Bosszú vagy sem? Mihez kezdjek most? Összeomlottam.
A lényegre térek,mert nagyon hosszú történetről van szó. 15 évesen úgy alakult az életem,hogy elköltöztem anyámtól, összeköltöztem párommal. Agresszió,fenyegetés,feljelentés,minden volt,és végül elegem lett,ott hagytam csapot-papot. Anyám továbbra is felvette,felveszi értem a pénzt,családit,gyerektartást,satöbbi,bulizni jár,öcsém pedig szakadt ruhákban van.
Pár hónap múlva leszek nagykorú,viszont már most elkezdenék dolgozni,így adószámot kellett igényelnem,amihez kellett az ő aláírása. Rávettem,aljött velem,elhordott mindennek, "mert te csak akkor keresel,ha kell valami". Mindenkit maga mögött hagyott ez a nő,nagymamám idegileg belerokkant,nagypapámról nem is beszélve. Pasiról pasira jár,öcsém is teljesen tönkre van,de sajnos ő is meg van bolondulva.
Lényeg a lényeg,megmondtam neki,hogy amint töltöm a 18-at átkérem a családit a nevemre. Mire a képembe vágta,hogy "kijött rajtam apám vére",és hogy inkább lemond a családiról,de én nem fogom megkapni.
Mintha egy tőrt vágtak volna belém,sok mindent képzeltem róla,de ezt a mocsokságot nem. Borzalmas érzés,mikor én még a költözésem után is adtam haza pénzt,nála van egy TV-nk,számítógépünk,és ezt teszi. Most elköltöznek messzire. Legszívesebben megfojtanám,nagyon fájdalmas ez így. Mamámék felhívták,hátha sikerül meggyőzni(több mint egy éve nem áll velük szóba anyám) de még én voltam a mocsok " ha elköltöztél,tartson el a pasid",meg " elvitted a fritőzt"(megjegyzem ő adta nekem).
Mihez kezdjek most? Egész nap bőgök,ideges vagyok. Ennél még az is jobb volt,hogy fél évig nem beszéltünk(persze ezt is rám fogta,hogy én nem kerestem(mert elegem lett a szarkavarásból).
Belegondolok,hogy 17 éves vagyok,maholnap 18,és nincs anyám,egyedül nagyszüleim törődnek velem,de ők is 250km-re vannak innen. Mégha felnőttként élek,kell élnem,akkor is szükségem lett volna a szeretetre,kedvességre,nem arra,hogy meglopjanak.
Most fűt a bosszúvágy. Bármit megtennék,hogy visszavágjak,egyben sírhatnékom is van. Mindenki azt mondja,nyeljem le ezt a békát,de nem megy. Mit tegyek? Kérlek adjatok tanácsot.
A családi alanyi jogon neked fog járni, kérd át.
Figyu, én 22 vagyok, de az árvaságimat még mindig apám kapja. Szánalom, és utálom már, h tőle kell minden sz@rra kérnem, de ő nem adja oda, holott az az enyém.
Amúgy szeretem apát, de ez kiborít.
én a helyedben a gyámügyhöz fordulnék.
nem hagynám az öcsémet egy ilyen nő mellett.
ennél még az is jobb lenne szegény gyereknek, ha állami gondozásba kerülne, de szerintem meg lehetne beszélni a nagyszülőkkel, hogy vegyék ők gondjukba, akkor ő is új környezetbe kerülne, ahol új életet kezdhet, és ti is megkapnátok a vágyott szeretetet. ha betöltöd a 18at, akkor pedig alanyi jogon magad után igényeled magadnak a járandóságokat.
ha meg tényleg ilyen anyád, akkor a gyámhatóság indítványára kiskorú veszélyeztetése miatt el fogja ítélni a bíróság, és mehet a dutyiba.
21:25-nek üzenném, hogy elég egy levél a NYUFIG-nak a törzsszámodat feltüntetve, sk aláírva, hogy a nevedre kéred a pénzt, és ha nem állsz gondnokság alatt, megkapod. (legkorábban 8. hótól)
Akár számlára is kérheted, mondjuk csatold a levélhez a szlakivonatod másolatát, hogy arra kéred.
A bosszút verd ki a fejedből. Inkább szánalommal godnolj a szüleidre. Ilyen rossznak lenni nem kellemes, és kiváltja mások elítélését, szóval nem irigylésre méltó állapot. Nem tehetnek róla, így nőtt fel anyukád is valószínűleg, nem magától lett ilyen.
Próbáld az agyadba azt a programot bevinni, hogy ennyi telik tőle, ez van.
Ellenben próbáld magadat szeretni, hogy mások felé is tudjál szeretetet árasztani. Keresd az alkalmakat mindenféle jóságra, segítség-adásra, kedvességre, ezek jó érzést adnak. Szívmelengető érzéseid lesznek, ha megtanulod a szeretést. Nem lesz könnyű, mert nagyon kevés tapasztalatod van ezen a téren, de attól még sikerülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!