Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viselkedhet így egy anya?

Hogy viselkedhet így egy anya?

Figyelt kérdés
Én vagyok a nagyobb gyerek, mindig is jobb tanuló voltam, mint a húgom, egyetemre járok, és most, hogy itt a nyári szünet, szinte mindent megcsinálok itthon a házban, anyámnak alig van dolga (holott nem dolgozik). Sajnos diákmunkát nem találtam, így gondoltam, akkor itthon segítek. De nem is itt a gond. A szüleimnek van pénze, nem vagyunk dúsgazdagok, de azért bőven van félretett pénzük, és jól is élünk. A húgom 2 hónapja volt Angliában egy egyhetes kiránduláson, szó nélkül befizették, bennvolt kb 200ezer Ft-ban. Hozzáteszem, én tavaly nyáron 2 napra akartam a Balatonra menni barátnőimmel, anyám 2 hónapig ezért cseszegetett, hogy hogy van pofám az ő pénzén menni nyaralgatni. Ja, nyaralni sem voltunk már 5-6 éve, sehol nem voltam már, mert apám vállalkozó, és hát ott nincs szabadság. De szó nélkül tűrtem, én csak azt szerettem volna, ha 2 napra elmehetek barátnőimmel, kb 20 ezerben lett volna benn. De még ezt is eltűrtem, amikor viszont a húgom ment Angliába, kinyílt a bicska a zsebemben. Gondoltam, nem ülök itthon egész nyáron, csak mert ők sajnálják tőlem. Holnap készülök elmenni a szomszéd országba vásárolni egyet, a barátom visz el. Kérni akartam anyámtól némi eurót, erre elhordott mindennek, hogy ő nem fog nekem adni, felejtsem őt el, és hogy képzelem, hogy az ő pénzén megyek vásárolgatni, hogy oldjam meg, ahogy akarom. Csak némi ruhát és kaját akarok venni, mert speciális diétát kell tartanom egy betegség miatt, és ott olyan élelmiszerek is vannak, amiket itthon sehol sem lehet megvenni. De még kajára sem adott, még 10eurót sem. Kicsit úgy érzem, egyrészt igazságtalanság, a húgomnak bármit megvesznek, ő bárhova mehet, bármit megvehet, kifizetik az 1 hetes útját, semmit nem sajnálnak tőle, holott rosszul tanul, semmit sem segít itthon és nagyon bunkó a szüleimmel. Én jól tanulok, egyetemre mentem, ahogy elvárták, egész nap itthon segítek, mosok, takarítok, mosogatok, mindent... soha sehova nem megyek, 5-6 éve nem voltam nyaralni, erre egyszer akarok elmenni a nyáron vásárolni 80km-rel arrébb, hogy legalább valami kis jó legyen a nyaramban, és egy fillérrel nem segít, sőt még le is oszt, hogy hogy képzelem, hogy merek kérni egy kis pénzt (nem 100 eurókról volt szó, max 50euró lett volna, amit elfogadnék, azon kívül a saját félretett pénzemből vásárolok). Szerintetek nem igazságtalan és nem szemétség ez? Hogy viszonyulnátok egy ilyen helyzetben a szüleitekhez?
2011. júl. 1. 18:20
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
87%
Elcuccolnék.
2011. júl. 1. 18:25
 2/47 A kérdező kommentje:
Eleinte kollégista voltam, de mivel akkor sem találtam munkát, meg nem büfészakra járok, így elég nehéz lenne közbeegyeztetni... szóval ők nem adtak egy fillért sem a kollégiumra vagy kajára, szociális támogatásból éltem, így nem bírtam anyagilag és hazajöttem, azóta bejárós vagyok. Kb 2 hónapban egyszer kifizetik a bérletemet, azon kívül most sem segítenek, de itthon legalább kaja van, nem, mint a koliban. :(
2011. júl. 1. 18:28
 3/47 anonim ***** válasza:
100%

Ha így van, ahogy leírod, ülj le és beszélj anyukáddal és kérdezd meg tőle feketén-fehéren, hogy mi baja veled. Miért érezheted úgy, hogy testvéreddel kivételeznek.

Viszont nem tudjuk a másik oldal véleményét. Nem biztos, hogy minden úgy van, ahogy a kérdező leírta. Ha igen, valszeg megvan az oka.

Én kétgyerekes anyuka vagyos, sosem tudnám elképzelni, hogy ne egyenlően bánjak velük, akár tanulás, akár szigor, akár pénzügyben...

2011. júl. 1. 18:28
 4/47 A kérdező kommentje:
Ja, és hangsúlyozom, van pénzük. Az euróról meg annyit, hogy múltkor csúny amódon kutakodtam és anyám fiókjában többezer eurót találtam! De ő 10-et is sajnál tőlem.
2011. júl. 1. 18:29
 5/47 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mi az oka. :( Ezért írtam hogy én vagyok a nagyobb, mert általában a nagyobbal szigorúbban bánnak. Na de azért ez már durva kivételezés. Én, ha gimiben nem lettem jeles, nem kaptam oklevelet, már jött, hogy micsoda szar tanuló vagyok, hogy egész nyáron sehova nem mehetek, és jövőre ilyen jegyeim nem lehetnek. Hozzáteszem, egész gimi alatt 4,6 volt a legrosszabb átlagom! Erre múlt héten tesóm hazajön a 3,9-es átlagával, csomó 3-assal, 5-öse semmi, és anyám vállat rándít, le se szidta! Erre, mikor felháborodtam, hogy ez micsoda hozzáállás, akkor elkezdi sajnálkozva, hogy "nem lehetnek mindenkinek olyan képességei, mint neked!". Basszus, még sajnálgassam is a húgomat, hogy minden délután, suli után a barátnőivel lóg, züllik, és semmit sem tanult egész évben? Röhej. Még elvárja, hogy sajnáljak ezért. Én meg egészen egyetemig ki sem tehettem a lábam a házból hétköznap délután, mondván, tanulnom kell. És ez komoly.

Tesóm tényleg nem segít. Anyám minden nap megfőz, elmosogat 1-2x, meg néha napján bepakol a mosógépbe (ki már én szedem), de ennyi. A többit mindent én csinálok, ezek egyszerű tények, ezzel nem túlzok. De anyámnak ez sem elég, állandóan cseszeget, hogy menjek el dolgozni, ne rajta élősködjek. De nem találok munkát, egyszerűen nincs munkahely. A másik megyében találtam volna munkát, de oda meg nem tudok bejárni. :(

2011. júl. 1. 18:34
 6/47 A kérdező kommentje:
Szerintetek jó ötlet, hogy holnap már csak azért is, ha kell, kevés pénzzel, de elmegyek vásárolni, csak azért is, hogy megmutassam anyámnak, nem az lesz, amit ő akar? Úgy érzem, ha a pénze miatt itthon maradok, úgy fogja érezni, ő jött ki jól, ő nyerte meg a csatát. Ezt nem hagyhatom, így is csicskának néz, irányítani akar 19 éves létemre, kénye kedve szerint! Ezt nem hagyhatom! Jó ötlet, ha csak azért is elmegyek a barátommal, hogy megmutassam?
2011. júl. 1. 18:38
 7/47 anonim ***** válasza:
81%
Apuddal sem tudsz beszélni? Ő hogy látja a dolgokat?
2011. júl. 1. 18:40
 8/47 anonim ***** válasza:
60%

"tesóm hazajön a 3,9-es átlagával, csomó 3-assal, 5-öse semmi"

Az nekem nem jön össze sehogyan sem.

Valószínűleg a korod miatt elvárná, hogy ne neki kelljen eltartania téged, ezért nem akar neked zsebpénzt adni.

2011. júl. 1. 18:41
 9/47 anonim ***** válasza:
59%
apád mit mond?
2011. júl. 1. 18:42
 10/47 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezted már tőle, hogy a húgod miért költhetett el 200 ezret, és te miért nem kaphatsz ugyanannyit? Nem egy részét, hanem ugyanannyit!! Kíváncsi lennék a válaszára, szerintem szegezd neki a kérdést.
2011. júl. 1. 18:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!