Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy keresztanyának mi a...

Egy keresztanyának mi a dolga? Miben más, mint egy nagynéni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 28. 22:41
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
0%
Hát persze, hogy nincs és én épp azért írtam, hogy hülyeség ez a hit tanításos dolog, mert már ilyenre nem esküsznek a keresztelőkor, már csak arra, amit leírtam (nevelik tovább a gyereket, ah meghal a szülő).
2011. jún. 28. 23:22
 22/25 anonim ***** válasza:
47%
Ezt tudtam, hogy reformátusnak református lehet, katolikusnak katolikus a keresztszülője.:D
2011. jún. 28. 23:24
 23/25 anonim ***** válasza:

Kereszt szülő manapság bárki lehet, nem csak rokon.

Régen sokszor egybe esett a nagynéni-keresztszülő, de ma már nem.

És mi a különbség? Kb mint a barát és a testvér között.

nagynéninek rokonsági kapcsolat lévén külön akarat nélkül válik valaki. Kötelezettséget önként nem vállalt.

Ezzel szemben a felkért kereszt szülő némi felelősséget vállal a gyerekért, önként.

Az, hogy ez kinél miben nyilvánul meg az persze egyéni.

2011. jún. 28. 23:29
 24/25 anonim ***** válasza:
A nagynéni vérségi kapcsolatban van. A keresztszülő meg vállalt "rokonság" Lehet vérségi rokon is, de lehet idegen is.
2011. jún. 29. 00:47
 25/25 anonim ***** válasza:

keresztszülő nemcsak ma,hanem mindíg is bárki lehetett.

Semmi köze a vér szerinti rokonsághoz.

Ahhor sincsköze, hogy neki kéne a gyereket nevelni a szülők halála után. (és több gyereknél akkor szétszednék a testvéreket? a gyámügyet sem érdekli,hogy ki a keresztszülő)

A kerestszülő csak a gyerek vallásos neveléséért felel,csak erre tesz fogadalmat a kereszségnél. Ezért hülyeség olyanoknak keresztelőt tartani,akiknek a vallás semmit sem jelent.

2011. jún. 29. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!