Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom kiakadt rám, de nagyon....

Párom kiakadt rám, de nagyon. Igaza van?

Figyelt kérdés

Kölcsön adtam, egy számomra fontos embernek egy elektronikus kütyüt. Meg mondtam neki még akkor, de szörnyen kiakadt, hogy én őt megsem kérdeztem, mert ő nem adta volna oda.

Úgy kiakadt, mint a pintyős mitom én mi. A 10 év alatt talán egyszer beszélt így velem. Megakartam mondani neki, hogy velem így ne beszéljen, de inkább majd ha lehiggadt.

Számtalanszor beszélhettem volna én is így vele, de sose tettem. Elmondtam a véleményem, de soha nem oktattam ki.

Félek, ha most nem szólok neki e miatt, majd rákap és többször is elő fog fordulni, hogy így beszél velem.

Jó lehet hogy igaza van, de az a k.-a sz.r az enyém is, nehogy már az engedéje nélkül ne dönthessek!

Ti kinek adtok igazat?

2011. jún. 28. 08:18
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
51%
Vihar a biliben?
2011. jún. 28. 08:21
 2/24 anonim ***** válasza:
94%

Én szintén kiakadnék, ha a pasim vmi haverjához elvinné mondjuk a drága dvd-nket. Sőt, a sógoromhoz ha elvitt bármit, azt mindig elrontották.

Egyszerű, ami közös, azt megkérdezed. Ami a tiéd, azt adogathatod kölcsön akinek akarod. Nem nehéz és logikus.

2011. jún. 28. 08:25
 3/24 A kérdező kommentje:
Jó nem tudtam volna nemet mondani, mert tuti hogy akkor duzzi lett volna, mellesleg tudom, hogy párom is odaadta volna, ha őt kérdezi meg. Most az a baja, hogy én nélküle döntöttem. Akkor ezek után már nem is lesz szabad akaratom???
2011. jún. 28. 08:28
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha a tiéd az a valami, amit kölcsönadtál, a te tulajdontárgyad, akkor te rendelkezel felőle. Ha nem, akkor hibás vagy, a párod viszont joggal dühös rád. Az ember a legtartósabb párkapcsolban is tiszteli a másik határait, az egyéniségét, a tulajdontárgyait. Ha lecseszett érte, és az övé volt a dolog, akkor megérdemelted.

Nem kell általánosítani: ha egyszer megtette, nem feltétlenül teszi meg máskor is, de ha te tovább is így viselkedsz, akkor joggal teszi meg újra.

Szerintem, üljetek szépen le és beszéljétek meg a dolgot, egymással. Ti ketten, mint két felnőtt ember. Nem kell belevonni ebbe harmadik embert.

2011. jún. 28. 08:30
 5/24 anonim ***** válasza:
58%
Igaza van a párodnak. Az a tárgy, amit kölcsön adtál az övé is, az ő beleegyezése nélkül nem lett volna szabad kölcsönadni senkinek. Te is mérges lennél, ha egyszer csak arra mennél haza, hogy a tv sehol, mert a párod kölcsönadta a haverjának a beleegyezésed nélkül. Ez nem a személyes szabadság korlátozása, hanem a dolgok normális megbeszélése. Meddig tartott volna megkérdezni? Pláne úgy, hogy te is azt mondod, hogy ő is odaadta volna azt a tárgyat.
2011. jún. 28. 08:34
 6/24 A kérdező kommentje:
Jó mondom lehet igaza van meg kellett volna kérdezni, de miért kell így beszélni velem? Azt mondja nekem gúnyosan, hogy ne ezt szépen elintézted, gratulálok, de amikor őt megbüntették egymás után 2 hónapban 40-40 ezerre, akkor én higgadt maradtam, pedig leolthattam volna, hogy miért nem figyel jobban, és én is mondhattam volna hogy ezt jól elintézted, de nem.
2011. jún. 28. 08:42
 7/24 anonim ***** válasza:
75%
Akkor a probléma a hogyanon és nem a miérten van. Azt pedig vele kellene megbeszélned, nem velünk.
2011. jún. 28. 08:46
 8/24 anonim ***** válasza:
68%
Ez az egész cirkusz amit a párod rendezett, nem erről szól, hanem az a baja, hogy nem nézel fel rá. Tekintélyvesztési problémával küszködik. Ezt nem ártana megbeszélni.
2011. jún. 28. 08:47
 9/24 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem is az amit kölcsönadtál, az nem a tiéd volt (ellenkező esetben beleírtad volna hogy a tiéd). Ha ez így történt akkor jogosan akadt ki rád, és ideje elgondolkoznod azon, hogy Te is eltűrted / eltűrnéd -e neki azt ha csak úgy odaadogatná a cuccaidat az ismerőseinek?! Gondolom neked sem esne jól, ha nem kérdezné meg, hanem csak úgy odaadná! Aztán még neked kellene futkorászni a saját dolgaid után!!!!

Én bevállalom: én is kiakadtam volna rád elég rendesen. Sőt ha nem változtatnál a viselkedéseden akkor rendszert csinálnék abból hogy a dolgaidat nem kölcsönadom hanem elajándékozom....aztán majd megtanulod, hogy más cuccairól leszállj! Az nem a tiéd, hiába baráté, hiába szeretőé, hiába férjé, hiába gyereké

2011. jún. 28. 08:48
 10/24 A kérdező kommentje:

igen ez a problémám.

Oda adtam, jó nem tetszett neki, de attól félek, hogy ha ma nem beszélek vele, akkor nem tudom mennyi az esélye annak, hogy ezt többször is gyakorolni fogja rajtam.

2011. jún. 28. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!