Hogyan lehetnék jó nagynéni?
A sógornőm pár héten belül szülni fog, már biztos, hogy kislányt hord a szíve alatt. Tesómmal nem a legjobb a kapcsolatom a hatalmas korkülönbség miatt, de szeretnék jó nagynénje lenni a gyermekének. Mit csináljak, és hogyan?
17/L
Csak legyél ösztönös. Ez nem egy olyan dolog, amire akarattal kell törekedni. Érdeklődj felőlük, menj velük ide-oda, foglalkozz a kicsivel, legyél a testvéred segítségére, ha úgy ítéled meg, hogy szükséges. Éreztesd vele, hogy neked fontos ő és a kislány. A fiatal korod ellenére egyébként kedves, és szép dolog, hogy ilyen fontos neked a család :)
Üdv,
22/L
Ezen én is sokat gondolkoztam mielőtt megszületett a tesóm gyereke...
Szerintem a lényeg az, hogy éreztesd, hogy érdekel a kicsi, nekem az is egy fontos szempont, hogy mindig én magam vigyek/vegyek ajándékot a szülinapra, karácsonyra, stb, és ne a szüleimmel közösen, de ez igazából szerintem nem számít annyira, ez csak az én hülyeségem, :) /és nem mellesleg nehéz is, ha nincs önálló kereseted (nekem sincs még) de hihetetlen élmény látni, ha az a kis kölyök örül az ajándéknak, amit te választottál :)/
A lényeg az, hogy érdeklődj utána, ha tudsz segíts nekik, vállalj be mondjuk etetést, pelenkázást, így majd néha vigyázhatsz is rá kicsit... és minél nagyobb a gyerek annál jobban ragaszkodik majd hozzád is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!