Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viselkedhet így egy anya?

Hogy viselkedhet így egy anya?

Figyelt kérdés
Én vagyok a nagyobb gyerek, mindig is jobb tanuló voltam, mint a húgom, egyetemre járok, és most, hogy itt a nyári szünet, szinte mindent megcsinálok itthon a házban, anyámnak alig van dolga (holott nem dolgozik). Sajnos diákmunkát nem találtam, így gondoltam, akkor itthon segítek. De nem is itt a gond. A szüleimnek van pénze, nem vagyunk dúsgazdagok, de azért bőven van félretett pénzük, és jól is élünk. A húgom 2 hónapja volt Angliában egy egyhetes kiránduláson, szó nélkül befizették, bennvolt kb 200ezer Ft-ban. Hozzáteszem, én tavaly nyáron 2 napra akartam a Balatonra menni barátnőimmel, anyám 2 hónapig ezért cseszegetett, hogy hogy van pofám az ő pénzén menni nyaralgatni. Ja, nyaralni sem voltunk már 5-6 éve, sehol nem voltam már, mert apám vállalkozó, és hát ott nincs szabadság. De szó nélkül tűrtem, én csak azt szerettem volna, ha 2 napra elmehetek barátnőimmel, kb 20 ezerben lett volna benn. De még ezt is eltűrtem, amikor viszont a húgom ment Angliába, kinyílt a bicska a zsebemben. Gondoltam, nem ülök itthon egész nyáron, csak mert ők sajnálják tőlem. Holnap készülök elmenni a szomszéd országba vásárolni egyet, a barátom visz el. Kérni akartam anyámtól némi eurót, erre elhordott mindennek, hogy ő nem fog nekem adni, felejtsem őt el, és hogy képzelem, hogy az ő pénzén megyek vásárolgatni, hogy oldjam meg, ahogy akarom. Csak némi ruhát és kaját akarok venni, mert speciális diétát kell tartanom egy betegség miatt, és ott olyan élelmiszerek is vannak, amiket itthon sehol sem lehet megvenni. De még kajára sem adott, még 10eurót sem. Kicsit úgy érzem, egyrészt igazságtalanság, a húgomnak bármit megvesznek, ő bárhova mehet, bármit megvehet, kifizetik az 1 hetes útját, semmit nem sajnálnak tőle, holott rosszul tanul, semmit sem segít itthon és nagyon bunkó a szüleimmel. Én jól tanulok, egyetemre mentem, ahogy elvárták, egész nap itthon segítek, mosok, takarítok, mosogatok, mindent... soha sehova nem megyek, 5-6 éve nem voltam nyaralni, erre egyszer akarok elmenni a nyáron vásárolni 80km-rel arrébb, hogy legalább valami kis jó legyen a nyaramban, és egy fillérrel nem segít, sőt még le is oszt, hogy hogy képzelem, hogy merek kérni egy kis pénzt (nem 100 eurókról volt szó, max 50euró lett volna, amit elfogadnék, azon kívül a saját félretett pénzemből vásárolok). Szerintetek nem igazságtalan és nem szemétség ez? Hogy viszonyulnátok egy ilyen helyzetben a szüleitekhez?
2011. júl. 1. 18:20
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
Igaz, amikor hazajöttem, utána meg pont apámnak volt nagy bajára, hogy közbe-közbe korábban fel kellett kelnie, mondjuk mert -20fokban megkértem, hogy keti 2x vigyen le az állomásra. Akkor meg pont ő dumált állandóan ilyenekért. Szóval egyik kutya, másik eb...
2011. júl. 1. 19:14
 22/47 anonim ***** válasza:
64%
Huhh, ez durva. Bocs de az anyád elmebeteg. szerintem kezdj el keresni részmunkaidős állást, pl m'c donalds, burger king, tesco, auchan, spar, CBA, akármi és menj el kollégiumba. Helyedben ezt tenném. Én nem bírnám ki nálatok.
2011. júl. 1. 19:14
 23/47 A kérdező kommentje:

Tesóm barátnője múltkor ittvolt 2 egymás utáni délutánon, 2. nap már azt mondta, hogy anyám elviselhetetlen, ő nem bírná ki, ha itt kéne laknia. Pedig anyám még egész jól vágja a jópofit az idegenek előtt...

Igen, azon vagyok, hogy munkát találjak, kérdezgetek, emailezek, telefonálgatok, de semmi eredmény. :(

2011. júl. 1. 19:16
 24/47 anonim ***** válasza:
55%
Elviselni?Anyukád akart téged,mert úgy tűnik nekem,hogy csak megtűr mert nincs választása.
2011. júl. 1. 19:30
 25/47 anonim ***** válasza:

[link]

nézz körül itt, hátha találsz olyat, aki felvesz részmunkaidőre.

2011. júl. 1. 19:37
 26/47 anonim válasza:
55%
Nagyon sajnálom ami veled történik :S :/ az én anyám alkohol problémákkal "küzd" (marha sokat nem tesz ellene), és olyankor engem is ér a bántás... de ha nem iszik, akkor nagyon rendes meg minden. Pl. A semmiért leidiótázott, meg hogy én mit hazudozok neki, meg mit turkálok a táskájában. 1.: amióta hazaért, én a szobámban ültem és olvastam a gépen, szal még csak esélyem se lett volna ránézni se a táskájára, nem mintha olyan lennék. Az én apám is olyan, hogy nem szól bele semmibe! Szerintem külföldön próbálj meg munkát nézni, és ha még nem jártad ki teljesen az egyetemet, akkor ösztöndíjjal próbálkozz. És a húgod hogy viszonyul hozzád? Jó a kapcsolatotok? Én, ha már lenne fix munkahelyem, meg albérletem is, akkor odaállnék eléjük, elküldeném őket melegebb éghajlatra, hogy köszönöm szépen, de belőlük elég volt, és elhúznék. Mást sajnos nem-igen tehetsz, mert mint olvastam, ha szóltál is nekik, nem válaszoltak.
2011. júl. 1. 19:44
 27/47 A kérdező kommentje:

"Anyukád akart téged,mert úgy tűnik nekem,hogy csak megtűr mert nincs választása."

Lenne választása, mivel bőven van pénzük, így csak annyit kellene tennie, hogy néz velem az egyetem városában egy albérletet, havonta átultalja az albérlet árát, és már meg is szabadult tőlem, nem kéne elviselnie! Mindez havi 20-30ezer Ft-ért. Ha annyira meg akarna szabadulni tőlem, ezt tenné. De ő csak hátráltat állandóan, visszahúz, hogy véletlenül se legyen pénzem és lehetőségem elhúzni innen.

2011. júl. 1. 19:56
 28/47 anonim ***** válasza:
74%
Valószinű mert kell a cseléd,és a bokszzsák,.
2011. júl. 1. 19:59
 29/47 A kérdező kommentje:
Pontosan. Így anyámnak csak főznie kell, néha még ezt-azt megcsinál, és ennyi, kifújt. Mást mindent megcsinálok helyette. Sőt ha idegesek, van kin levezetni a mérgüket, jól belémkötnek, sokszor direkt keresik, hol köthetnek belém, aztán jön a nagy kiabálás, ott kiadhatják a bajaikat, elmondanak mindennek. És én vagyok az egyedüli "bokszzsák" a házban, ugyanis tesómmal nem mernek kötekedni, mert ő nagyon durván visszaszól nekik, anyám szinte már fél tőle, rosszat sem mer szólni neki.
2011. júl. 1. 20:05
 30/47 anonim ***** válasza:
68%
Az a baj hogy hagyod tesód meg 16 évesen vissza mer szólni.Vegyél példát róla.
2011. júl. 1. 20:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!