Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg apumnak meg nagymamámn...

Tényleg apumnak meg nagymamámnak van igaza, és nem megfelelő társat választottam magamnak?

Figyelt kérdés

Tudni kell rólam, hogy mindig is csendes, visszahúzódó voltam. Soha nem szerettem tulzásba vinni a pasizást azon az elven, hogy még ráérek, és hogy nem csak így találhatom meg az igazit.

Miután megismerkedtem a párommal úgy éreztem, hogy magamra találtam, még a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy két ember ennyire egy húron tudjon pendülni. Lassan két éve vagyunk együtt és még mindig jó az összhang közöttünk. Tervezgetjük az esküvőnket 1-2 év múlva, és meg is teszünk mindent, hogy ez megvalósúljon.

Ám mamám semmilyen kézzelfogható ok nélkül elkezdett hazugságokat kitalálni róla és apumat is ellene fordította, mivel apum mindent elhisz neki.

Tudom, hogy a barátom nincs a felső 10 ezer között, de azért van 1 kis háza, állása, földterülete, mind önerőből, mert a szülei korán meghaltak(még csak 13 éves volt). És most, mivel nem akarok távol költözni a szüleimtől, vett 1 kisebb házat a környéken.

De mindezek apumnak nem igazak, és szerinte én ott kell hagyjam őt, mert jobbat érdemlek egy csóró, 12 osztályt végzettnél. És keressek egy magamhoz illő diplomás fiút, aki neki megfelel (mert mindegyre azt hajtogatja, hogy neki kell megfeleljen, mivel ő az apám).

Én tudom hogy édesaőám csak a legjobbat akarja nekem, de mért nem képes megérteni, hogy én a páromat szeretem annak ellenére, hogy ő 30 éves és én csak 22.

Ráadásul az ember az életben kétszer nem kapja meg a lelki társát.

Mit tegyek?

2011. jún. 25. 12:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ennyire nincsen önálló véleményed??? Elhagynád a szerelmedet csak mert valakinek nem tetszik h vele vagy? Úristen! Gyorsan gondold át az életedet. Szereted egyáltalán a párod? De az is lehet h fiatal vagy és befolyásolható. Ha egy kapcsolat jól működik akkor azt meg kell becsülni.
2011. júl. 2. 15:12
 12/17 anonim ***** válasza:
MAGADNAK ÉLJ ÉS NE MÁSNAK! Örülj ha megvan az az ember aki a mindent jelenti! Én is ezt találtam meg páromban itthon utálták is őt veszettül már van egy közös gyerekünk 15 hónapos imádom őket! Imádom a párom és este ha alszik belemászok az arcába azt a levegőt szívom amit ő kifúj! Sose mondanék le erről az emberről és nem is tettem volna! 23 éves vagyok tűzzel vassal harcolnék ma is érte és a szerelmünkért!
2011. júl. 2. 16:19
 13/17 anonim ***** válasza:

Ja ne is mond. Egyik bnőm mesélte, hogy anyukája utálta azokat a pasijait, akik nem végeztek egyetemet (mert a bnőm végzett) és mindegyik ilyen pasiját az anyuka elmarta a bnőm mellől. Kikezdte a fiúkat! Addig addig áskálódott, míg rá nem vette a lányt, hogy szakítson a fiúval.

A lány pedig vagy előbb vagy utóbb, de behódolt az anyja akaratának, mivel nem tudta elviselni, hogy anyukája állandóan cseszegeti. Most van egy pasija, aki egyetemet végzett, és így már az anyuka is megnyugodott.

Milyen szülő az ilyen?? Soha nem fogom megérteni...

2011. júl. 2. 16:37
 14/17 anonim ***** válasza:

Apádat kérdezd meg, a nászéjszakán is akar-e helyettesíteni.

Ez egyedül a te döntésed, apád véleményét tisztelettel hallgasd meg, de mondd meg neki, hogy akkor is úgy lesz, ahogy neked jó, ahhoz mész hozzá, akit szeretsz.

2011. júl. 2. 17:15
 15/17 anonim ***** válasza:

Ez önmagában nem elég indok. Ahogy leírtad a barátod egy nagyon rendes, becsületes pasi, aki ráadásul még tekintettel is van rád (máshol vesz házat hogy neked könnyebb legyen)

Ha más indokuk lenne, mondjuk, iszik, hazudozik, elveri az összes pénzét, nem dolgozik, örökké elégedetlen, negatív a hozzáállása mindenhez, más a világnézete (mint mondjuk a tied, de nem az apádé) vagy hasonló kifogások, akkor joggal mondják hogy nem hozzád való. De önmagában hogy hány osztályt végzett nem elég kifogás. Ha te nem érzel benne egy megkeseredettséget, vagy bármi mást ami hosszú távon elviselhetetlenné teszi a vele való együtt létet, akkor tarts ki mellette. Apád vagy elfogadja idővel, vagy "öri hari" de akkor se foglalkozz vele. Nem kell vele kenyértörésre vinni, de nem is kell neki engedni. Rendben, elmondta a véleményét, és ennyi. a többi már a te döntésed.

Egyébként én amikor nem tetszett a szüleimnek a pasim, akkor mondtam mindig, hogy hát akkor vonultassanak itt fel nekem 10-20 pasit, aztán majd választok. Persze egy jelöltet se tudtak nekem bemutatni :) úgyhogy ezzel el volt intézve. na nem mintha nagyon piszkáltak volna, mert az sose fordult elő, csak egy egy megjegyzés volt. mondjuk később mindig kiderült hogy igazuk volt, de ez más lapra tartozik.

32/N

2011. júl. 2. 18:06
 16/17 anonim ***** válasza:

Amennyire én tapasztaltam, nagyon kevés ember éli át azt a misztikumot, hogy nem csak simán hozzámegy valakihez, hanem tényegesen úgy érzi, hogy ő a másik fele. Még én se biztos, hogy átéltem, pedig 3 éve többnyire harmonikus kapcsolatban vagyok a barátommal, akit szeretek, és nagyon összeillünk. Szóval minden klappol, mégis sokszor felteszem magamnak a kérdés, hogy de vajon miért pont ő? Ezzel szemben te biztos vagy benne, hogy ő az igazi. Ez szerintem borzasztó ritka!!!!

Úgyhogy már mondanom sem kell – eszedbe ne jusson akárcsak meginogni a család miatt!

Gondolom te is elképzelted már, mennyire értelmetlen és abszurd lenne, ha szakítanál vele, mert az apádnak nem a becsületesség és kitartás számít, hanem a diploma, meg hogy őneki megfeleljen. (A ruhákat is ő választja ki neked?) Belegondoltál már abba, hogy milyen tragikusan nevetséges lenne egy ilyen szakítás?

Szerintem te is belátod, hogy ez esetben tévednek, és egy ilyen csodát senki kedvéért nem szabad veszni hagyni.

De sajnos az csak az első lépés, hogy belátod! Utána még nehezebb dolgod lesz – nagyon oda kell rá figyelni, hogy akármit mondanak, nehogy egy kicsit is meginogj, illetve ne hagyd, hogy esetleg áskálódás legyen, hogy a barátod megnogjon, ha esetleg az ő fejét próbálnák meg telebeszélni. Ez elkerülhető, ha a kapcsolat nagyon erős, és nagyon jól működik a kommunikáció közetek. De ezekkel szerintem nincs gond.

De kéne neked egy őrangyal, aki megvéd az ilyen tévutaktól.

2011. júl. 2. 23:57
 17/17 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Akkor szerintem jó barátnők lehetnétek... De mivel ugyanaz a sztori, ezt is Te írtad ki... Mindegy... van egy kis ferdítés és annyi (vagy lehet azóta már tényleg vett egy házat 1 hét alatt)... Vagy ebben vagy a másikban... Csak azt nem értem, hogyha valaki tanácsot kér akkor miért nem a frankót mondja? A két sztorid között van egy ici-pici különbség! Ja ha valaki, ennyi mindent tenne érted, hülye lennél otthagyni mert más azt mondja! főleg ha szereted is!

2011. júl. 4. 05:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!