Többiek válaszát is köszönöm! És mi van akkor, ha én nem vagyok megkeresztelve? Akkor nem is lehetek keresztanya?
2011. jún. 28. 23:09
12/25 napietus válasza:
nem, akkor nem lehetsz.
2011. jún. 28. 23:10
13/25 anonim válasza:
Mert a keresztanya szó nagyon közeli családtagra utal, mivel benne van az anya szó és csak vérszerinti legyen már. Mai világban már sajnos bárki lehet keresztanya, pedig hivatalosan csak vérszerinti családtag lehet és esküt tesznek keresztelőkor, hogy tovább nevelik, ha meghal az édesanya. Az számomra hülyeség, hogy azt jelentené, hogy a hitre tanítja a gyereket, ezt onnan szedte gondolom, mert a nevébe benne van, közbe meg semmi köze hozzá, nem azért "kereszt" a neve, hanem azért, amit én írtam.
2011. jún. 28. 23:12
14/25 anonim válasza:
Szerintem meg lehet, ez hülyeség megint csak.
2011. jún. 28. 23:14
15/25 napietus válasza:
mielőtt keresztanya lettem, részletesen elmondtak erről nekem mindent. Te honnan szeded ezt a sok zagyvaságot?
Oké elhiszem, de számomra a keresztszülő szó azt jelenti, amit leírtam és szerintem sz korrekt is:D Nekem nagyon jó a viszonyom keresztanyával (anya húga) :D Minden nap találkozunk, beszélgetünk stb.
2011. jún. 28. 23:18
18/25 anonim válasza:
ma 23:12
Nem hülyeség.
A keresztszülőség nem 100 éves hanem jóval régebbi dolog.Abban az időben a hit,a vallásosság nagyon is fontos volt mindenkinek.Voltaképpen mindenki vallásos volt.
Régen a keresztszülők a rokonok tagja közül lett kiválasztva.Bizony a keresztelő után az ő dolguk volt,hogy a gyermek már kis korban megismerje a vallásukat,a hit szeretetét.Mivel régen az emberek elég korán meghaltak így a keresztszülők az is vállalták,hogy ilyen esetben ők vállalnak felelősséget tovább a gyermekért.Felnevelik,taníttatják,férjhez adják..
Régen ez volt a dolga..Ma már messze nincs semmi ezekből a hagyományokból.
2011. jún. 28. 23:20
19/25 anonim válasza:
De én református vagyok :D
2011. jún. 28. 23:20
20/25 napietus válasza:
na látod...Te református vagy, ha lenne gyereked, akit szintén reformátusnak kereszteltek, akkor pl. én, mint katolikus nem lehetnék az ő keresztanyja. de a nagymamám, aki református, lehetne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!