáteszem, én tavaly nyáron 2 napra akartam a Balatonra menni barátnőimmel, anyám 2 hónapig ezért cseszegetett, hogy hogy van pofám az ő pénzén menni nyaralgatni. Ja, nyaralni sem voltunk már 5-6 éve, sehol nem voltam már, mert apám vállalkozó, és hát ott nincs szabadság. De szó nélkül tűrtem, én csak azt szerettem volna, ha 2 napra elmehetek barátnőimmel, kb 20 ezerben lett volna benn. De még ezt is eltűrtem, amikor viszont a húgom ment Angliába, kinyílt a bicska a zsebemben. Gondoltam, nem ülök itthon egész nyáron, csak mert ők sajnálják tőlem. Holnap készülök elmenni a szomszéd országba vásárolni egyet, a barátom visz el. Kérni akartam anyámtól némi eurót, erre elhordott mindennek, hogy ő nem fog nekem adni, felejtsem őt el, és hogy képzelem, hogy az ő pénzén megyek vásárolgatni, hogy oldjam meg, ahogy akarom. Csak némi ruhát és kaját akarok venni, mert speciális diétát kell tartanom egy betegség miatt, és ott olyan élelmiszerek is vannak, amiket itthon sehol sem lehet megvenni. De még kajára sem adott, még 10eurót sem. Kicsit úgy érzem, egyrészt igazságtalanság, a húgomnak bármit megvesznek, ő bárhova mehet, bármit megvehet, kifizetik az 1 hetes útját, semmit nem sajnálnak tőle, holott rosszul tanul, semmit sem segít itthon és nagyon bunkó a szüleimmel. Én jól tanulok, egyetemre mentem, ahogy elvárták, egész nap itthon segítek, mosok, takarítok, mosogatok, mindent... soha sehova nem megyek, 5-6 éve nem voltam nyaralni, erre egyszer akarok elmenni a nyáron vásárolni 80km-rel arrébb, hogy legalább valami kis jó legyen a nyaramban, és egy fillérrel nem segít, sőt még le is oszt, hogy hogy képzelem, hogy merek kérni egy kis pénzt (nem 100 eurókról volt szó, max 50euró lett volna, amit elfogadnék, azon kívül a saját félretett pénzemből vásárolok). Szerintetek nem igazságtalan és nem szemétség ez? Hogy viszonyulnátok egy ilyen helyzetben a szüleitekhez?
2011. júl. 1. 18:20
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
Mert a bankban van félretett pénz nekem, amihez nem nyúlhatok. Mindig ezzel jönnek, hogy nekem ott a bankban a pénzem, és fogjam be a szám. (Nem sokkal több az a pénz, mint amibe tesóm útja került.) De nem fogják fel, hogy nem nyúlhatok a pénzhez, így nem ér semmit jelenleg. Mikor akarok pár új ruhát venni magamnak, akkor meg sajnálják tőlem...
2011. júl. 1. 18:45
 12/47 A kérdező kommentje:
Apám semmihez nem szól hozzá, mindig kimarad az efféle vitákból. Bár, mikor pár hónapja tőle kértem, ő szó nélkül adott 50 eurót kaját venni. Anyám ilyen skót... De apám teljesen kimaradt ebből a vitából is, nem nagyon érdekli, mit veszekszünk. :( Ha mégis közbeszól, mindig csak anyámat védi, elvi alapon, hogy nekik össze kell fogniuk. -.-
2011. júl. 1. 18:46
 13/47 anonim ***** válasza:
80%
Ez a történet emlékeztet a hamupipőkére. Próbáld meg azt hogy szembesíted a hibáival, és csak rádöbben. Nálam bevált. Ha nem, akkor várd meg a királyfit, míg rád adja a cipőt, és elvisz téged messzire. :)
2011. júl. 1. 18:50
 14/47 anonim ***** válasza:
53%
:S
2011. júl. 1. 18:50
 15/47 A kérdező kommentje:

Az egész kamaszkorom azzal telt, hogy a hibáikkal szembesítettem őket, mivel nagyon durva dolgokat tettek velem, bezártak, állandóan 200%-ot követeltek tőlem, és ha csak 199%-ot tudtam teljesíteni, sokszor összeroppantam a nyomásuk alatt, akkor voltam mindenféle szar gyerek, egy lusta dög, semmirekellő stb. Így egy idő után én is durvábban bántam velük, de sosem voltam bunkó, csak hát a szivatás közepette néha a szemükbe mondtam, milyen szülők ők mégis. És ezért büntetnek még mindig, mert fájt nekik az igazság, hogy megmondtam a szemükbe, de változtatni sosem voltak hajlandók.

Nem csak én mondom, hogy a húgommal kivételeznek, és neki mindent megengednek, a barátom sokat van nálunk, és ő is rendszeresen látja, ő is megfigyelte már, és igazat ad nekem. De mikor felhozom anyáméknak, csak azzal jönnek, hogy én is kaptam tőlük ezt meg azt, és fogjam be a szám. De itt nem csak a pénzről van szó, egyébként meg pénzt sem kaptam annyit, mint a húgom, de törődést és szeretetet sem. Hozzáteszem, a húgom mindenek ellenére utálja őket, vele is sokszor úgy beszélnek, mint a kutyával, amit ő nem tűr szó nélkül, mint én, ő keményen visszavág. Mégis ő a kis kedvenc, nekem meg marad az egész napos ócsárolás és elégedetlenkedés.

2011. júl. 1. 18:59
 16/47 anonim ***** válasza:
82%

"Nem csak én mondom, hogy a húgommal kivételeznek, és neki mindent megengednek, a barátom sokat van nálunk, és ő is rendszeresen látja, ő is megfigyelte már, és igazat ad nekem"

Nem lehet hogy elfogult veled szemben ezért ad igazat?

2011. júl. 1. 19:03
 17/47 anonim válasza:
53%

Mekkora a húgod?

Mért nem szabad kivedd a pénzed?

Szerintem menj el a barátoddal.

2011. júl. 1. 19:05
 18/47 anonim ***** válasza:
53%
igen, szerintem is. Esetleg egy kis időre költözz el. Lehet, hogy ront a helyzeten, lehet hogy javít, nem tudhatjuk.
2011. júl. 1. 19:07
 19/47 A kérdező kommentje:
Nem, a barátom eddig mindig megmondta, ha szerinte nincs igazam. Anyira biztos nem elfogult, hogy olyat lásson, ami nincs. Vagyis van, épp ez az, elég nyilvánvaló a felsorolt dolgokból, tényekből, hogy mennyivel többet engednek a húgomnak, Egyébként ő 16 éves.
2011. júl. 1. 19:08
 20/47 A kérdező kommentje:
Költöznék, ha lenne hova. :( De attól is tartok, hogy nem lenne hova hazajönnöm. Mikor kollégiumból haza akartam jönni, mertnem bírtam anyagilag (persze segítség sehol), akkor is anyám rám akarta kényszeríteni, hogy maradjak ott, haza ne merjek jönni, mert ő nem hajlandó elviselni! Így! Apám segített, hogy ha akarok, jöjjek csak haza.
2011. júl. 1. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!