Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatalok! Ti nem vagytok...

Fiatalok! Ti nem vagytok elkeseredve, ha az első lakás megvásárlásáról van szó?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy itt vagyunk mi: a párom 25 éves, már évek óta dolgozik. Én 23 vagyok, idén diplomáztam le, most munkát keresek. Van egy 2,5 éves kisfiúnk is. A probléma az, hogy találtunk egy házat, ami nagyon szép és megfelel az igényeinknek, az ára szempontjából is. De nincs önerőnk, így lehet, hogy el kell halasztanunk ezt a lehetőséget. Az a legrosszabb, hogy az állam semmilyen támogatást nem biztosít a fiataloknak, akik így szülői segítség nélkül képtelenek lakáshoz jutni. Ez teljesen elkeserít, legszívesebben összepakolnék, és eltűznék külföldre, ahol lehet ÉLNI. Ezt nem fogjuk megtenni, de akkor is dühítő, hogy az állam mindenkit támogat, csak a dolgozni akaró és tudó, fiatal, gyereket vállaló embereket nem...
2011. jún. 29. 14:48
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%
Én 24 párom 25, én két éve diplomáztam, egy évig voltam munkanélküli, most szerencsére dolgozom már egy éve, önerőnk mindkettőnknek van, párom is már vagy 4 éve dolgozik, én kicsi gyerekkorom óta gyűjtök, de arra sajnos nem elég, hogy házat vegyünk, de legalább arra elég, hogy egy kisebb lakásra felvegyük a hitelt, mert ugye önerő nélkül még hitelt sem adnak... szóval elég elkeserítő a helyzet, de valóban nem értem a fordított életeteket, hogy van már egy 2,5 éves gyereketek, és ráadásul elég fiatalok vagytok még, de saját lakás nincs. Így még nehezebb lesz.
2011. jún. 29. 15:10
 22/48 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos friss diplomás pályakezdő vagy kicsi gyerekkel egy kis faluban... nem sok esélyt látok a munkahelyre.. de ne így legyen!! Beszéltek valamilyen nyelvet? Én elmennék külföldre pár évre a helyetekben. A gyerek is jól járna, tanulna egy új nyelvet.
2011. jún. 29. 15:11
 23/48 anonim ***** válasza:
Külföldön se kapsz semmi támogatást a lakásvásárláshoz.
2011. jún. 29. 15:11
 24/48 anonim ***** válasza:
54%
Kis házikóba leköltözni vidékre, hát jól meg akarod szivatni a gyerekedet... :S Te mit dolgozol? Gondolom diplomával nem szántani mész majd? :S Benzin árakkal tisztában vagy?
2011. jún. 29. 15:12
 25/48 anonim ***** válasza:
100%
Valaki jött itt, hogy csak itthon "divat" a saját lakás. Hát azért nem tudom, megvannak az előnyei. Még ha a hitelét fizeted is, de a tiéd!! X év múlva a hitel megszünik (elfogy) és már csak a rezsi marad. Azért nem mindegy, h valaki haláláig albérletezik + rezsi, vagy megmarad neki egy fél havi fizetés pár év múlva. Szerintem. De lehet, én vagyok csak ilyen földhözragadt.
2011. jún. 29. 15:13
 26/48 A kérdező kommentje:

13 km-re van megyeszékhelytől, a gyereknek ovi a 6 km-re egy nagyobb faluban. Busszal is lehet járni. Szüleim az utcában laknak, párom betársulhat a családi méhészetbe mellékállás gyanánt. A faluban most rengeteg fiatal lakik, sok az új ház.

Persze, én angolul és franciául is beszélek középszinten.

2011. jún. 29. 15:15
 27/48 anonim ***** válasza:
én csak a kérdés egy részéhez tudok hozzászólni. sok külföldi azért jön ide, mert eladja az ottani ingatlanát és itt az árából egy sokkal szebbet-jobbat vesz és még marad is. külföldön sokkal-sokkal drágább.
2011. jún. 29. 15:16
 28/48 anonim ***** válasza:
22%

15:13: mindenki így gondolkozott aki felvette a jó kis hiteleket nem is olyan régen.. aztán most szívnak.. persze nagy házakra, mer szakmunkásként nyilván jóóó nagy ház kell az embernek vmi szar agglomerációs faluban ahol aztán még a benzint/utazást is fizetheti meg reggeltől estig nincs is otthon szóval sokat ér ám a kert...

Persze ha minden jól megy tök jó 10-20 év múlva, csak sose tudod mikor üt be vmi és olynakor még midnig megteheted h kisebb albérletbe költözöl v anyuékhoz, de ha hitelt vettél fel ilyenkor végignézed ahogy elveszik 10 évnyi munkádat és te meg kiugorhatsz az ablakon... Én azt mondom spórolni teljesen okés egy saját lakásra de azt albérletben kb ugyanannyira lehet a mai törlesztőkamatok mellett... Hitelt csak a legnagyobb hülyék vesznek fel.

2011. jún. 29. 15:19
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
15:13-as vagyok. Mi már 11. éve fizetjük a hitelünket, még hátravan 4 év. De már akkor is volt annyi eszünk, hogy forint alapú hitelt vegyünk fel... Hát ez van. Gondolkodni kell előre, és nem csak a gyerek témában, hanem az otthonod kialakításakor is.
2011. jún. 29. 15:21
 30/48 A kérdező kommentje:
utolsó: a ház nem nagy (60négyzetméter), egyikünk sem szakmunkás. Később még hozzáépülnénk, mert még gyereket is szeretnénk - már ha megengedheti az ember. Kertben pedig sok mindent meg lehet termelni, és mivel cserépkályha van, a rezsi sem sok.
2011. jún. 29. 15:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!