Fiatalok! Ti nem vagytok elkeseredve, ha az első lakás megvásárlásáról van szó?
"A probléma az, hogy találtunk egy házat, ami nagyon szép és megfelel az igényeinknek, az ára szempontjából is."
Viszonylag kevesen kezdik az életüket 23 évesen családi házban, ahhoz szerencsésen kell születni... Mi 29/30 évesen albérletben lakunk, hitelt nem akarunk felvenni, tök jól elvagyunk így, félretenni is tudunk. Amúgy néztem egy 300 milliós villát, elég jó kecó, de nem tudjuk megvenni, elég depis lettem, a rohadt ÁLLAM igazán adhatna rá egy kis pénzt, becsszó visszafizetem... Kedves kérdező, nem tudom mire fel vannak ilyen igényeid, és hiába pontozzák le egyesek a válaszokat, igenis felcseréltétek a sorrendet. A korai gyerekvállalás hosszú távon megtérül, de az eleje sokkal nehezebb lesz az életnek.
8 millából már egész pofás panelt lehet kapni még normális környéken is.
mondjuk full hitelre nem szabad venni semmit, úgy tudom, önerő nélkül már nem is adnak.
a szocpolt tényleg szemétség volt megszüntetni, talán az segített volna nektek. ha lenne. de nincs.
egyelőre lakjatok a szülőknél, és gyűjtsetek amennyit tudtok.
mondjuk az lett volna a legjobb, ha sok ember szülei még időben kapcsolnak, és a gyerek születésétől kezdve teszik nekik a pénzt lakáskasszába. még havi 5e is sokat számít, és 18-20 év alatt tuti összejön némi önerő belőle.
az én családom anno így gondolkodott, ezért lehet nekem saját lakásom 23 éves koromra. ugyanígy fogok tenni, ha gyerekem lesz, mert nem szeretném nézni, ahogy nyögi a hitelt, vagy valami borzasztó albérletben nyomorog.
Hát igen kicsit el vagy tévedve, 8 millából már akár a belvároshoz közel jó környéken is vehettek egy szép kis másfélszobás lakást, és hát nem rossz amikor az ember 20 perc alatt beér melóba és nem másfél óra alatt :S
amit írt az egyik válaszoló h 60-90 ezres törlesztőrészlet, hát abból meg már egész pofás albérleteket ki lehet venni... és gondolj bele nem neked kell berendezni, ami ugye a 8 millán felül még jó 1-2 milla lenne...
a másik az h a világvégén rádsóznak egy házat (8 milláért gondolom kb olyan sz*r állapotú, h bontani kéne) még hitel meg jelzálog is lesz rajta soha az életben nem tudod eladni ha megszorulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!