Családon belüli lopás? Mit tegyek?
A helyzet a következő:
Ma hazajöttem, a pénztárcámban egy darab ötezressel és öt darab ezressel. Elmentem vásárolni, de nem vettem semmit. Hazajöttem, találkoztam apámmal, aki kért pénzt, de nem adtam neki. Elment itthonról. Én levittem a kutyát, rázártam az ajtót, és mikor hazajöttem, feltűnt hogy volt valaki itthon mert csak egyre volt zárva az ajtó. (öcsémmel lakom, neki is van kulcsa és apámnak is). Ezután lementem a boltba, és amikor fizetni akartam, láttam hogy csak 4 db ezres van a pénztárcámban. Elkezdtem gondolkodni, hova költöttem el, de akárhogy gondolkozom, tudom hogy nem költöttem belőle. Felhívtam az öcsémet, ő járt-e itthon amikor nem voltam itt, de nem. Tehát apám volt. És itt leesett, hogy kivette a pénzt a pénztárcámból, és elment mire hazajöttem. Apámról tudni kell hogy cigaretta és alkohol függő, inkább nem eszik, csak ez a kettő meglegyen, állandóan kölcsön kér mindenkitől. Hogyan álljak elé ezzel a gyanúval (ténnyel)???
Szia! Hát mondd el neki, hogy tudod mi történt.
Azt tudnod kell, hogy ő szenvedélybeteg. Szóval nem "önös érdekből" lopott. Az alkoholfüggőség is ugyanolyan betegség,ha ez a probléma megszűnne szerintem nem lopna.
hú hát nem lennék a helyedben, és van egy olyan érzésem h hiába probalnal beszélni vele erről és visszakérni a pénzt, nem járnál sikerrel.
én csak annyit tudnék tanácsolni, h ezek után még a saját lakásodban sem tarthatod a pénzed, tarts magadnál minél kevesebb készpénzt, és azt is mindig vidd magaddal.
Jol értettem amugy h 3-an laktok együtt, és 3-an fizetitek a rezsit is? abba belefizet apukad? ha nem, akkor én elvenném a kulcsát..bár tudom radikális lépés lenne, de lehet abbol tanulna és nem lopkodna a pénzed, kitartás!
Az a legszomorúbb, hogy ha kér, szoktam neki kölcsönadni, amit persze sose kapok vissza. Ha nem adok, akkor kér a munkatársaitól, szomszédtól, kéreget ezt-azt. Hetek óta először mondtam neki nemet, erre ezt csinálja...
De nem értem, azt hitte, mivel 5 db ezres volt, nem veszem észre?
Szerintem meg naponta adhatnál neki egy ezrest hogy ne kelljen idegenektúl kéregetnie.
Te ezt hogy látod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!