Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családon belüli lopás? Mit...

Családon belüli lopás? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Ma hazajöttem, a pénztárcámban egy darab ötezressel és öt darab ezressel. Elmentem vásárolni, de nem vettem semmit. Hazajöttem, találkoztam apámmal, aki kért pénzt, de nem adtam neki. Elment itthonról. Én levittem a kutyát, rázártam az ajtót, és mikor hazajöttem, feltűnt hogy volt valaki itthon mert csak egyre volt zárva az ajtó. (öcsémmel lakom, neki is van kulcsa és apámnak is). Ezután lementem a boltba, és amikor fizetni akartam, láttam hogy csak 4 db ezres van a pénztárcámban. Elkezdtem gondolkodni, hova költöttem el, de akárhogy gondolkozom, tudom hogy nem költöttem belőle. Felhívtam az öcsémet, ő járt-e itthon amikor nem voltam itt, de nem. Tehát apám volt. És itt leesett, hogy kivette a pénzt a pénztárcámból, és elment mire hazajöttem. Apámról tudni kell hogy cigaretta és alkohol függő, inkább nem eszik, csak ez a kettő meglegyen, állandóan kölcsön kér mindenkitől. Hogyan álljak elé ezzel a gyanúval (ténnyel)???

2011. jún. 25. 20:15
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

Szia! Hát mondd el neki, hogy tudod mi történt.

Azt tudnod kell, hogy ő szenvedélybeteg. Szóval nem "önös érdekből" lopott. Az alkoholfüggőség is ugyanolyan betegség,ha ez a probléma megszűnne szerintem nem lopna.

2011. jún. 25. 20:23
 2/27 anonim ***** válasza:
kérdezz rá kerek perec.. ha tagadja akkor ez volt a tanulópénz. ezentúl a pénztárcád vagy legyen mindig nálad vagy zárd el egy olyan helyre ahová nincs hozzáférése. szomorú dolog mikor egy családtag lop meg egy másikat.
2011. jún. 25. 20:23
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

hú hát nem lennék a helyedben, és van egy olyan érzésem h hiába probalnal beszélni vele erről és visszakérni a pénzt, nem járnál sikerrel.

én csak annyit tudnék tanácsolni, h ezek után még a saját lakásodban sem tarthatod a pénzed, tarts magadnál minél kevesebb készpénzt, és azt is mindig vidd magaddal.

Jol értettem amugy h 3-an laktok együtt, és 3-an fizetitek a rezsit is? abba belefizet apukad? ha nem, akkor én elvenném a kulcsát..bár tudom radikális lépés lenne, de lehet abbol tanulna és nem lopkodna a pénzed, kitartás!

2011. jún. 25. 20:25
 4/27 anonim ***** válasza:
36%
Az milyen lehet,hogy a saját apád elől kell eldugnod a pénzedet?Szerintem próbálj neki segíteni a leszokásban (tudom hogy ezt mondani egyszerűbb mint megtenni,pláne ha ő nem akarja).
2011. jún. 25. 20:26
 5/27 A kérdező kommentje:
A lakás fele apukámé. A rezsibe nem ad egy fillért sem, azt mondja nincs miből. (dolgozik egyébként).
2011. jún. 25. 20:27
 6/27 A kérdező kommentje:
15 éve nem sikerül rávenni a leszokásra, már a háziorvossal is beszéltünk, de azt mondta, hogy azt neki is akarnia kell, anélkül nem kényszeríthetjük semmire.
2011. jún. 25. 20:28
 7/27 A kérdező kommentje:

Az a legszomorúbb, hogy ha kér, szoktam neki kölcsönadni, amit persze sose kapok vissza. Ha nem adok, akkor kér a munkatársaitól, szomszédtól, kéreget ezt-azt. Hetek óta először mondtam neki nemet, erre ezt csinálja...

De nem értem, azt hitte, mivel 5 db ezres volt, nem veszem észre?

2011. jún. 25. 20:30
 8/27 A kérdező kommentje:
Tehát ne nyeljem le, hanem beszéljek vele. Természetesen ezután figyelek, de akkor éjszaka is a párnám alá kell raknom a pénzem, ez nagyon gáz...
2011. jún. 25. 20:31
 9/27 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem meg naponta adhatnál neki egy ezrest hogy ne kelljen idegenektúl kéregetnie.

Te ezt hogy látod?

2011. jún. 25. 20:36
 10/27 anonim ***** válasza:
91%
sajnálom. hány éves vagy? a legjobb lenne ha külön élnétek. mert apukád csak élősködik ezek szerint..
2011. jún. 25. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!