Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom kiakadt rám, de nagyon....

Párom kiakadt rám, de nagyon. Igaza van?

Figyelt kérdés

Kölcsön adtam, egy számomra fontos embernek egy elektronikus kütyüt. Meg mondtam neki még akkor, de szörnyen kiakadt, hogy én őt megsem kérdeztem, mert ő nem adta volna oda.

Úgy kiakadt, mint a pintyős mitom én mi. A 10 év alatt talán egyszer beszélt így velem. Megakartam mondani neki, hogy velem így ne beszéljen, de inkább majd ha lehiggadt.

Számtalanszor beszélhettem volna én is így vele, de sose tettem. Elmondtam a véleményem, de soha nem oktattam ki.

Félek, ha most nem szólok neki e miatt, majd rákap és többször is elő fog fordulni, hogy így beszél velem.

Jó lehet hogy igaza van, de az a k.-a sz.r az enyém is, nehogy már az engedéje nélkül ne dönthessek!

Ti kinek adtok igazat?

2011. jún. 28. 08:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Nektek a kommunikációtokkal van a probléma. Le kéne ülni és alaposan átbeszélni. A "kiakadás" még tartalmi igazság esetén is olyan visszataszítóan ellenséges és negatív töltetű, hogy az ember akkor sem tud bocsánatot kérni, hogyha a másiknak ezerszázalékos igaza van.
2011. jún. 28. 08:50
 12/24 A kérdező kommentje:
Nem az övé, hanem közös. Igaz én vettem, de közös. És most tényleg nem ezen van igazán a hnagsúly, hanem a kivitelezésen.
2011. jún. 28. 08:51
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Alapvető intellingencia kérdése,hogy ami nem az enyém,vagy valakivel közös,akkor azt megbeszélem a másikkal,főleg ha a másik fél a párod,akit elvileg tisztelsz vagy mi a szösz....Hány éves vagy?
2011. jún. 28. 08:52
 14/24 A kérdező kommentje:

Mindig beszélünk, van úgy hogy éjfélekik csak beszélgetünk, de ilyen viselkedést velem szembe a 10 év alatt kb egyszer mutatott.

Valamilyen szintem most azt a képet amit felállított elém a 10 év alatt ha így folytatja lerombolja. És nem igaz hogy ő ezt nem érzi.

2011. jún. 28. 08:54
 15/24 anonim ***** válasza:
74%

jó, valószínüleg más is felbosszantotta aznap, vagy front volt.

Beszélj vele, hogy igaza van, máskor megkérdezed a közös cuccokat, de nem szeretnéd, ha ilyen stílusban beszélne veled, mert te is be tudsz keményíteni, csak semmi értelme, mert akkor a szerelem, a kapcsolat sínyli meg. Tehát ígérje meg ő is, amit neki kellett volna másképp.

2011. jún. 28. 09:01
 16/24 A kérdező kommentje:

CSak attól félek, hogy ő olyan makacs és önfejű, hogy soha nem látja be ha hibázik (nem erre az esetre gondolok) és soha nem tud bocsánatot kérni sem. Minden vitánkat úgy formál, hogy én jöjjek ki hibásnak.

Ha ezt is felhozom neki, hogy ne beszéljen ilyen stílusba, akkor és én lennék a hibás. Félek, hogy ez a kapcsolat rovására fog menni. Mert mindig ez van.

2011. jún. 28. 09:20
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tulajdonképpen teljesen más a probléma, mint amiről a kérdésed szól. Az a bajod, hogy a párod makacs ember, akinek mindig igaza kell legyen.

Azt írod, hogy: "Félek, ha most nem szólok neki e miatt, majd rákap és többször is elő fog fordulni, hogy így beszél velem.". Ezek szerint már nem ez az első eset, hogy így beszél veled a párod. Akkor viszont ez nem a kapcsolat rovására fog menni, hanem ez a kapcsolat már régen nem olyan tökéletes mint ahogy mondod.

2011. jún. 28. 09:27
 18/24 A kérdező kommentje:
Azt nem mondtam, hogy tökéletes. És ez kb 10 év alatt a 2 v. 3 ilyen eset.
2011. jún. 28. 09:35
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

Én is makacs vagyok, és nemigazán szoktam elismerni, ha a páromnak van igaza, és valamit úgy kellene csinálni, ahogy ő mondja. Viszont azt már ő is tudja, hogy bár hevesen tagadom, azért fejben mindig megmarad, amit mond, és mikor átgondoltam, és ha igaza van, úgy csinálom, ahogy ő mondja.És bár nem mondom ki, de igazodom az ő véleményéhez, ha van értelme. Szóval nem kérek bocsánatot, cselekszem. ÉS ez többet ér neki, mint egy odalökött bocsi.

Például, most akarunk hűtőt venni. Én mindenáron újat akarok, ő olyat, amit szerelő újított fel, mert az is jó, tökéletes állapotban van, csak már más is használta. Garanciát is szoktak vele vállalni. Szóval, nincs vele gond. Ja, és jóval olcsóbb is. De még vitázunk rajta. Én nézek újat, ő néz újítottat, aztán majd lesz valami. Majd elválik, hogy milyet veszünk, mikor találkoznak az igények. Ha beállít egy olyan hirrel, hogy tud egy megfelelőt, jó áron, akkor megvesszük.Ennyi.

A másik meg, hogy a férjem egy időben kölcsönadogatta a saját szerszámait. Azért irom, hogy saját, mert ő vette magának, mert kell a munkájához, és még csak rájuk sem néztem soha, igy nem érzem magaménak őket, hiába közös pénzből voltak. Szóval kölcsönadogatta akárkinek, és bizony volt olyan, hogy nem hozták vissza, nekünk kellett érte menni, vagy hibásan került vissza, és olyankor persze nincs gazdája. Na nekem ebből elegem lett. A férjem megveszi drága pénzen, más meg tönkreteszi? Zsebreteszi? Na azt már nem!!! Megmondtam neki, hogy ha még 1x odaad bárkinek bármit, oltári nagy balhét csapok. És nem érdekel, hogy kinek adja. Felőlem lehet országos cimbije is nem izgat. Igy nem adott semmit kölcsön. Bizony eleinte, mikor jöttek, volt olyan, hogy hozzám irányitotta, az ismerőst, hogy beszélje meg veled. Én meg persze nemet mondtam. Megmondtam, hogy nem érdekel, ha valamit szerelni kell, HA van ideje a férjemnek, átmegy, megcsinálja, de nem engedem, hogy bármit is odaadjon. Igy elmaradtak a kölcsön kéregetők. Hiába volt övé a szerszám, nem adhatta oda. Főleg megbeszélés nélkül nem. Közös tulajdont meg mégúgysem. És bizony egy idő után megköszönte, mert sokszor ő sem akarta odaadni, csak nem volt "képe" nemet mondani. Nekem ez nem okoz problémát.

2011. jún. 28. 09:45
 20/24 A kérdező kommentje:
Jó de te is egy ilyen csetepatét rendeztél volna, hogy a férjet mukkani sem tudott volna. Személy szerint én köpni nyelni nem tudtam, úgy ledöbbentett ezzel a viselkedésével. A legszörnyűbb, hogy egy csepp megbánást sem fog mutatni ( viselkedésére értem nem a sztorira) ha találkozunk, hanem ő lesz mesértve.
2011. jún. 28. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!