Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 20 év alatti fiatalok ti...

20 év alatti fiatalok ti miket kaptok/kaptatok szüleitektől szülinapjaitokra?

Figyelt kérdés
Sokszor csodálkozom, hogy ismerőseim 2/3-a brutálisan drága ajándékokat kap(15 vok) : 60 ezres Telefon+pénz, plazma tv vagy xbox.. A mi családunk is jó körülmények közt él, megengedhetnénk magunknak, de én kb 25 ezer körül szoktam kapni, amit egyáltalán nem kevesellek, csak csodálkozom, hogy a többiek mért kapnak ennyire sok mindent?! Szerintetek melyik a 'normális'? Nektek erről mi a véleményetek? Köszi a válaszokat!!
2011. jún. 25. 11:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
2%

Én mindig egy jó könyvet kaptam. Meg ékszert. Mivel ezeket a dolgokat szerettem és szeretem ma is.

Egyébként szerintem nem az ajándék értéke számít. Miért ne adhatna egy szülő plazma tv-t a gyerekének? Mindenki az anyagi helyzetéhez mérten vásárol (jó esetben), azon belül viszont egy jó szülő igyekszik mindent megadni a gyerekének, amit tud. Írtam, hogy nálunk általában a könyv és az ékszer jellemző, ettől függetlenül én is kaptam már laptopot vagy biciklit, sőt egyszer egy zongorát is. Nem érzem, hogy attól jobb ember lennék, ha nem kaptam volna meg ezeket.

Az a baj kérdező, hogy borzasztóan anyagias vagy és irigy. Nem az ajándék ára a lényeg. Akkor sem, ha drága volt. Ezt próbáld meg felfogni.

2011. jún. 25. 12:05
 12/22 anonim válasza:
100%
nekem az 5-10 ezer ft-os ajándék a normális. Lehetne nagyobb is de valahogy nagyon sz.rul érezném magam.:O Ami drága dolog és kell nekem azt az összegyűjtött pénzemből. Pl ha Converse csukát veszek 15000 ft-ért azt csak a saját pénzeből.:O kicsit drágállom.
2011. jún. 25. 12:12
 13/22 anonim ***** válasza:

Hát én most 18. szülinapomra nem kaptam semmit, elfelejtették a szüleim. Viszont nemsokára kapok egy új telót, valami jobbat, de az se lesz 60ezres, találtunk egy baromi jó telót, és 20ezer alatt van (legutóbb 15ezer volt).

18/l

2011. jún. 25. 12:17
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is rosszul érezném magam ha valami drágát kapnék. Én is jobban örülök pl.: egy pokrócnak vagy könyvnek, mint ha kapnék 60-ért telefont. Utálnám is szerintem, mert én csak telefonálni szoktam és SMS-t írni, esetleg fotózni. Net? Telefonra? Minek? Nem vagyok én függő!

Múltkor vérnyomásmérőt kaptam, annak nagyon örültem, mert már rég vágytam rá. Most a kedvenc parfümömet.

22/N

2011. jún. 25. 12:23
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén? 15 voltam, mikor meghalt anyám. Azóta semmit nem kaptam, mert apámnak fontosabb az ivás, és nem jut rám. (halál eset előtt is ivott) Max. 5 ezret kaptam, ha kaptam, de azt is a háztartásra költöttem (mindig én vásárolok, számlát fizetek, stb.), mert nem lett volna elég a maradék pénz.

Szerintem sokan a tárgyi ajándékokban élik ki a szeretetüket, ezért is kapnak ilyen holmikat, a gyerekek meg kierőszakoljál (tisztelet a kivételnek), mert az a divat, most az kell neki, a fél iskolának az van, stb.

Nekem szülinapra az lenne a normális, hogy egy nagyobb, fontos, szükséges dolog, max. még egy két apróság. HA az anyagi oldal engedi.

21/L

2011. jún. 25. 12:26
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Általában nem szoktam nagy ajándékokat kapni szülinapra, egyszer kaptam egy digitális fényképezőgépet, annak mondjuk nagyon örültem, mert rég vágytam rá. De egyébként kisebb dolgokat szoktam, kaptam már színházjegyet is. Mi is jó anyagi helyzetben vagyunk, karácsonyra pl. kaptam már drágább dolgokat (telefon, számítógép - persze nem egyszerre). De attól még ugyanúgy örülök a kisebb dolgoknak is, imádok könyveket kapni. :)

Szerintem mindkettő normális, mindenki azt vesz, amit akar. Nekem pl. drága telefonom van, ezt is kaptam, nem én kértem. És egyáltalán nem dicsekszem vele, nem azért kaptam. Ha a szülők megengedhetik maguknak, nem ettől lesz elrontva valaki. Nyilván van egy határ, de én egy szülinapi ajándékból nem tudok ítélkezni.

2011. jún. 25. 14:09
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

20 alatt általában könyveket kértem, esetleg olyan ruhát, ami szükséges. (Átlagosan éltünk, nem éheztünk.)

Mivel a szüleim elváltak, kettő felől jött az ajándék, apukám néha "megkínált" egy-egy drágább ajándékkal, de nem éreztem szükségét, így általában ő is könyveket vett nekem, meg esetleg valami farmert, vagy 1-2 pólót.

21/L

2011. jún. 25. 15:44
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a normális válaszokat! Az engem le önzőző,irigyező stb.-eken pedig már meg sem lepődök..
2011. jún. 25. 16:51
 19/22 A kérdező kommentje:
És sajnálom,ha valakinek az jött le ebből az egészből hogy egy önző kis irigy gyerek vagyok.. Nem azért írtam ki, mert én többet szeretnék(nyilván kicsit ez is benne van, de nem vagyok kapzsi!!), hanem csak a véleményetekre voltam kíváncsi ezügyben.. Még 1x köszönöm aki normális választ adott.
2011. jún. 25. 16:55
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

én laptop-ot kaptam szülinapomra, meg salvador dali parfümöt - de mondjuk én minden hónapban "csak" 3000 ft-zsebpént kapok - ha kell még pénz, azt megkeresem magamnak.

20/L

2011. jún. 25. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!