Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogilag kirakhatja a saját...

Jogilag kirakhatja a saját fiát egy anya az utcára?

Figyelt kérdés

Anyám, fogta a motyómat és kidobott az utcára, azzal a szöveggel hogy változtassam meg a lakcímemet

most töltöttem a 20. élet évemet, s így elvesztette az utánam járó családi támogatásokat (családi pótlék stb. )

Nappali tagozatos OKJ-s suliba járok, még van 1 évem hátra. Nincs hova mennem, s munkát sem találok

2011. júl. 1. 09:30
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
87%

Feketemunkát bátran vállalj el, megvan az az előnye, hogy ha nem tetszik, azonnal leléphetsz.

De a legokosabb, ha megpróbálsz anyukáddal kibékülni. Nyilván okkal rakott ki, szüntesd meg az okot, és minden rendben lesz. Ettől függetlenül mondjuk dolgozhatsz a nyáron. De ne azt várd, hogy a szövetkezet visszaír, van időd, minden nap menj be, hogy van-e munka. És bármit vállalj el.

2011. júl. 1. 10:11
 32/56 A kérdező kommentje:

Igen oda vagyok bejelentve, monsta is hogy azt is változtassam meg

A kiváltó ok pedig ez:

12 éve nem dolgozik, egyedül "nevel" engem és két féltestvéremet. Most viszont öcsém is betöltötte a 10. évet, én a 20.-at és kevesebb pénzt kap majd az államtól és a votl férjétől gyerektartás gyanánt. Így pedig nem tudja fizetni a rezsit, és azt mondta ne élősködjek rajta.

az öcsém 10, a hugom 12. Semi bajuk sincs, de anyám egyszerűen nem hajlandó dolgozni.

És suli mellett természetesen 4 órás diák melót válalnék hogy besegítsek, és keresek is folyamatosan, de ő azt várja el hogy én tartsam el a családot a suli mellett...

És nem kifejezetten az én esetemre gondoltam, hanem az enyémhez hasonlóakra. A kommentek között is volt hasonló hangvételű, szóval nem én vagyok az egyetlen... ez ellen kéne valamit tenni!

2011. júl. 1. 10:15
 33/56 anonim ***** válasza:
81%

Magyarországon még az albérlőt is lehetetlen kirakni, nemhogy a családtagot. Van egy lakcímkártyád ami oda szól akkor a rendőrrel nem vitethet el, mert semmi közük a tulajdoni viszonyokhoz. Bírósági úton tud csak kirakni, bírói végzéssel, de az egy csomó idő és pénzbe kerül, ráadásul még lehet, hogy neked ítél valami tulajdoni hányadot az ingatlanból, ami nem lehetetlen.

Tehát menj vissza mond meg, hogy a bírósági végzést hozza, addig meg bekaphatja.

2011. júl. 1. 10:15
 34/56 anonim ***** válasza:
90%

A családipótlék 2010. januártól megváltozott : most már csak 20 éves korig jár, akkor is csak akkor, ha középfokú iskolába jár a gyerek... (Előtte még 23 éves korig járt és az egyetemistáknak is.)

A következő : kórházban a BETEGHORDÓ munkához nem kell jogosítvány, ott csak a betegeket kell cipelgetni (ágyra tenni, kerekesszékben tolni, stb.)...

Ilyen munka mindig van a kórházakban!!!

És szokott lenni munkásszállójuk is a kórházban...

===================================

FIGYELJ!

Hívd fel a legközelebbi rendőrkapitányságot és kérdezd meg : kirakhat-e a lakásból az anyád, ha oda vagy bejelentve???...

Én úgy tudom, hogy NEM!!!...

Ha oda szól az ÁLLANDÓ LAKCÍMED, akkor onnan nem tehet ki!

Akár rendőri kísérettel is visszaköltözhetsz!... :-))

Mond meg az anyádnak, hogy nem kell eltartania, de laknod kell valahol...

Aztán már csak azt oldd meg, hogy miből fogsz kajálni?!

A helyi Önkormányzatnál esetleg kérhetsz segélyt, vagy érdeklődd meg a lehetőségeidet...

(Szociális osztály)

2011. júl. 1. 10:29
 35/56 anonim ***** válasza:
62%

10:15-nek

Az albérletből simán kirakható valaki, ha nincs állandóra bejelentve a lakásba (ezért nem engedi a főbérlő, hogy állandóra bejelentkezz!)...

Viszont az állandó lakcímedre kötelesek beengedni, ha nem, akkor a rendőr akár kinyittathatja a lakást is!!!

Még akkor is, ha semmiféle tulajdonjoga nincs a lakáshoz!...

2011. júl. 1. 10:33
 36/56 anonim ***** válasza:
66%
A TESCO-ba és nagy hipermarketekben is mindig vesznek fel munkásokat, éjszakai árukirakó, meg hasonló munkákra...
2011. júl. 1. 10:37
 37/56 anonim ***** válasza:
73%
Tévedés!!!Azért mert valakinek az állandó lakcime az X utcában van,Y néninél az semmire sem jogositja fel.Ha az ingatlan tulajdonosa Y néni,azt enged be a lakásába akit akar,az ajtót nem köteles kinyitni.Ez régen volt így az önkormányzati lakásoknál,ott valóban a főbérlő köteles volt beengedni aki oda be volt jelentve.Ma a kényszerkijelentésekkel van a gond,mert tanúkkal kell igazolni,hogy az adott személy nem lakik ott.De ismétlem:semmi joga nincs az ingatlanhoz ha családtag, ha nem.
2011. júl. 1. 11:33
 38/56 A kérdező kommentje:
a környező Tesco és hason szőrű válalatoknál már jártam pár hete mikor még cska tervezte hogy kirak. Legalább hogy lássa hogy akarok én dolgozni. De ismétlem a felutazást sem tudom megoldani. Most is bnőméknél vagyok de pár nap múlva innen is mennem kell...
2011. júl. 1. 12:05
 39/56 anonim ***** válasza:
85%
Egyes anyukáknak addig kell a gyerek míg letudják szivni apukát meg az államot,gyt,csp,utána meg a gyerek mehet a fenébe.
2011. júl. 1. 12:24
 40/56 anonim ***** válasza:
78%

az államnak nem kell rád gondolnia, felnőtt ember vagy, anyádnak nem kötelessége eltartani és a lakhatásodat biztosítani....bármennyire is kegyetlenül hangzik.

Persze a sok k*rva lenyúzhatja apukáról a gyerektartást,meg az állmaról a családit,de amint nem kap lét a gyerekét kivághatja.Persze a munka az büdös,de mit várjunk az ilyen élősködőktől.

2011. júl. 1. 12:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!