Fiatalok! Ti nem vagytok elkeseredve, ha az első lakás
megvásárlásáról van szó?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy itt vagyunk mi: a párom 25 éves, már évek óta dolgozik. Én 23 vagyok, idén diplomáztam le, most munkát keresek. Van egy 2,5 éves kisfiúnk is. A probléma az, hogy találtunk egy házat, ami nagyon szép és megfelel az igényeinknek, az ára szempontjából is. De nincs önerőnk, így lehet, hogy el kell halasztanunk ezt a lehetőséget. Az a legrosszabb, hogy az állam semmilyen támogatást nem biztosít a fiataloknak, akik így szülői segítség nélkül képtelenek lakáshoz jutni. Ez teljesen elkeserít, legszívesebben összepakolnék, és eltűznék külföldre, ahol lehet ÉLNI. Ezt nem fogjuk megtenni, de akkor is dühítő, hogy az állam mindenkit támogat, csak a dolgozni akaró és tudó, fiatal, gyereket vállaló embereket nem...
15:19 hát csak költözzél albérletbe gyerekekkel, mondjuk azonnal, ha tudsz másikat találni. A forinthitel is emelkedik, csak megsúgom, a járulékos költségeket emelik, és először a kamatot fizeted vissza, a tőke csak később kezd el fogyni. Mi 60nal kezdtük és most 70 öt év után!!
2011. jún. 29. 15:24
32/48 anonim válasza:
A mi forinthitelünk 11 éve 28 ezer Ft volt havonta, és most kereken 30 ezer. Hát mégse egy devizás emelkedés basszus. Nekem senki ne mondja, hogy az albérlet jobb, mert abból simán kisebbe mész, ha gond van. Hitelt is úgy kell felvenni, hogy ésszel, nem ész nélkül. Én mindig csodálom azokat, akik havi 100 ezres nagyságrendű törlesztőket bevállalnak 15-20 évre. Mire fel?! Honnan gondolja, hogy sok évig azt bírja fizetni? Mi úgy vettük fel anno, hogy megnéztük mennyink van, mennyi kéne még egy lakáshoz... berendezés nélkül! Kijött, hogy 4 millió kell. (ez 11 éve volt). Felvettük, forint alapon... és úgy, hogy ha bármi történne (betegség, munkanélküliség, gyerek, stb.) akkor is tudjuk fizetni a részleteket. Havi 30-at mindenk körülmények közt ki tudunk szorítani. Ezért is mondom, hogy le kell ülni ,összeírni mink van, mit szeretnénk, és hogy fogjuk megvalósítani. Tervezni kell!!
2011. jún. 29. 15:28
33/48 A kérdező kommentje:
Szóval, észérvek a ház mellett ide vagy oda, nem kéne belevágni? Természetesen Forintban gondolkodunk. Köszönöm a válaszokat, egyébként nagyon hasznosak! Főleg mert jelenleg tanácstalanok vagyunk, az elkeseredettség mellett.
2011. jún. 29. 15:28
34/48 anonim válasza:
15:28-assal egyetértek teljesen, igy kell csinálni, ezt hívák CSALÁDTERVEZÉSNEK. Sajnos nem tanítják a sulikban, pedig kéne.
Kérdező, nem tudok tippet adni, mit csináljatok, de ha belevágtok, minél kevesebb hitelt vegyetek fel és csakis forint alaput!
2011. jún. 29. 15:36
35/48 anonim válasza:
Semmiképp se éri meg a hitel, és később meg a ház miatt is nyögni fogtok, főleg ha eddig lakásban laktatok.
A házzal szinte minden nap van vmi baj, vmit javítani kell, főleg ha olcsó kivitelezésű házról van szó... A gyerek 10 éves korától fogva nyafogni fog, h a barátai 30 kmel arréb laknak és folyton unatkozik, vagy egy kis kocka lesz. 18 évesen már rendkívül idegesíteni fogja, h nem tud elmenni bulizni a haverjaival és a sulijába is órákat kell utaznia. Tinektek meg elegetek lesz már h a világ végén laktok, ha kell vmi akkor kocsikázni kell... ja és ha lerobban a kocsi? Na akkor van aztán szívás... Azok az érvek amik a ház mellett szónak, a kert, nagy tér mára már elavultak hát nem sok gyereket látok a kertben futkosni fontosabb nekik, h legyen X-Boxuk.
2011. jún. 29. 15:39
36/48 A kérdező kommentje:
Én sem vagyok hülye gyerek, tudtam én, mi az a családtervezés, de ha az orvos mondja, hogy nem lehet az embernek gyereke, de aztán mégis lesz, csak megtartja, mert lehet, hogy csak ezt az egyet kapta odafentről. Nem?
2011. jún. 29. 15:39
37/48 A kérdező kommentje:
Én is ebben a faluban nőttem fel. Az öcsém 13 éves, és van vagy 5-6 barátja, akikkel ott játszanak a faluban, vagy nálunk, vagy más gyerekeknél. Az első negyedévben 6 gyerek született a faluban (írta a faluújság).
Nem lettem kocka, barátaim is lettek.
Sőt busz is van.
2011. jún. 29. 15:41
38/48 anonim válasza:
Jó hát én csak annyit értek a témához h még a Bp szélén élő haverjaim is szenvednek és egyetemistaként úgy húztak albérletbe ahogy csak lehet, mer a napi másfél óra buszozás rendesen felemészti az ember minden életkedvét. Mondjuk úgy látszik neked pont nem. Persze ha nincs jobb nyilván jó ez a megoldás is, de ezért kamatot fizetni? Akkor már inkább egy albérlet, a munkahely/suli mellett. Hosszabb távon kedvezőbb...
2011. jún. 29. 15:45
39/48 anonim válasza:
Attól függ, hogy a kérdező és férje milyen habitusú emberek. Ha lazábbak, és jó nekik az albérlet, életük végéig, akkor legyen az. Ha meg inkább sajátra vágynak, akkor legyen az! Mindenkinek megvannak a maga céljai, és ez nem lehet azonos a szomszéd céljaival, vagy az itt írogatókéval.
2011. jún. 29. 15:46
40/48 anonim válasza:
Ja előző vagyok, annyit tennék hozzá h a sulim mellett laktunk a panelban és minden du. játszottt nálam vki, míg a messzebb lakó ismerőseim tök kockák lettek és 20 éves korukig sose jöttek velünk bulizni mer h megy haza az utsó busz, meg sok idő lenne beérni... Szóval én pusztán a gyerek szempontjából nézem de nyilván azt fogjátok tenni ami nektek jobb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!