Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családon belüli lopás? Mit...

Családon belüli lopás? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Ma hazajöttem, a pénztárcámban egy darab ötezressel és öt darab ezressel. Elmentem vásárolni, de nem vettem semmit. Hazajöttem, találkoztam apámmal, aki kért pénzt, de nem adtam neki. Elment itthonról. Én levittem a kutyát, rázártam az ajtót, és mikor hazajöttem, feltűnt hogy volt valaki itthon mert csak egyre volt zárva az ajtó. (öcsémmel lakom, neki is van kulcsa és apámnak is). Ezután lementem a boltba, és amikor fizetni akartam, láttam hogy csak 4 db ezres van a pénztárcámban. Elkezdtem gondolkodni, hova költöttem el, de akárhogy gondolkozom, tudom hogy nem költöttem belőle. Felhívtam az öcsémet, ő járt-e itthon amikor nem voltam itt, de nem. Tehát apám volt. És itt leesett, hogy kivette a pénzt a pénztárcámból, és elment mire hazajöttem. Apámról tudni kell hogy cigaretta és alkohol függő, inkább nem eszik, csak ez a kettő meglegyen, állandóan kölcsön kér mindenkitől. Hogyan álljak elé ezzel a gyanúval (ténnyel)???

2011. jún. 25. 20:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%

persze majd havi 30 ezret rákölt... azért ezt te sem gondoltad komolyan?

amúgy ez elég nehéz ügy, talán csak egy megoldás van, ne adj neki soha többet ezért, és tartsd magadnál a pénzt, vagy csináltass bank kártyát, mert úgyse fog leszokni, és ha rákérdezel hogy ő vette-e el, akkor nem fogja bevallani

2011. jún. 25. 20:41
 12/27 anonim ***** válasza:
79%
Egyik ismerősöméknél ugyanez volt a helyzet. Az apa mindenkitől lopott, aki nem adott neki pénz. Amikor rájöttek, zárhatós szekrényben tartották a pénztárcát, és hó elején (felesége+lányai+fia) közösen adtak neki kb. 10ezret. Megmondták, hogy ennyi jár neki mindenre, ha hónap közben kéregetett, nem adtak. Náluk 1,5-2 évig tartott ez, mert utána muszáj volt kezeltetni az apát.
2011. jún. 25. 20:42
 13/27 anonim ***** válasza:
9%
Az utolsóval értek egyet. Beszéljetek meg egy összeget, amit rendszeresen odaadsz neki és ossza be. Sajnos ha nem akar leszokni nem fogtok tudni semmit, de gondolom nem ivott egész életében. Régen a családjáért dolgozott és téged is felnevelt valahogy. Sajnálom, hogy ilyen korán neked kell gondoskodnod róla :)
2011. jún. 25. 20:42
 14/27 anonim ***** válasza:
Bocs, nem :), hanem :(
2011. jún. 25. 20:43
 15/27 anonim válasza:
61%

Cső!

Háát szerintem könnyebben is meg lehet oldani... vegyél 1 egyszerű széfet ... lehet már kapni 1-2 ezer forintért ... (nekem is olyan van :DD)szal tedd bele abba a pénzed és ott biztonságban lesz ;) a hozzá járó kulcsot pedig rejtsd el a fiókodba vagy ilyesmi helyekre... mit tegyél? a legjobb az lenne hogyha apukád magától ismerné el a tettét -bár tudjuk hogy erre kevés az esély-én pl megpróbálnám rávezetni h árulja el nekem... (kelts benne bűn tudatot stb...)

2011. jún. 25. 20:44
 16/27 anonim ***** válasza:
Nekem férjem csinálta ezt, csak nagyban és minden családtaggal, meg a saját családjával is.Ő nem ivott, hanem seftelt.Tőlünk lopott másnak, másoktól meg nekünk...Egy idő után már mindnyájan a pénztárcánkon aludtunk, ugyanis minden dugihelyet megtalált.Végül kitettem a szűrét.Apukádat nem teheted ki, tehát marad a dugdosás, majd hozzászoksz...Jól jönne neked valami zárható fiók , amiben tarthatod az értékeidet és ahol nem férhet hozzá.Elvonókúra jót tenne neki, de nem biztos, hogy rá lehetne beszélni.
2011. jún. 25. 20:48
 17/27 anonim ***** válasza:

Sajnos ismerős helyzet.

Az apósom sört vedel, és lassan már nincs ember, akitől ne kért volna kölcsön. Minket szidni szokott állandóan, hogy miért nem adunk (kisebb összegeket adunk, ha látjuk hogy éhhalál szélén áll, de azt is piára költi).

Legutóbb én voltam ordas rib.nc, mert nem adtam neki azonnal 5000 forintot, mikor még zsömlére se futotta hónap végére.

Elég vicces hogy egy 63éves ember egy tanulótól kér kölcsön, aztán még ő veri a rinyát ha nem kap. Pedig neki már bőven volt ideje rendezni az életét, rám még kihat ha napi 2x nem tudok enni, hogy ő vedelhessen...

Az egyetlen megoldás, ha eldugod az összes pénzed, mert ésszel már nem tudsz hatni rá :/

2011. jún. 25. 20:54
 18/27 A kérdező kommentje:
Aki azt mondja hogy adjak neki, nem értek vele egyet. Elég sokszor adok neki, havonta kb. 8000 ft-ot. Van saját fizetése, nem vesz kaját, nem fizet rezsit, miért kéne adnom neki? Én sem állok jól, kevesebbet keresek mint ő, fizetem a rezsit az öcsémmel együtt, és vesszük a kaját is. Miért kellene neki alkoholra meg cigire adnom pénzt?
2011. jún. 25. 20:57
 19/27 A kérdező kommentje:
Mert ugye nálunk lakik, úgy, hogy semmibe nem kerül neki.
2011. jún. 25. 20:58
 20/27 A kérdező kommentje:

"kisebb összegeket adunk, ha látjuk hogy éhhalál szélén áll, de azt is piára költi). "

Nálunk ez nem gond, mert mi főzünk, ő is azt eszi. Tehát nem azért kér mert nincs mit enni, hanem azért mert nem tud piálni....

2011. jún. 25. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!