Jogilag kirakhatja a saját fiát egy anya az utcára?
Anyám, fogta a motyómat és kidobott az utcára, azzal a szöveggel hogy változtassam meg a lakcímemet
most töltöttem a 20. élet évemet, s így elvesztette az utánam járó családi támogatásokat (családi pótlék stb. )
Nappali tagozatos OKJ-s suliba járok, még van 1 évem hátra. Nincs hova mennem, s munkát sem találok
a 01:22: téged jól átvertek
2200 Ft illetékért + 2 tanú és megindítják a lakcímfiktíválási eljárást...többszörös tapasztalat (munkahelyi és személyes is)--- 22 munkanap az ügyintézési határidő, áltálában 2 hét alatt megvan
Úgy van, felnőtt férfi. Mondjuk én 17 évesen rendelkeztem már munkaviszonnyal, a fizetésem megegyezett az anyáméval, de nyilván nem várható el, hogy a maradék egy évet otthagyd, az baromság lenne.
Sok verzió van.
I. szerzel valami munkát
Megszólítod a boltosokat, hogy napi pár órára kisegítő munka van-e, takarítás, idősfelügyelet, kertészeti munka BÁRMILYEN háznál
II. felhasználod a szakmát amit tanulsz, abban keresel félállást
III. anyáddal beszélsz, és megkérdezed, mennyi pénzért fogadna vissza havonta, go to II.
IV. minálunk pl rengeteg üres házikó van, simán tízezerért lakhatnál egyben, nyáron még nem gáz. Közben vállalhatsz kertekben segítséget, építkezéseken segédmunkát.
Nyár van, dologidő, ne sajnáltasd magad, nincs hideg se, iskolába se kell járni, tehát egy egészséges fiatal simán szerez lakhatást-megélhetést. Merre élsz, mit tanulsz?
Egy kicsit irkálok, mert talán segíthet.
35 vagyok, rendes erős férfi, igen sokat stoppoltam, sok nyáron külföldön is. Stoppoláskor rendesen felvesznek, mert alapvetően tisztának, rendesnek, megbízható figurának nézek ki. Volt két váltás ruhám, az egyik szándékosan világos (amin látszik, hogy tiszta), a másik sötét, ha éjjel padon, erdőben kell aludni. Ponyva, habszivacs matrac, és igazából semmi más. Gagyogtam németül és angolul. És képzeld, hetekig vitettem magam ide és oda, Rómában is voltam. Sokan meghívtak kávéra, volt aki szendvicsre, egy (homokos) még pizzára adott pénzt is. Persze volt rossz szitu is egy másikkal, de nem rosáltam be. Szal eléldegéltem külföldön úgy, hogy közben világot láttam, beszéltem a nyelveken, aludtam az Arno folyó medrében meg olajligetben meg vasúti töltésen 200 m-re a cigánytábortól Bolognában. Nem azt akarom mondani, hogy ilyeneket csinálj, hanem azt, hogy minden lehetséges, ha akarod és ha megbízható ember vagy. Az egészet az emberek bizalma tette lehetővé, akik felvettek, akik meghívtak.
Ilyen a munkahely- és szálláskeresés is itthon. Egyelőre csak enned kell, nyár van, bárhol elalhatsz. Viszont házimunka, kerti munka, idénymunka mindenütt van, ott is ahol nincs. Pl nálam ha egy szerencsétlen bejelentkezne, ellátnám kajáva, adnék neki ágyat és megmutatnám neki az összes munkát. Akiben megbíznék!!!! Aki akar dolgozni!!! Aki tiszta arcú, dolgos, és nem követel hanem csinálja a dolgát.
Menj el ismerős családokhoz, önsajnáltatás nélkül vázold a helyzetet, kérj akármilyen házimunkát és ennek fejében szállást, kaját. Ugyanígy menj el BÁRHOVA ahol munka lehet, és kérj azonnal bármilyen tennivalót.
HIDD EL, hogy még pénzt is fogsz utána kapni. Az emberek nem szeretik a követelőzést, a fizetés utáni érdklődést, de szeretik a serény, pontos munkást, a kedves embert.
Őszre lehet annyi pénzed, hoyg albid legyen, de ez sztem nem a jó út, mert akkor megint dolgoznod kell tanulás helyett. Azt javaslom, keress olyat, aki egy szobácskát ad és kaját napi ipár óra munkáért. MÉG SZERENCSÉD IS LEHET, kifoghastz olyan idős embert, aki végül rádhagy mindent, mert azt látja, hogy méltó vagy rá.
Légy méltó arra, hogy az emberek kedveljenek, és fizessenek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!