Családon belüli lopás? Mit tegyek?
A helyzet a következő:
Ma hazajöttem, a pénztárcámban egy darab ötezressel és öt darab ezressel. Elmentem vásárolni, de nem vettem semmit. Hazajöttem, találkoztam apámmal, aki kért pénzt, de nem adtam neki. Elment itthonról. Én levittem a kutyát, rázártam az ajtót, és mikor hazajöttem, feltűnt hogy volt valaki itthon mert csak egyre volt zárva az ajtó. (öcsémmel lakom, neki is van kulcsa és apámnak is). Ezután lementem a boltba, és amikor fizetni akartam, láttam hogy csak 4 db ezres van a pénztárcámban. Elkezdtem gondolkodni, hova költöttem el, de akárhogy gondolkozom, tudom hogy nem költöttem belőle. Felhívtam az öcsémet, ő járt-e itthon amikor nem voltam itt, de nem. Tehát apám volt. És itt leesett, hogy kivette a pénzt a pénztárcámból, és elment mire hazajöttem. Apámról tudni kell hogy cigaretta és alkohol függő, inkább nem eszik, csak ez a kettő meglegyen, állandóan kölcsön kér mindenkitől. Hogyan álljak elé ezzel a gyanúval (ténnyel)???
"a legjobb lenne ha külön élnétek. mert apukád csak élősködik ezek szerint.."
Igen, jobb lenne, de ő akkor már hajléktalanná vált volna...
ha nem vagy elég erélyes, és csak a kifogásokat keresed, akkor a fejedre nő.
meg kell neki mondani, h ossza be a fizetését, és adjon haza is, ez nem szálloda, ahol csak úgy kiszolgálják, ő is fogyaszt rezsit, kaját. onnantól meg annyit iszik, amennyit akar.
lopás ellen meg tényleg az lenne a legjobb, ha vennél egy kis széfet és estére oda tennéd a pénzedet, nappal pedig vinnéd magaddal, még ha csak a kutyával mész le, akkor is.
sajnos ez egy ilyen helyzet, ha ő maga nem akar leszokni, akkor maradnak a szankciók.
"persze majd havi 30 ezret rákölt... azért ezt te sem gondoltad komolyan?"
Én havi 50 rugót költök anyámra, mi ebben olyan földöntúli? Nézzem, hogy másoktól kuncsorog vagy mi?
Hülyegyerek.
kérdezőnek: ha van saját fizetése (elegendő), nálatok lakik (bár ez a nálatok is izgalmas kérdés lehet, úgy nálatok hogy rátok iratta? érted) valóban tőletek eszik, rezsibe nem kérsz pénzt és ezek után lop tőled akkor pedig a sarkadra kell állj.
Nem tudom mennyi ideje piázik, de aki ilyen 20 éve tolja és már idős azt nem fogod leszoktatni, ez igy maximum a filmekben és a mesékben van, szóval ezt a piás témát le kell nyelned.
De a fentiek után a lopás már nem fér bele, ha minden egyéb módon segited akkor függ is tőled, igy uralkodni is tudsz rajta, most itt kivételesen az ő érdekében.
B@szd le a lábáról és kész, ha még egy ilyen csak ehhez hasonló eset akkor akkor elengeditek a kezét, erre készüljön fel, mond meg neki egyértelmüen, úgy hogy fel is fogja.
Hol van anyukád? Tudja, hogy rajtatok élősködik az apátok?
Oké, hogy nem adsz neki pénzt mindig mikor kér, de akkor máshol fog kéregetni és nehogy azok is besokalljanak és te vagy az öcséd szívja meg.
Hallottam olyenről, hogy volt a fickónak tartozása a kocsmában és a főnök az apját verte bucira, mert az alkeszt nem találta otthon.
Kedves Kérdező,egy nagyon értelmes ember vagy,és nagyon sajnállak,hogy ilyen helyzetben vagy.Igen,jól tudod,kötelességetek "eltartani"az apát,mi is így álltunk,voltunk is ez ügyben ügyvédnél.A férjem apja került az alkoholizmusa miatt ilyen helyzetbe,soha sem volt kíváncsi a saját fiára,de amikor már nem tudta eltartani magát,30!!!év után megjelent.Se lakása(elitta),semmije nem volt,csak némi rokkant nyugdíja,amit teljes egészében elivott,és temérdek közüzemi adóssága,amit akkor halmozott fel,mikor még volt lakása.Rengeteg tartozása mindenhol,mindenkinek...Mivel hajléktalan lett volna,és a fiának kötelessége volt gondoskodni róla,hozzánk költözött.Lopott,csalt hazudott,lopott tőlünk,boltban,mindenfelé..Amikor már nem adtunk neki pénzt,és lopni sem bírt,akkor eladta a lakásunkból a konvektorokat,tűzhelyet,hűtőt,mialatt mi dolgozni voltunk!Még rengeteget tudnék mesélni,hogy miket csinált..Remegett az alkoholért,cigiért,mindent megadott volna érte.Tavaly meghalt,de az a pár év,míg nálunk lakott,rémálom volt.
Együtt érzek Veled,és nagyon remélem,hogy Ti nem juttok el idáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!