Fiatalok! Ti nem vagytok elkeseredve, ha az első lakás megvásárlásáról van szó?
Külföldön sem tudnátok lakást venni.
Ott is bérelnétek, azt meg itthon is lehet. Nem kötelező a saját lakás mindjárt az elején.
Kedves első válaszoló!
Valóban külföldön a bérelt ingatlan a divat, mert sokkal olcsóbb, a bérleti díj mint a hiteltörlesztés!
Nálunk ez egyen arányú, akkor inkább fizetem a jelzálogot, és a sajátom lesz, de nem egy idegen ember zsebét tömöm, és úgy kell ugrálnom, ahogy ő fütyül. Arról nem is beszélve, hogy külföldön a bérelhető ingatlanok nagy része állami tulajdon. Míg a mi kis hazánkban a tisztességes dolgozónak nem jut önkormányzati bérlakás, ha még is, akkor az szinte lakhatatlan.
Külföldön még drágább a lakás, mint itthon.
96-ban diplomáztam, utána egyből elhelyezkedtem és a párom is. 7 év meló után tudtunk lakást venni Pesttől 7 km-re, 8 évre elkötelezve az otp-nek. Ez tavaly le is telt. Szóval van remény. Igaz, 50% önerőt produkálnunk kellett.
Gondolom ezzel nem foglak megnyugtatni sajnos, de azért:
Nekünk van lakásunk, és persze nagyon örülök, hogy volt rá lehetőségünk, de elgondolkodtató, hogy kétszer ekkora albérletben, jobb helyen éltünk 3 éve, és kevesebb volt a bérleti díj, mint a törlesztőrészlet.
És még csak az sem igaz, hogy "de ezt már saját lakásra költjük"... mert 3 év alatt kb annyit fizettünk ki, ami a kamatokra megy...
Szóval ha találtok egy olcsó albit és tudtok félretenni, és JÓ helyre tesztek félre, akkor nem jártok sokkal rosszabbul, mint a lakáshitelesek...
Azért persze nem irigyellek titeket :/, de sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!