Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatalok! Ti nem vagytok...

Fiatalok! Ti nem vagytok elkeseredve, ha az első lakás megvásárlásáról van szó?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy itt vagyunk mi: a párom 25 éves, már évek óta dolgozik. Én 23 vagyok, idén diplomáztam le, most munkát keresek. Van egy 2,5 éves kisfiúnk is. A probléma az, hogy találtunk egy házat, ami nagyon szép és megfelel az igényeinknek, az ára szempontjából is. De nincs önerőnk, így lehet, hogy el kell halasztanunk ezt a lehetőséget. Az a legrosszabb, hogy az állam semmilyen támogatást nem biztosít a fiataloknak, akik így szülői segítség nélkül képtelenek lakáshoz jutni. Ez teljesen elkeserít, legszívesebben összepakolnék, és eltűznék külföldre, ahol lehet ÉLNI. Ezt nem fogjuk megtenni, de akkor is dühítő, hogy az állam mindenkit támogat, csak a dolgozni akaró és tudó, fiatal, gyereket vállaló embereket nem...
2011. jún. 29. 14:48
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
77%
Valahogy sztem ti fordítva éltek. Már van egy gyereketek, és még most diplomázol, nem is dolgoztál még, lakásotok sincs... Ezt mások megfordítják... és mikor már legalább a fele feltétel ok, akkor szülnek gyereket. És ez nem bántás, csak elgondolkodtató.
2011. jún. 29. 15:03
 12/48 anonim ***** válasza:
55%
Külföldön sincs kolbászból a kerítés, nem tolnak házat a s*gged alá. Igaz, magasabb a fizetés, de többe kerül a megélhetés is. Ha meg akarod tapasztalni, milyen ott "ÉLNI", akkor nyugodtan ki lehet próbálni.
2011. jún. 29. 15:03
 13/48 anonim ***** válasza:

Mi is nehezen léptünk anno. Mondjuk mi nem is mertünk házat nézni, csak panelt. Ön erő minimális volt( 1,5 millió ft) az összes banktól elküldtek minket, hogy ha-ha kérjünk még pénzt, mert ez édeskevés. Aztán egy ismerős által megismerkedtünk egy emberrel, aki felmérte hogy mit bírunk és végig nézte az összes bankot(nem csak a híreseket), hogy hol vagyunk hitelképesek. A lényeg, hogy elintézte az egészet, még a hitelfelvételt is intézte, mert sok embert ismer. Szóval fel a fejjel, biztos van lehetőség, csak meg kell találni:-)

Külföldön sem jobb a helyzet, több ismerősöm haza jött, amikor rájött, hogy sincs kolbászból a kerítés:-)

2011. jún. 29. 15:04
 14/48 anonim ***** válasza:
Kulfoldon tamogatjak nemileg az elso lakast vevoket, mindegy hany eves. Tavaly $32000 kaptak, iden csak $20000. Fiam 23, en sem gondoltam, hogy mostanaban tud venni lakast. O nem volt elkeseredve, inkabb en. 5 hete csak ugy beugrott. Jo helyen, jo ar, fiam kerte, menjek nezzem meg, O bele akar ugrani. Igaz, mi adtuk 10%-at, 20-at az allam, es most kezdi visszafizetni a kolcsont. Ugyhogy soha nem lehet mondani, hogy lehetetlen, nem lesz meg.
2011. jún. 29. 15:04
 15/48 anonim ***** válasza:
100%
Én az egyetem után, családalapítás előtt mentem külföldre dolgozni, és az ott keresett pénzből vásároltam meg az első lakásomat Magyarországon. Valószínűleg ebben a sorrendben lényegesen könnyebb, mint Nektek a fiatalon vállalt gyerekkel, hiszen mire a kislányom megszületett, megvolt az otthonunk.
2011. jún. 29. 15:05
 16/48 anonim ***** válasza:
Most akkor házat találtatok vagy lakást? Sztem egy viszonylag normális helyen lévő pici lakásra 6-8 milka összegyűlik 5 év alatt egy diplomás állással (hacsak nem vagy tanár vagy orvos :S) albérletben is.
2011. jún. 29. 15:05
 17/48 anonim ***** válasza:
78%

Jaaah, hát mi nem voltunk ilyen bátrak mint ti. :)

10 évig éltünk együtt a gyerek előtt, addig összespóroltunk önerőre, meg egy használt autóra. Aztán 29 évesen szültem az első gyerekemet... De nehéz volt kivárni azt a 10 évet aláírom, de most is igy csinálnám, ha újra kezdhetném.

2011. jún. 29. 15:08
 18/48 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj de tényleg fordítva csináltatok mindent.

Mi is először tanultunk,dolgoztunk, utána házasodtunk, házat építettünk és most várjuk az első babát!

19/48 A kérdező kommentje:

Albérlettel mi is próbálkoztunk - nem volt, jó. Valaki írta már, hogy mik a hátulütői. Hát nekünk is kijutott olyan házinéni, hogy még a csekkjeinket se akarta megmutatni, és persze a vidéki rokonai voltunk, ha valaki kérdezi...

A gyerek az életünkben egy "csoda", ugyanis elvileg nem lehetett volna gyerekem, így, amikor megfogant, már hogyan vetethettem volna el?:) Akkor voltam első éves, de befejeztem.

Ez a kis házikó egy kicsi faluban van, nem kérnek érte sokat, de nekünk mégis sok már az a "kevés" is.

20/48 anonim ***** válasza:
17%
Amúgy csak nálunk Magyarországon ekkora divat ez a lakásvásárlás, külföldön a nagy rész bérli a lakását. Ha jobban belegondolsz és a munkahelyedhez közel bérelsz egy lakást akkor ár/értékben talán még jobban is jössz ki, mintha a hitelt nyögnéd, vagy épp megtakarításokkal szivatnád magad. persze a gyereknek nem lesz örökség amit elherdálhatna, de azt már úgyis max az unoka örökölné. hiszen valahol nektek is kell öregkorotokban lakni, aztán kitudja mire az unoka örökölné addig talán vége lesz-e már a világnak.
2011. jún. 29. 15:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!