Hogy viselkedhet így egy anya?
Ha így van, ahogy leírod, ülj le és beszélj anyukáddal és kérdezd meg tőle feketén-fehéren, hogy mi baja veled. Miért érezheted úgy, hogy testvéreddel kivételeznek.
Viszont nem tudjuk a másik oldal véleményét. Nem biztos, hogy minden úgy van, ahogy a kérdező leírta. Ha igen, valszeg megvan az oka.
Én kétgyerekes anyuka vagyos, sosem tudnám elképzelni, hogy ne egyenlően bánjak velük, akár tanulás, akár szigor, akár pénzügyben...
Nem tudom, mi az oka. :( Ezért írtam hogy én vagyok a nagyobb, mert általában a nagyobbal szigorúbban bánnak. Na de azért ez már durva kivételezés. Én, ha gimiben nem lettem jeles, nem kaptam oklevelet, már jött, hogy micsoda szar tanuló vagyok, hogy egész nyáron sehova nem mehetek, és jövőre ilyen jegyeim nem lehetnek. Hozzáteszem, egész gimi alatt 4,6 volt a legrosszabb átlagom! Erre múlt héten tesóm hazajön a 3,9-es átlagával, csomó 3-assal, 5-öse semmi, és anyám vállat rándít, le se szidta! Erre, mikor felháborodtam, hogy ez micsoda hozzáállás, akkor elkezdi sajnálkozva, hogy "nem lehetnek mindenkinek olyan képességei, mint neked!". Basszus, még sajnálgassam is a húgomat, hogy minden délután, suli után a barátnőivel lóg, züllik, és semmit sem tanult egész évben? Röhej. Még elvárja, hogy sajnáljak ezért. Én meg egészen egyetemig ki sem tehettem a lábam a házból hétköznap délután, mondván, tanulnom kell. És ez komoly.
Tesóm tényleg nem segít. Anyám minden nap megfőz, elmosogat 1-2x, meg néha napján bepakol a mosógépbe (ki már én szedem), de ennyi. A többit mindent én csinálok, ezek egyszerű tények, ezzel nem túlzok. De anyámnak ez sem elég, állandóan cseszeget, hogy menjek el dolgozni, ne rajta élősködjek. De nem találok munkát, egyszerűen nincs munkahely. A másik megyében találtam volna munkát, de oda meg nem tudok bejárni. :(
"tesóm hazajön a 3,9-es átlagával, csomó 3-assal, 5-öse semmi"
Az nekem nem jön össze sehogyan sem.
Valószínűleg a korod miatt elvárná, hogy ne neki kelljen eltartania téged, ezért nem akar neked zsebpénzt adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!