Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák! Ti kibékülnétek a...

Anyukák! Ti kibékülnétek a lányotok barátjával, aki egyszer rossz anyának és f@sszopónak nevezett titeket?

Figyelt kérdés

A szüleim sose szerették a barátomat. Nem próbálták megismerni, ok nélkül minden mocsoknak elmondták. Egyszer nagyon csúnyán összevesztek vele (ki is dobták a házból), azóta én se beszélek velük... (közel 3 éve) Most ki szeretnék velük békülni, de ehhez az kéne hogy a párommal békét kössenek. Szerintetek lehetséges?

20/L

2011. jún. 28. 20:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
43%
Azért ha tényleg ok nélkül minden mocsoknak elmondták, azért ne legyen annyira nagyra a szülők. Szemétségért cserébe bunkóságot kaptak. A rossz anya az nem volt jogos, mert azt nem nagyon tudhatja. Viszont ha minden sz*rnak elmondják, akkor a f@sszopó jogos lehetett.
2011. jún. 28. 21:41
 12/21 A kérdező kommentje:
Sajnos igenis jogos volt hogy rossz anya... Sokat meséltem neki és ezek után, hogy a pártját fogtam, vele együtt kellett elhagynom a házunkat. :( Azóta nem találkoztunk. Ki szeretnék velük békülni, mert nem tudok család nélkül igazán boldog lenni.
2011. jún. 28. 22:00
 13/21 napietus ***** válasza:

aki bármilyen okból az én anyámra ilyet mond, páros lábbal rúgtam volna ki, apám meg megcsapkodta volna kegyetlenül, pedig pici koromban elváltak.

a pasid, aki egy anyjakorú nőre ilyet mondott, egy utolsó suttyó. az én küszöbömet sem léphetné át életében, az biztos.

Te békülj ki a szüleiddel, de azt ne várd el, hogy a kik*csögöt tárt karokkal fogadják.

29/N

2011. jún. 28. 22:13
 14/21 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom, én kib.asztam volna az ajtón egyből a barátomat. Jó, lehet hogy a szüleid elhordták mindennek, de azért egy idősebb asszonyt pofátlanság és embertelenség lef@sszopózni... Arról meg nem is beszélnék hogy az apám mit csinálna ha a pasim ilyet mondana anyukámra. Ezek a kigyúrt állatok eléggé nagyra tartják magukat...
2011. jún. 28. 23:51
 15/21 anonim ***** válasza:
80%

akárki ilyet mondana anyámra, azt puszta kézzel kínoznám és ölném meg.

bocs, de megvan a véleményem a barátodról.

egy ilyen bunkó fütyi miatt elvesztetted a családodat. pasid lehetett volna még 100, anyád és apád csak 1 van...

2011. jún. 29. 00:26
 16/21 anonim ***** válasza:
85%

20:34 / 20:51 / 22:00

A történetben sok olyan dolog van, ami irreális. Nem szabdna így lennie, de nem gondolom, hogy kamuznál. Ezt írod: "Sajnos igenis jogos volt hogy rossz anya...". Ebből kéne kiindulnod. Miért volt rossz anya? Miért voltak rossz szülők? Mit rontottak el a nevelésedkor? Ha rendezni akarod a kapcsolatod velük, először erre kell megtalálnod a választ.

Nem számíthattál rájuk? Nem volt bizalmi viszony köztetek? Nem mutattak jó példát? Nem kaptál elegendő lehetőséget az önállóságra?

Miután megfogalmaztad, mi is volt pontosan a baj, próbáld megérteni és elfogadni az ő hozzáállásuk, mégha nem is szimpatikus neked. Mit akartak ezzel elérni? Milyen sérüléseik voltak, amelyek ezt a viselkedést hozták ki belőlük? Ha ez valamilyen szinten megy, akkor egyszerűen hívd fel őket, és beszélgess velük a párod nélkül. Te keveset beszélj, és ne győzködd őket semmiről. Hagyd hogy ők mondják a magukét, mégha nem is lesz könnyű neked. Ez az egyetlen út működik.

Ha viszont mai fejjel sem találod elfogadhatónak azt, amilyen szülők voltak, akkor még nincs itt az ideje, hogy kezdeményezd a békülést.

2011. jún. 29. 09:17
 17/21 anonim ***** válasza:
95%

Én is azok táborát erősítem, akik nem tudnának mit kezdeni azzal a pasival, aki ilyet mond az anyjukra. Lehet akármilyen, Ő az anyukád! Ha nem tetszett a barátodnak a viselkedésük azt tisztességesen is meglehetett volna mondani. Hogy ők sem bántak vele szépen? Mégiscsak Ők a szüleid...ők neveltek fel. Alázat is van a világon. Meg aztán elgondolkodnék a helyedben, hogy kell-e nekem ilyen férfi aki a konfliktusait ocsmány beszéddel intézi el.

Addig békülj ki a szüleiddel, amíg megteheted. (Amíg élnek) De azt várd meg, míg szívből teszed, mert amúgy nem lennél őszinte. Csak nehogy késő legyen.

Üdv, 22N

2011. jún. 29. 10:58
 18/21 anonim ***** válasza:
73%

Ez nehéz kérdés. Semmiféleképpen nem kellett volna anyudra ilyet mondania, ez nagyon csúnya dolog volt tőle.

Viszont ha a szüleid "ok nélkül" nekitámadtak, az sem jogos.

Sajna ezen nehéz túljutni, mert a párod kimondott olyan dolgokat amivel megsértette a szüleidet, viszont ők sem kezelték előtte jobban a helyzetet.

Talán lehet esély a békére, ha tiszta fejjel, felnőttként bocsánatot kér a párod, de nem lesz sosem felhőtlen béke.

2011. jún. 29. 13:40
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Tudom egyik mondatom néha üti a másikat: rossz szülőknek tartom őket, de ki akarok velük békülni... Nos, erről napokon át mesélhetnék hogy miért. Az életre sokkal inkább a barátom nevelt, mint a szüleim. A szüleim a maguk elképzelései szerint próbáltak nevelni. Már szinte elzártak a külvilágtól. Ezt a mocskolódást is ők kezdték el (leb*zizták, megkeserítették a nálunk töltött perceit...). Tiszteletet ezek után nem várhattak volna el tőle! Tudom ezek megbocsáthatatlan dolgok, de nekem akkor is kell a szerelmem mellé egy anya és egy apa. Most elgondolkozok azon hogy érdemes-e megpróbálnom kibékülni velük. :/
2011. jún. 29. 15:06
 20/21 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem nem ütötte egyik mondatod a másikat. "rossz szülőknek tartom őket, de ki akarok velük békülni..." Előbbi lehet igaz, ismeretlenül nem tudom megitélni. Utóbbi meg teljesen természetes, de kettőn áll a vásár.

Miután annyi részletet nem mondtál, hogy megalapozottan lehessen kivülállóként dönteni a "kinek van igaza" kérdésben, csak sejtéseim vannak a helyzetedről. Mindenesetre megpróbálom beleélni magam két oldalról a helyzetbe:

Párod:

Van egy barátnőm, akinek a szüleivel annyira összeveszem, hogy végül a "rossz anya" és a "f@sszopó" kifejezést is hozzájuk vágom. Nem könnyű elképzelni, de bizonyos feltételek teljesülése esetén lehetséges:

-temperamentumos vagyok

-rosszul bánnak/bántak a barátnőmmel

-bunkók velem

-úgy általában sz@r embernek tartom őket

-ők provokálják a vitát

-úgy ítélem meg, hogy ezzel a viselkedésemmel nem rontok a barátnőm helyzetén, cserébe kielégítem valamilyen értelemben az érzelmi igényeit azzal, hogy kiállok mellette, és egyértelmű számomra, hogy ő is ezt várja tőlem.

El tudom képzelni, hogy a ti helyzetetek épp ilyen, de az nagyon durva. Nézzük a másik oldalt.

Szüleid:

Van egy tizenéves lányom, aki körül sokat kering egy számomra ellenszenves fickó.

EZT EL TUDOM KÉPZELNI

A lányom beleszeret ebbe a bunkóba, és ezért goromba vagyok vele, és a lányomnak is megmondom a magamét.

EZT IS EL TUDOM KÉPZELNI, de akkor megbeszélem négyszemközt a lányommal, mi a problémám a sráccal, és acceptálom az ő érzelmeit.

A lányom hosszú ideje együtt van ezzel a sráccal, láthatóan szereti, de nekem még mindig ellenszenves, ezért bunkón viselkedem vele.

EZT NAGYON NEHEZEN TUDOM ELKÉPZELNI, és ha mégis, annak az az oka, ha észreveszek valami nagyon gyanús dolgot a háttérben. Ebben az esetben ezt azonnal elmondom négyszemközt a lányomnak.

Nem fogadom el a lányom döntését, aki évek óta együtt van a számomra ellenszenves sráccal, és ezért a lányommal megszakítom a kapcsolatot.

EZT SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM TUDOM ELKÉPZELNI.

Ezért élek a gyanúval, hogy a szüleidnél van a gond, de mivel nem ismerem a helyzetet, itélkezni sem tudok felettük.

2011. jún. 29. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!